The Ubud Village Hotel

Accommodation preview photo
The Ubud Village Hotel

Vergelijk de laagste prijzen:

Accommodation preview photo
Over deze accommodatie:

The Ubud Village Hotel

Intro

Ubud Village Hotel is een betoverend juweel gelegen in het hart van Ubud, het culturele centrum van Bali. Dit sfeervolle hotel weerspiegelt perfect de unieke charme en schoonheid van de omliggende omgeving, die bekend staat om zijn weelderige rijstterrassen, weelderige jungles, spirituele erfgoed en artistieke flair. Gelegen te midden van prachtige tropische tuinen en slechts een steenworp afstand van de bruisende straten van Ubud, biedt het Ubud Village Hotel gasten de perfecte balans tussen de rust en de levendige energie van de stad. Een ideale uitvalsbasis voor iedereen die wil genieten van de culturele schatten en natuurlijke pracht van Bali.

Faciliteiten

- Receptie
- Lounge
- Lift
- Gratis wifi
- Rooftop bar
- Zwembadbar
- 3 restaurants met lokale en internationale gerechten
- Zwembad met ligstoelen en parasols
- Kinderzwembad
- Terras
- Tuin
- Fitnessruimte

Tegen betaling:
- Kooklessen
- Yogalessen
- Wellness- en beautycenter met diverse massages en schoonheidsbehandelingen

Ligging

Ubud Village Hotel bevindt zich in het centrum van Ubud, op loopafstand van vele winkeltjes en restaurants en vlakbij Monkey Forest.

- Diverse eetgelegenheden en winkeltjes in de directe omgeving
- Ubud Palace: ca. 10 minuten loopafstand
- Monkey Forest: ca. 20 minuten loopafstand
- De bekende markt van Ubud: ca. 10 minuten loopafstand
- Het strand van Sanur: ca. 60 minuten rijafstand
- Luchthaven Denpasar: ca. 90 minuten rijafstand

1/2/3-persoonskamer Deluxe

De sfeervol in Balinese stijl ingerichte kamers zijn voorzien van: - Twee 1-persoonsbedden of een 2-persoonsbed - Telefoon - Tv - Koelkastje - Kluisje - Airconditioning - Koffie- en theezetfaciliteiten - Badkamer met bad of douche, toilet en föhn

1/2/3-persoonskamer Premier Deluxe

- Dezelfde faciliteiten als de Deluxe kamers - Ruimere kamer - Balkon of terras

1/2/3-persoonskamer Junior Suite

- Dezelfde faciliteiten als de Deluxe kamers - Ruimere kamer - Zitgedeelte met een bank en eettafel - Balkon of terras

Inbegrepen

  • Overnachtingen op basis van logies/ontbijt

Niet inbegrepen

  • Verplichte kosten, ter plaatse te voldoen:
  • Visum on Arrival (toeristenvisum). De kosten bedraen ca. 40 USD/ € 35 per persoon. U betaalt dit visum ter plaatse of u kunt ook een online visum aanvragen via https://molina.imigrasi.go.id./ Dit visum wordt e-VOA genoemd. U kunt het e-VOA aanvragen vanaf 14 dagen tot 48 uur voor de aankomst in Indonesië.
  • Toeristenbelasting Bali, IDR 150.000 per persoon (ca. € 9). De belasting kan digitaal betaald worden via de website https://lovebali.baliprov.go.id/
  • Optionele kosten, reserveren en betalen bij boeking:
  • Transfers luchthaven - hotel v.v.
  • Optionele kosten, ter plaatse te voldoen:
  • Kooklessen
  • Yogalessen
  • Wellness- en beautycenter met diverse massages en schoonheidsbehandelingen

Landinformatie

Indonesië, Selemat datang

De Gordel van Smaragd, het Land van de Duizend Eilanden... Indonesië kent vele namen en ze zijn allemaal waar. De grootste archipel ter wereld strekt zich uit van Sumatra tot aan Irian Jaya en telt ruim 14.000 grote en kleine eilanden daartussen. Geen wonder dat ieder eiland een andere ervaring biedt met geheel andere gewoontes. De gezellige drukte van Java, de rust en stilte op Lombok, de ongerepte natuur en onbekende culturen op Sulawesi en Sumatra en het zonovergoten vertier op Bali. Een vakantie in Indonesië zal u lang bijblijven en u zult zeker terugkeren!

Sumatra

Eeuwenoude regenwouden en Orang Oetan’s!

Eén van de grootste eilanden ter wereld beslaat zo’n kwart van het totale landoppervlakte van Indonesië. Een avontuurlijke bestemming en een paradijs voor natuurliefhebbers dat bekend staat om de afwisseling tussen onbetreden jungles, diepe ravijnen, magnifieke rijstterrassen en reusachtige binnenmeren. Maak kennis met deze jungle en zijn bijzondere en beschermde inwoners!

Traditionele leefwijze

De bevolkingsgroepen van Sumatra leven met name op het platteland, de Bataks, de Minangkabauers, de Kubu en de Orang Laut. De laatste 2 hebben een meer nomadisch bestaan, de Kubu overland en de Orang Laut bevaren de wateren bij Sumatra, de naam Orang Laut betekent dan ook ‘zigeuners van de zee’. Uw gids laat u kennismaken met deze bijzondere stammen!

