Vannacht heeft er een aardbeving plaatsgevonden rond Kos en Bodrum. Dit heeft – logischerwijs – gezorgd voor onrust onder reizigers. We houden je graag hieronder op de hoogte van de situatie.

Laatste update: maandag 31 juli, 09.00 uur – Lees onze blog over de situatie op Kos na de aardbeving

In de nacht van 20 op 21 juli heeft een aardbeving het Griekse eiland Kos en de Turkse badplaatsen Bodrum en Marmaris getroffen. De gevolgen waren met name zichtbaar op Kos. In Kos-Stad bleken de oude gebouwen niet allemaal aardbeving-bestendig en enkele hotels hebben helaas hun deuren moeten sluiten.

Omdat de situatie in de eerste paar dagen onduidelijk was, waren er vanuit de diverse touroperators enkele coulance regelingen m.b.t. omboeken. Inmiddels zijn deze niet meer geldig, want het leven in Kos is weer gewoon op gang gekomen. Voor de mensen die in de getroffen hotels verblijven, is al een vervangende accommodatie gezocht of hier wordt – afhankelijk van de vertrekdatum – nog aan gewerkt.