Reisadvies

Situatie Egypte: wat betekent dit voor jou als reiziger?

Naar aanleiding van de vliegramp met het Russische toestel heeft het ministerie van Buitenlandse Zaken het reisadvies voor Egypte aangescherpt. Reizen naar Sharm el Sheikh worden afgeraden. Maar wat heeft dit voor impact op jouw geboekte vakantie?

Of je nu naar Sharm el Sheikh, Hurghada of Marsa Alam hebt geboekt; de huidige berichtgeving rondom Egypte zorgt voor veel onduidelijkheid bij onze klanten. Onduidelijkheid die we ons kunnen voorstellen. Mag je nu wel gratis annuleren of omboeken als je naar Hurghada reist? Gaat je vakantie naar Sharm el Sheikh nog door?

Is er een negatief reisadvies?

Er is een beperkt negatief reisadvies. Het Ministerie van Buitenlandse Zaken heeft Sharm el Sheikh als onveilig aangemerkt. Voorlopig gaan er geen Nederlandse vluchten naar de badplaats. Hoe lang zal afhangen van het onderzoek. De status hiervan verandert elke dag en verschilt ook nog eens per uitvoerende reisorganisatie. Heb jij een vakantie naar Sharm el Sheikh op de planning staan met vertrek in november en vanuit Nederland, neem dan contact op met onze klantenservice. Houd er rekening mee dat er een wat langere wachttijd kan gelden door de drukte rondom de Egypte-reizen.

Wat is de status voor reizen naar andere plaatsen?

Op geboekte reizen gelden de omboek- en annuleringsvoorwaarden van de ANVR; wat betekent dat er alleen bij een negatief reisadvies kosteloos omgeboekt en/of geannuleerd mag worden. Voor andere badplaatsen in Egypte, zoals Hughada en Marsa Alam, geldt geen negatief reisadvies en kan dit dus niet kosteloos.

Desondanks kijken reisorganisaties nu met de dag naar de situatie en bieden zij in sommige gevallen omboekregelingen aan. Omdat de status hiervan met het uur wijzigt, en de regelingen per uitvoerende reisorganisatie verschillen, raden we je als reiziger aan contact op te nemen met onze klantenservice als je wilt weten wat voor jou de mogelijkheden zijn. Houd er rekening mee dat er een wat langere wachttijd kan gelden door de drukte rondom de Egypte-reizen.

Bekijk de actuele adviezen vanuit het Ministerie van Buitenlandse Zaken