Toba Meer

Vanuit Medan bezoekt u gemakkelijk dit vulkanische meer welke schitterend is gelegen tussen de vele bergen. Het is een natuurrijk gebied met diverse interessante excursies. Uw deskundige gids begeleid u over het eiland per minivan of rondom het eiland per boot waardoor u alle hoogtepunten van het eiland bezoekt zoals; de Batak bevolking met traditionele dans, oude overblijfselen uit het koninkrijk en de 200 jaar oude sarcofaag van koning Sidabutar.

Orang Oetan rehabilitatiecentrum

Gelegen in Gunung Leuser National Park, vindt u een rehabilitatiecentrum waar opgevangen orang oetans bijgestaan worden om uiteindelijk in het wild terug te keren. U kunt hier op verschillende manieren kennis maken met deze bedreigde diersoort. Wandel bergopwaarts voor een bezoek aan de Orang Oetang voederplaats. Hier kunt u zien u hoe deze dieren te eten krijgen of kunt u een fantastische jungletocht maken waarbij u samen met de parkranger op zoek gaat naar de Orang Oetans. De enige manier om deze solitair levende dieren in hun eigen natuurlijke habitat van dichtbij te kunnen aanschouwen.

Java

Historie, religieuze bouwwerken en slapende vulkanen

Het politieke, economische en commerciële hart van deze gigantische eilandenstaat is het eiland Java. Hier vindt u Jakarta, de hoofdstad van Indonesië. Java is het meest bevolkte eiland van de archipel waar ca. 50% van de totale bevolking van Indonesië woont. Java is het eiland van diversiteit, voor wie een afwisselende reis zoekt vol indrukwekkende contrasten!

Koloniale tijden

Indonesië heeft een rijke geschiedenis met veel overblijfselen van de Nederlandse periode op vooral het eiland Java. Vanuit Jakarta, de vroegere hoofdstad van Nederlands-Indië genaamd Batavia, bezoekt u gemakkelijk diverse oudheidsmonumenten en de oude haven Sunda Kelapa. Ook vindt u hier het oude stadhuis en vertelt uw gids u graag over deze bijzondere periode. U ziet niet alleen de kolonisatie terug in de vele monumenten en musea maar ook de Nederlandse straatnamen en de nog veel gesproken Nederlandse taal duiden op deze historische periode.

Unesco cultureel werelderfgoed

In cultureel opzicht vormt de stad Yogyakarta het middelpunt. Gemakkelijk vanuit Jakarta en Bandung te bereiken per vliegtuig, trein of auto. Het is een gemoedelijke stad met vele interessante bezienswaardigheden. Het sultanpaleis bezoekt u onder leiding van een plaatselijke gids, die hier zelf altijd gewoond heeft, en vindt u even buiten de stad, schitterende overblijfselen van grootse religieuze bouwwerken. Bezoek de prachtige 9e eeuwse tempel Borobudur. De Borobudur is een meer dan duizend jaar oud boeddhistische tempel dat door Unesco uitgeroepen is tot Werelderfgoed. Het is het grootste boeddhistische monument ter wereld. Niet ver hier vandaan vindt u Prambanan, overblijfselen van een groots Javaans Hindoe tempel complex.

Overweldigende natuur

Oogverblindende theeplantages en landerijen vol gewassen en bekende specerijen liggen als lappendekens uitgespreid over het laagland, terwijl u vanuit de lucht goed ziet hoe een grillige strook van rokende vulkanen de ruggengraat van het eiland vormt. De natuur is afwisselend en fascinerend te noemen. Vergeet zeker geen bezoek te brengen aan één van de vulkanen zoals de Tangkuban Prahu, een van de bekendste vulkanen van Java vlakbij Bandung, met de warmwaterbronnen van Ciater. Daarnaast zijn de indrukwekkende Bromo vulkaan in Oost-Java en de kleurrijke Ijen vulkaan met zijn kratermeer beide letterlijke hoogtepunten van het eiland!

Bali

Een paradijs op aarde!

Al jarenlang is het prachtige eiland Bali dé plek om een droomvakantie invulling te geven! Met mooie stranden, zeer vriendelijke bevolking, een heerlijke keuken en de meer dan uitstekende hotels kan het eiland ook niet anders dan een “dream come true” zijn. Dit zonovergoten eiland is veel meer dan de beroemde mooie stranden en romantische zonsondergangen.

Rijstterrassen, bijzondere cultuur en tropische stranden

Naast de adembenemende rijstterrassen, die in hun frisgroene kleur als reusachtige trappen naar de bergtoppen leiden, en de nevelige pieken van slapende vulkanen, die het landschap van Bali in de hoger gelegen delen domineren, biedt het eiland een verscheidenheid aan avontuur en cultuur. Het is een eiland van geesten, feesten en demonen. Bali lijkt af en toe te veranderen in één uitbundig festival, waarbij kosten noch moeite worden gespaard. Probeert u dan ook tijdens uw bezoek aan dit vriendelijke eiland een ceremonie bij te wonen, zij het groot of klein. Voor de Balinezen dienen al deze rituelen er toe om positieve en negatieve krachten in evenwicht te houden. Voorts is het de traditionele leefwijze, ongeëvenaarde gastvrijheid en vriendelijkheid van de Balinezen die de grootste indruk achterlaten.

