Calamiteiten

Toch negatief reisadvies Tunesië n.a.v. recente aanslagen

Het Ministerie van Buitenlandse Zaken heeft – naar aanleiding van de aanslagen vorige week – toch een negatief reisadvies afgegeven voor Tunesië. De kans op nieuwe terroristische aanslagen is aanwezig.

LET OP! Deze informatie is inmiddels verouderd. Het negatief reisadvies is reeds in 2017 opgeheven. U kunt nu veilig afreizen naar Tunesië.

Naast de 39 doden die vrijdag 26 juni voel bij een aanslag in Sousse zijn er ook op andere plekken mensen gedood en gewond geraakt door aanslagen, zoals in Tunis. De kans op nieuwe aanslagen is aanwezig en daarom heeft het Ministerie van Buitenlandse Zaken een negatief reisadvies afgegeven voor heel Tunesië. Reis alleen naar Tunesië als dat noodzakelijk is, niet voor je vakantie.

Daarnaast worden alle Nederlanders die na de aanslag nog in Tunesië waren gebleven terug naar Nederland gehaald. Het is niet veilig voor deze ca. 300 toeristen om hier te verblijven.

Negatief reisadvies Tunesië: wat is het gevolg voor jouw reis?

Nu het Ministerie van Buitenlandse Zaken een negatief reisadvies heeft afgegeven, kan elke reiziger kosteloos omboeken waar dit tot nog toe alleen gold voor reizen tot 24 juli. Houd er rekening mee dat er wel een meerprijs betaald dient te worden als je een duurdere reis selecteert.

Voor omboeken kun je terecht bij onze klantenservice.