Ubud, de culturele hoofdstad

Het is zeker aan te raden hier een aantal dagen te verblijven! Tempels, galerieën, musea, restaurants, danskunst, prachtige natuurlijke omgeving en nog veel meer maken deze plaats zeer geliefd bij iedere reiziger. Ubud is ook uitstekend geschikt voor de sportieve reiziger en voor de echte natuurliefhebber! Breng uw dagen door met wandelen en fietsen door de natuurrijke omgeving en maak kennis met de vriendelijke bevolking.

Candidasa, pittoresk en authentiek

Een rustig klein vissersplaatsje om echt te kunnen ontspannen. De tijd in dit pittoreske plaatsje heeft stil gestaan en de leefwijze is nog authentiek. Hier vindt u niet de overdadige luxe maar wel de typisch Balinese atmosfeer. Candidasa kent gezellige winkeltjes en voor de fijnproevers sfeervolle eethuisjes. Naast wandelen en fietsen door het schitterende binnenland kunt u ook het avontuur opzoeken tijdens het raften en het beklimmen van één van de bergtoppen. Laat u verrassen door dit nog onbekende deel van Bali!

Lovina, dolfijnen en zwarte lavastranden

Lovina is gelegen aan de noordzijde van Bali, dat er totaal anders uitziet dan de rest van het eiland. In de plooi van steil aflopende berghellingen liggen de mooiste rijstterrassen van het eiland als groene golven tot aan de oceaan. Rustige zee met dolfijnen en zwarte lavastranden typeren Lovina. De plaats is gericht op toerisme en u kunt hier dan ook uitstekend eten, van internationaal tot traditioneel Balinees. Een aantal restaurants veranderen ’s avonds in ware disco’s met optredens van lokale bands.

Pemutaran, omgeven door natuur

Van het nationale park met rijke flora en fauna enerzijds tot het prachtige koraalrif direct voor de kust en bij het eiland Menjangan anderzijds. De wateren voor de kust zijn een paradijs voor de snorkelaars. Koraaltuinen liggen gemakkelijk bereikbaar vanaf het strand. Vanaf zee zijn de mysterieuze, blauw weerspiegelende bergen te zien, die lange tijd het isolement van Bali’s noordzijde verzekerden.

Munduk, charme en watervallen

Een kleine plaats in de groene heuvels van Bali met prachtig uitzicht op de vallei. Het heeft een aangenaam koel klimaat. Munduk heeft niets van haar charme verloren. Vanuit deze plaats kunt u schitterende wandeltochten maken, langs rijstvelden en bomen met allerlei verschillende soorten fruit en gewassen zoals katoen, limoen, avocado, nootmuskaat, vanille en peper. Daarnaast ziet u tijdens de wandelingen diverse schitterende watervallen.

Sanur, rust en allure

In vergelijking is Sanur veel rustiger en straalt meer allure uit dan Kuta en de naburige plaatsen. Het is ook niet voor niets de favoriete bestemming van vele Nederlanders. Winkels, restaurants en ook uitgaansgelegenheden vindt u hier volop, maar dan op een veel rustigere manier, aan een lange uitgerekte straat. De resorts liggen grotendeels aan een lange boulevard langs het strand, waarop alleen gelopen en gefietst mag worden. Sanur was de allereerste badplaats op Bali en heeft de authentieke charme weten te behouden!

Kuta, Tuban, Legian en Seminyak, feesten en relaxen

Kuta is oorspronkelijk een klein visserdorpje maar inmiddels uitgegroeid tot dé strandbestemming van Bali. Winkelen, zonnen, surfen en met name feesten tot in de kleine uurtjes is hier absoluut niet vreemd en dat geldt ook voor de naburige plaatsjes Tuban, Legian en Seminyak. In Seminyak vindt u voornamelijk de luxere en meer trendy clubs van Bali. De zonsondergang op de stranden van deze plaatsen zijn absoluut adembenemend! De uitstekende hotels zorgen voor de nodige rust wanneer u na alle drukte weer even bij wilt komen. Vlakbij Kuta vindt u ook de zeetempel Tanah Lot. Kuta, Tuban, Legian en Seminyak worden veelal bezocht door vakantievierende Australiërs.

Nusa Dua, modern en luxe

Een moderne badplaats gelegen in het zuidelijkste puntje van Bali. Nusa Dua is gebouwd met als doel luxe badplaatsen te creëren op het eiland voor met name buitenlandse gasten. Het is zeer rustig gelegen en beschikt over schitterende en ruim opgezette luxe resorts welke van alle gemakken zijn voorzien. De stranden hier zijn prachtig en de zee rustig. Vanuit dit deel van Bali bezoekt u gemakkelijk de vissersplaats Jimbaran met leuke, sfeervolle restaurantjes op het strand waar u kunt genieten van verse visgerechten. Ook vindt u bij Nusa Dua een golfbaan. Daarnaast kunt u heerlijk uit eten en winkelen in Bali Collection, een openlucht centra dat net als Nusa Dua zelf rust en charme uitstraalt. Voor wie echt aan alle drukte wil ontsnappen is Nusa Dua, the place to be!

Lombok

Paradijselijke stranden en de nog authentieke cultuur

Ondanks de naam, dat rode peper betekent, is dit een rustig eiland met een ontspannen sfeer en prachtige stranden. Het is onderdeel van Nusa Tenggara, ofwel de zuidoostelijke eilanden, bij ons bekend als de Kleine Sunda Eilanden. Fantastische stranden, eilanden en tempels waar de meest merkwaardige rituelen worden uitgevoerd. Dit eiland ligt dichtbij Bali, maar biedt hetgeen wat u op Bali misschien niet meer vindt zoals rust, stille stranden en een authentieke leefstijl.

Sasak cultuur

Lombok is een interessante mengeling van hindoeïstische en islamitische elementen, met charmante dorpjes, de oorspronkelijke en uitgesproken Sasak cultuur. Hier maakt u nog kennis met de traditionele leefwijze en uw gids laat u graag kennismaken met zijn eigen leefomgeving en zijn gewoonten. U ziet hoe men nog oude ambachten uitvoert en kunt gebruik maken van de cidomo (paard en wagen). Dit vervoersmiddel geeft u een goed beeld van de rustige levensstijl op Lombok. Dit traditionele vervoersmiddel wordt nog dagelijks gebruikt.

Gili Eilanden

Vanaf Bali gemakkelijk te bereiken en populair bij veel van onze gasten. Daarnaast ziet u een geheel andere kant van Indonesië met paradijselijke stranden en uitstekende snorkel- en duikmogelijkheden. Een echte aanrader wanneer u een uistapje wilt maken vanaf Bali of uw rondreis over Lombok wilt afsluiten aan een strand met voldoende kleinschalige restaurantjes en uitgaansmogelijkheden.

Rustige badplaatsen, hagelwitte stranden en een heerlijke zee

Voor de echte liefhebber van tropische rust biedt Lombok fantastische mogelijkheden; zoals de badplaats Kuta. Een klein vissersdorpje met prachtige, uitgestrekte, witte verlaten stranden. Senggigi ligt in een schitterende beschermde baai met een lang strand aan de westzijde van Lombok.

Flores & Komodo

Bijzondere stammen en schitterende vergezichten

Ten oosten van Lombok vindt u Flores met de eilanden Rica en Komodo, in de Flores Zee, behorend tot de Kleine Soenda Eilanden. Het eiland Flores biedt een ongekende variatie aan traditionele cultuur, architectuur en natuurschoon. Het eiland is nog niet door toeristen ontdekt en de tijd lijkt hier stil te hebben gestaan. Zowel de natuur alsook de cultuur zijn nog puur en werkelijk schitterend! Ervaar een geheel andere kant van Indonesië!

Tradities

Nergens is de cultuur nog zo echt gebleven als op Flores. Door het weinige toerisme is het eiland nog erg traditioneel. U leert de verschillende bevolkingsgroepen echt kennen middels wandelingen langs vulkanen, kratermeren, dicht beboste gebieden en ook uitgestrekte plantages. Wij bieden u bijvoorbeeld een bezoek aan de dorpen Sikka, Wologai en Belahragi. Maak kennis met deze uiterst vriendelijke en gastvrije stammen, hun manier van leven, klederdracht, architectuur en de vele rituelen die zij kennen. De vele verschillende welkomstrituelen zullen niet aan u voorbij gaan.

Kelimutu vulkaan en kratermeren

De Kelimutu vulkaan ligt op ca. 2,5 uur rijden van de stad Maumere, aan de oostelijke kant van het eiland Flores. Te midden van het prachtige binnenland ligt deze gapende vulkaan met prachtige meren. U ziet duidelijk de verschillende kleuren van de meren; zwart, turquoise en donkerbruin. Niemand kan verklaren waarom de meren telkens weer van kleur veranderen. De lokale bevolking gelooft dat de zielen van de overledenen in deze meren rusten; in het zwarte meer de oude mensen, in het turquoise meer de jongeren en in het donkerbruine de slechteriken. Het is aan te raden vanaf de vulkaan de zonsopkomst te bekijken, welke sprookjesachtig genoemd kan worden. Neem wel iets warms mee, want het kan fris zijn in de hoger gelegen gebieden.

Rinca & Komodo National Park

Ten oosten van Flores vindt u het eiland Komodo, één van de 3 hoofdeilanden van het Komodo National Park. U bezoekt dit nationale park per boot vanuit Labuan Bajo of per eenvoudige cruise vanaf de stad Sape op Sumbawa. Sinds 1986 is het eiland als onderdeel van het nationaal park op de Werelderfgoedlijst van Unesco geplaatst ter bescherming van de komodovaraan. Ook het eiland Rinca behoort tot dit nationale park en de Unesco werelderfgoedlijst, maar is een stuk rustiger dan Komodo zelf. Met één van onze rangers kunt u veilig mooie wandelingen over deze eilanden maken.

Belangrijke informatie

Ambassade

Ambassade van Indonesië
Tobias Asserlaan 8
2517 KC Den Haag
Tel: 070-3108 166 of 139
Website: www.indonesia.nl

Autorijden

In Indonesië rijdt men aan de linkerkant van de weg. Ga vooral niet zelf rijden in Indonesië, maar laat u rijden door een privé-chauffeur of in groepsverband. De verkeerssituatie is vaak druk, chaotisch en ongeorganiseerd. Rond de steden Jakarta, Bandung en Yogyakarta zijn goede tolwegen aangelegd, daarbuiten zijn de wegen in Indonesië veelal smal en slecht onderhouden. Door de slechte wegen en verkeersdrukte zeggen afstanden in kilometers niet zo veel. Houd rekening met een snelheid van 50 km/u in bergachtige gebieden.

Bevolking

In Indonesië wonen meer dan 230 miljoen mensen, waarvan ca. 50% op Java. Alleen al in Jakarta wonen meer dan 10 miljoen mensen. In Indonesië leven ruim 300 verschillende etnische groepen, elk met een eigen cultuur en identiteit, zoals de Javanen, Balinezen, Bataks, Sasaks, Torajas, Minangkabauers, Kubus en de Orang Laut. De Chinezen, van wie er meer dan 5 miljoen zijn, vormen veruit de belangrijkste etnische subgroep in de Indonesische samenleving. De Chinezen wonen veelal in de havensteden en in de grotere plaatsen op Java, Sumatra en Kalimantan.

Elektriciteit

Het voltage is vrijwel overal 220 volt. In sommige afgelegen gebieden kan het 110 volt zijn.

Eten & drinken

In Indonesië kunt u genieten van de heerlijke traditionele Indonesische en Chinese gerechten en het is een stuk voordeliger dan in Nederland. In lokale restaurants heeft u voor ca. € 5 een uitstekende maaltijd, zowel lunch als diner. In de grote hotels worden ook wel Europese gerechten geserveerd die qua prijs wat hoger kunnen liggen. Ook frisdrank en het lokale bier zijn een stuk voordeliger dan de prijzen die wij in Europa gewend zijn. Aangezien overige alcoholische dranken, waaronder ook wijn, over het algemeen ingevoerd moeten worden kunnen deze voor exorbitant hoge prijzen aangeboden worden. Dit heeft te maken met de invoerbelasting die voor geïmporteerde alcoholische dranken betaald moet worden.

Feestdagen

Dankzij de diversiteit aan geloven en culturen in Indonesië kent het land vele religieuze en nationale feestdagen. Vele feestdagen worden dan ook uitbundig gevierd. De meeste feestdagen hebben geen vaste datum en hangt de exacte dag af van de stand van de maan. Tijdens dergelijke feestdagen kan het zijn dat u bepaalde geplande bezoeken niet kunt doen of uw programma moet aanpassen, houdt u daar rekening mee, maar om tijdens uw reis een feestdag mee te maken is een bijzondere extra ervaring! Gedurende een aantal feestdagen dient u er rekening mee te houden dat het reizen sterk bemoeilijkt wordt en raden wij u aan om in deze periodes niet te reizen naar of door Indonesië en/of de specifieke eilanden:

Nyepi Day (Dag van de Stilte)

Op deze dag wordt op Bali Nyepi Day (Dag van de Stilte) gevierd en daarmee de start van Caka – het Bali jaar. Dit is een Hindoe feestdag die jaarlijks plaatsvindt op de nieuwjaarsdag van de maandkalender van het eiland. De avond voor Nyepi wordt Ogoh-Ogoh gevierd en wordt er in de ochtend een grote offer ceremonie gehouden voor de geesten van de onderwereld. Op de avond voor de dag gaat door de straten van Bali een soort carnavalsoptocht met prachtige praalwagens. Op Nyepi Day zelf is vanaf 6 uur ’s ochtends tot de volgende ochtend 6 uur absolute stilte vereist. De Balinezen blijven op deze dag binnen om te mediteren en te vasten. Op deze manier proberen de Hindoes de slechte geesten te laten denken dat het eiland Bali verlaten is. Op Nyepi Day wordt er niet gereisd en niet gewerkt. Alle winkels, scholen, banken en andere instellingen zijn gesloten en zelfs de lichten blijven uit. Reizen naar en van het eiland is niet mogelijk op deze dag en de luchthaven is gesloten. Van toeristen die zich al op het eiland bevinden, wordt verwacht dat zij zich ingetogen gedragen, en het is ook niet mogelijk op deze dag excursies te maken en/of rond te reizen. De werkzaamheden van het personeel in uw accommodatie zijn tot een minimum beperkt. Vaak grijpen Balinezen deze feestdag aan om hun familie te bezoeken en is het mogelijk dat in de dagen rondom Nyepi Day winkels, scholen, banken en andere instellingen meerdere dagen gesloten zijn.

Ramadan & Idul Fitri

Idul Fitri, ofwel weer heilig worden, is de viering die volgt aan het einde na een maand van vasten tijdens de Ramadan. De exacte data wisselen per jaar aangezien de moslim kalender baseert is op de cyclus van de maan. De exacte datum wordt bepaald bij het zien van de nieuwe volle maan in Mekka en dan pas wordt een officieel bericht van de regering uitgestuurd zodat alle gelovigen precies weten wanneer ze moeten beginnen. Het vasten begint in de ochtend net voordat de zon opkomt en eindigt bij het ondergaan van de zon. Gedurende de dag, voor de gehele maand, mag men niet eten, drinken, roken en boos worden, vloeken en liegen. Bij het ondergaan van de zon worden enorme feestmaaltijden opgediend en komen vele families, wijken en dorpen samen. Tijdens Idul Fitri gaan alle moslims op bezoek bij hun familie en vrienden om vergiffenis te vragen voor al hetgeen ze verkeerd hebben gedaan en om het einde van de Ramadan te vieren. Tijdens deze periode is het uitzonderlijk druk op de wegen, bij toeristische attracties, in treinen, bussen, e.d. Winkels, restaurants, toeristische attracties, e.d. zijn vaak gesloten. Houdt u hier rekening mee bij het reserveren van uw reis naar en door Indonesië. Wij adviseren om gedurende deze periode niet naar Indonesië af te reizen, met name tijdens en rondom Idul Fitri. Indien u wenst te reizen in deze periode dient u er rekening mee te houden dat wij uw reisprogramma moeten aanpassen en bepaalde onderdelen van uw reis niet uitgevoerd kunnen worden.

Geld & credit cards

De Indonesische munteenheid is de Rupiah (IDR). Er bestaan biljetten van 100.000, 50.000, 20.000, 10.000, 5.000, 1.000, 500 en 100 rupiah. Creditcards (Mastercard, Visa en American Express) worden in de grotere plaatsen en toeristische delen van het land steeds bekender. In vrijwel alle grote steden kunt u pinnen bij de zogenaamde ATM’s. Om vervelende situaties te voorkomen raden wij u aan voor vertrek contact op te nemen met uw bank en / of creditcard maatschappij over uw persoonlijke betalingsmogelijkheden in Indonesië.

Geografie

Indonesië is de grootste archipel ter wereld met ruim 18.000 grote en kleine eilanden. Hiervan zijn slechts 6.000 eilanden bewoond waaronder Java, Sumatra, Sulawesi, Bali en Lombok. De eilanden liggen tussen het Zuidoost Aziatische vasteland en Australië, en tussen de Indische Oceaan, Stille Oceaan en Zuid-Chinese Zee. Op slechts enkele punten grenst Indonesië aan andere landen, aan Papoea-Nieuw-Guinea op het eiland Papoea, aan Oost-Timor op het eiland Timor en Maleisië op het eiland Borneo / Kalimantan.

Geschiedenis

De eerste bewoners waren de voorvaders van de huidige Papoea’s, later gevolgd door die van de Maleisiërs, Javanen en andere Maleis-Polynesische groepen. Indiase Moslim handelaars begonnen met het verspreiden van de Islam in Indonesië in de 8e en 9e eeuw. Vandaag de dag is Indonesië de grootste Islamitische natie ter wereld. De specerijen, die het land rijk was, bleken een grote aantrekkingskracht te hebben. De Nederlanders kregen uiteindelijk controle over de specerijenhandel en met de vastberaden VOC hadden zij een monopolie op de specerijen, die tot ver in de 18e eeuw behouden werd. Aan het begin van de 20e eeuw begonnen de nationalisten zich af te zetten tegen de onderdrukking van de Nederlandse kolonisten. De Indonesische Republiek, officieel uitgeroepen op 17 augustus 1945, kreeg vier jaar later soevereiniteit. De eerste jaren werd de republiek gedomineerd door Sukarno. Generaal Suharto nam het van hem over in 1967. De Indonesische economie werd toen bijna geheel op peil gehouden door de export van olie. Na 32 jaar werd Suharto vervangen door Habibie. Dit werd gevolgd door bloederige gewelddadigheden en opstanden. In oktober 1999 hield Indonesië haar eerste democratische verkiezingen, waaruit Wahid als president naar voren kwam. In 2001 kwam Megawati Sukarnoputri, een dochter van Sukarno, aan de macht. In de verkiezingen van 2004 werd zij verslagen door Susilo Yudhoyono, de huidige president.

Gewoontes

In Indonesië hanteert men vaak geheel andere omgangsvormen dan wij gewend zijn. Wanneer u zich aan de normale omgangsvormen houdt, loopt u weinig kans om iemand eventueel onbedoeld te beledigen. Hieronder volgt een overzicht van enkele plaatselijke normen en waarden die van pas kunnen komen tijdens uw bezoek aan Indonesië.

  • Jam karet (wees geduldig) - De Indonesiërs hebben een eigen tijd en daarvoor gebruikt men de uitdrukking jam karet, ofwel elastieken tijd. In Indonesië kijkt men niet op een minuutje, een kwartiertje of zelfs een uur. Een lokale bus of boot vertrekt bijna nooit op de aangegeven tijd en bijna altijd te laat. Tijdens uw reis zult u dit vaak genoeg meemaken en het laatste wat u moet doen is ongeduldig worden.
  • Voeten - Voeten worden in Indonesië beschouwd als onrein. Leg uw voeten dan ook nooit in het openbaar op tafel. Bij tempels en religieuze afbeeldingen dient u erop te letten dat u met uw voeten geen heiligdom aanraakt.
  • Afdingen - Het ‘tawarren’ is bijna een sport in heel Azië. Er wordt ook van u verwacht dat u aan deze sport deelneemt. Simpelweg iets kopen is er vaak niet bij. Er moet altijd onderhandeld worden over de uiteindelijke prijs. Wanneer u op een prijs bent uitgekomen dient u de koopwaar ook daadwerkelijk te betalen. Maak het niet te bont, de prijzen zijn in verhouding met onze prijzen bijzonder laag, en het gaat om het spel van het onderhandelen.
  • Begroeten - Bij een ontmoeting in Indonesië is het zowel voor mannen als voor vrouwen gebruikelijk elkaar de hand te schudden.
  • Emoties - Publieke uitingen van emotie, zowel positief als negatief, worden niet gewaardeerd. Het is zeer onbeleefd om luid te praten of zeer directe, persoonlijke vragen te stellen. Schelden, met iets gooien en het maken van drukke bewegingen gelden als absoluut gezichtsverlies. Met een glimlach, vriendelijkheid en een rustige doch dringende stem bereikt u vaak veel meer.

Gezondheid & vaccinaties

Veel geneesmiddelen zijn verkrijgbaar bij apotheken (apotik) in de grote steden. In Jakarta en op Bali zijn de medische voorzieningen, klinieken en ziekenhuizen, goed. Indien u in één van de andere delen van Indonesië verblijft kunt u het beste uitwijken naar Singapore, waar de medische voorzieningen tot de beste ter wereld behoren, of Darwin (Australië), afhankelijk van waar u het dichtste bij bent. Uiteraard geldt dit voor ernstige gevallen. de reisaanbieder mag geen officiële adviezen geven omtrent vaccinaties. Enkel kunnen wij u adviseren om ruim voor vertrek contact op te nemen met uw huisarts of met de plaatselijke GGD voor de laatste informatie omtrent vaccinaties. Voor bezoekers uit Nederland zijn geen vaccinaties verplicht. In het algemeen wordt voor Indonesië inentingen tegen DTP (difterie, tetanus en polio), buiktyfus, hepatitis A (besmettelijke geelzucht) en het gebruik van malariatabletten geadviseerd.De hierboven verstrekte informatie is een service. U bent altijd zelf verantwoordelijk voor het verzorgen van uw persoonlijke benodigdheden met betrekking tot uw gezondheid en vaccinaties. Bij twijfel adviseren wij u dan ook contact op te nemen met de juist instanties.

Kleding

Tijdens het reizen in Indonesië is kleding gemaakt van natuurlijke stoffen, zoals katoen, het meest ideaal en probeert u het dragen van synthetische kleding te vermijden. Wij raden u aan gemakkelijke, maar stevige (bij voorkeur dichte) schoenen mee te nemen en indien u van plan bent een wandeling of trektocht te maken, schoenen met profiel. Voor de koele bergstreken raden wij u aan een trui of vest mee te nemen en als bescherming tegen de muggen lange broeken en luchtige blouses met lange mouwen. Bij een bezoek aan religieuze heiligdommen wordt u geacht beschaafde en bedekte kleding te dragen (beslist geen hemd/shirt zonder mouwen of korte broek/rok) en in moskeeën moeten vrouwen het hoofd en armen bedekken. Wanneer u een tempel bezoekt, moet u altijd een tempelsjaal dragen. Deze lappen zijn vaak bij de tempel te huur of worden gratis in bruikleen gegeven. Houdt u hier rekening mee om uw verblijf in Indonesië zo prettig mogelijk te maken.

Klimaat

Indonesië kent een tropisch klimaat met temperaturen tussen de 21 en 33 graden en kent een hoge vochtigheidsgraad. De moesson, ofwel regentijd, is in de periode van november t/m maart alhoewel dat verschilt per eiland. Van half oktober tot maart voor Sumatra terwijl op Java, Bali en de Kleine Sunda Eilanden de moesson pas vanaf december begint. Sulawesi, met name het zuiden en het midden heeft een korte regentijd, van december tot februari, terwijl het noordelijk deel in mei, juni en juli de zogenaamde moesson heeft. Dit betekent overigens niet dat indien u in andere periodes reist u geen last van regenval zult hebben. Een moesson is echter anders dan bijvoorbeeld de weken regen die wij kennen in Nederland. Tijdens de regentijd valt er in het algemeen aan het einde van de dag, in de avond of zelfs ’s nachts een korte, zeer hevige tropische bui. Houdt u er rekening mee dat het in de berggebieden een stuk koeler kan zijn, met name de avonden en nachten.

Reisdocumenten

Wij geven hier uitsluitend informatie omtrent de paspoort en visumbenodigdheden voor houders van een Nederlands paspoort die niet langer dan 30 dagen in Indonesië zullen verblijven en als enige doel hebben: vakantie. Indien u van plan bent langer in Indonesië te verblijven dan 30 dagen, een andere nationaliteit draagt dan de Nederlandse of u met een ander doel dan vakantie naar Indonesië afreist, dient u ruim vóór vertrek uit Nederland contact op te nemen met de Ambassade van Indonesië.

Uw paspoort dient bij aankomst in Indonesië nog minimaal 6 maanden geldig te zijn. Nadat u op de luchthaven bent aangekomen dient u een 'visa on arrival' te kopen. De kosten zijn IDR 500.000 (ca. € 35) per persoon en is geldig voor een periode van 7 tot 30 dagen.

Reistijd

Het verkeer, met name in de grote steden en op Java, is vaak (erg) druk, chaotisch en ongeorganiseerd. Hoewel de afstanden soms kort lijken dient u er rekening mee te houden dat dit geen afstanden zijn zoals u deze in Nederland af zou leggen. De in deze brochure genoemde af te leggen kilometers zijn hemelsbreed berekend vanuit het vertrekpunt en aankomstpunt van die dag. Eventuele excursies, stops en additionele bezoeken zijn hier niet in mee genomen. Rond de steden Jakarta, Bandung en Yogyakarta zijn goede tolwegen aangelegd, daarbuiten zijn de wegen in Indonesië veelal smal en slecht onderhouden. Door de slechte wegen en verkeersdrukte zeggen afstanden in kilometers niet zo veel. Houdt u, met name op Java, rekening met lange reisdagen.

Religie

Religie is in Indonesië zeer belangrijk. De grondwet garandeert vrijheid van godsdienst, mits er een oppergod aan te wijzen is. De islam is de belangrijkste godsdienst van Indonesië en dit land heeft de grootste islamitische gemeenschap ter wereld. Desondanks is de Islam geen staatsreligie. Hoewel in de meeste delen van Indonesië de bevolking overwegend moslim is, hangt de meerderheid van de Balinezen een vorm van het hindoeïsme aan. Het geloof is echter vaak een combinatie van andere geloven, moderne maar ook mystieke tradities, zoals het animisme, waarbij men gelooft dat de natuur en door de mens gemaakte voorwerpen bezield kunnen zijn.

Staatsvorm

Indonesië is een republiek waarbij de uitvoerende macht bij de president ligt. De wetgevende macht ligt bij het Parlement dat uit twee kamers bestaat. Beide kamers worden om de vijf jaar gekozen. Het verschil in de diverse partijen ligt niet in rechts of links, zoals dat bij ons is, maar eerder in islamitisch en nationalistisch. De Republiek Indonesië is geheel gebaseerd op de staatsfilosofie, de Pancasila, die uit vijf basisprincipes bestaat. Geloof in één God (volgens één van de grote religies), democratie, rechtvaardigheid, nationale eenheid en solidariteit.

Taal

De officiële taal is het Bahasa Indonesia. De meeste Indonesiërs spreken echter een lokaal dialect en kennen Bahasa Indonesia als tweede taal. Engels wordt echter veelal gebruikt als handelstaal en in de meeste hotels en toeristengebieden kunt u hiermee goed terecht. In een enkel geval, bij de oudere mensen, kunt u zelfs met de Nederlandse taal terecht.

Telecommunicatie

In grote steden kunt u bij postkantoren en hotelrecepties naar Nederland bellen. Op Bali heeft u zelfs meestal een eigen telefoon op de kamer waarmee u direct naar Nederland kunt bellen. Het nummer moet dan beginnen met +31. Voor het gebruik van uw GSM raden wij u aan eerst contact op te nemen met uw provider om de mogelijkheden en, nog belangrijker, de kosten vooraf te bekijken.

Tijdsverschil

Indonesië is een groot land en kent daarom verschillende tijdzones. Op Sumatra en Java is het 6 uur later dan in Nederland en in onze zomer 5 uur. Op Bali, Lombok, de kleine Sunda eilanden en Sulawesi is het 7 uur later dan in Nederland en in onze zomer 6 uur later.

Veiligheid

Indonesië is een veilige bestemming maar zoals overal ter wereld dient u de normale veiligheidsvoorzieningen te treffen.

Vertrekbelasting

De vertrekbelasting is reeds bij de vooraf betaalde ticketprijs inbegrepen en u hoeft dus ter plaatse niets meer te betalen.

Waterdruk

In het algemeen is de waterdruk in Indonesië, ook in duurdere hotels, niet constant. Houdt u hier met het douchen rekening mee aangezien soms de koude of warme waterstraal ineens veel minder of meer kracht kan krijgen met als gevolg dat u onverwachts of kouder of juist veel warmer water over u heen kunt krijgen. Zeker als uw ‘naaste buren’ de kraan aan- of uitzetten komt dit drukverschil voor.

De informatie over deze reis kan afwijken per vertrekdatum. Exacte informatie over verzorging, kamers, transfers e.d. krijg je na het controleren van de door jou geselecteerde reis.

Faciliteiten

Algemeen

  • Airco
  • Bar
  • Zwembad buiten
  • Restaurant
  • Kluisje
  • Wifi

Activiteiten

  • Fietsverhuur
  • Wellness
Disclaimer: dé VakantieDiscounter besteedt veel zorg en aandacht aan het up-to-date houden van deze informatie. Echter, zowel faciliteiten als eventuele kosten veranderen met grote regelmaat. Aan dit overzicht kunnen daarom geen rechten worden ontleend.

Weer & klimaat

  • JAN
    30max
    7 uur
    25 dgn
    29
  • FEB
    30max
    7 uur
    24 dgn
    29
  • MRT
    31max
    8 uur
    24 dgn
    29
  • APR
    31max
    9 uur
    15 dgn
    29
  • MEI
    31max
    9 uur
    10 dgn
    28
  • JUN
    30max
    9 uur
    11 dgn
    28
  • JUL
    30max
    10 uur
    12 dgn
    27
  • AUG
    31max
    10 uur
    13 dgn
    27
  • SEP
    31max
    10 uur
    10 dgn
    27
  • OKT
    31max
    10 uur
    15 dgn
    28
  • NOV
    31max
    9 uur
    19 dgn
    29
  • DEC
    31max
    8 uur
    23 dgn
    29
Bron: KNMI Climate

Omgeving

Daarom boek je bij dé VakantieDiscounter:

  • Gegarandeerd de beste deal
  • Uiteraard géén boekingskosten
  • Zekerheid van ANVR en SGR
  • Zeven dagen per week geopend

Veilig aangesloten bij:

Die snapt vakantie.

4.3 / 5

Zo'n fijn reisbureau

Zo'n fijn reisbureau, alles altijd duidelijk omschreven, snelle reactie per...

Lees verder