vakantie-zonder-kinderen

Zonder kinderen op vakantie! Waarom ook niet?

Staan jouw (schoon)ouders te springen om jouw kinderen een weekendje of weekje op te vangen? Maak hier dan gebruik van, want hoewel je ze ongetwijfeld zult missen, heeft weer eens een vakantie met zijn tweeën echt zo zijn voordelen.

Natuurlijk is het geweldig om met het hele gezin op vakantie te gaan, om herinneringen te maken met zijn allen. Maar als je de luxe hebt om naast jullie gezamenlijk vakantie nog een keer een stedentrip of zonvakantie te maken, doe dit dan vooral. Even de batterij opladen en even niet de zorgen van een ouder.

De vrijheid om te doen wat je wilt

Zonder kinderen op vakantieTijdens een familievakantie houd je logischerwijs rekening met de wensen van je kinderen. Kilometerslange slentertochten door een culturele stad zit er niet altijd in en ’s avonds laat dineren ook niet. Kinderslaapjes zijn belangrijk als je de volgende dag een gezellige dag wilt hebben.

Ga zonder de kinderen op vakantie en je kunt je vakantie veel vrijer insteken. Je kunt op het strand liggen zonder bang te zijn dat je je kind uit het oog verliest, je kunt over een Grieks eiland toeren op een scootertje i.p.v. in een degelijke huurauto en je kunt samen de onderwaterwereld van Egypte verkennen. ’s Avonds drink je gerust een paar cocktails meer; je hoeft toch niet vroeg op!

De vrijheid om te gaan en staan waar je wilt

Zijn er landen die je heel graag zou willen bezoeken, maar die minder geschikt zijn om met kinderen naar toe te gaan? Dit is je kans! Maak je niet langer druk om het feit of het wel veilig is voor je kinderen, of dat de reis wel voldoet aan de wensen van je kinderen.

Tijd voor romantiek!

Natuurlijk ben je als ouder ook nog steeds samen een stel. Je moet echter wel meer tijd maken voor romantiek dan vroeger en dat is met een bups kinderen om je heen soms best een uitdaging. Ga met zijn tweeën op vakantie en de romantiek volgt haast vanzelf.

Kies voor een kleinschalig hotel (we hebben heel leuke in Griekenland!), diner romantisch aan zee, slenter hand in hand door smalle straatjes in oude steden en ach…. doe die man met die rozen ook eens een plezier en koop er één voor je geliefde!

Ga op avontuur

Zonder kinderen op vakantie Gletsjerskiën in IJsland, een jungletocht in de bush bush van Thailand, duiken met witte haaien in Afrika, overnachten in de woestijn van Marokko, op een scooter Ibiza ontdekken… Allemaal avontuurlijke activiteiten die met kinderen niet altijd even handig zijn. Tijdens een vakantie met zijn tweeën kun je deze plannen wel allemaal waarmaken. En je legt meteen herinneringen voor het leven vast.

Reis goedkoper

Als je schoolgaande kinderen hebt, ben je aan de vakanties gebonden. En dat is niet bepaald de goedkoopste periode om op reis te gaan. Breng de kinderen bij opa en oma in het voor- of naseizoen en droombestemmingen worden opeens goedkoper. Zo kun je in het laagseizoen al voor ca. € 1.000,- p.p. een romantische vakantie op de Malediven vieren. Goed zoeken!

Zie meer in minder tijd

Zonder kinderen op vakantie; snellerOmdat je je kinderen natuurlijk niet te lang wilt missen, wil je waarschijnlijk het liefst zo veel mogelijk in een korte tijd doen. Mooi, want daar hebben we nog een voordeel van reizen zonder kinderen te pakken!

Bezoek je een stad samen met de kinderen dan weet je dat je beperkt bent. Je kunt niet in één dag alle hoogtepunten van een stad als Parijs of Rome bekijken, kindervoetjes worden nu eenmaal sneller moe. Als je met zijn tweeën bent, ligt daar wel een kans. Voer het tempo op, maak geweldige herinneringen in een korte tijd en sluit je kinderen daarna weer vol liefde in je armen.

Ga voor een adults only vakantie

Heb je dan toch de keuze gemaakt om zonder kinderen op vakantie te gaan, doe het dan goed. Kies voor een vakantie zonder kinderen in zijn algemeenheid, dus ook niet die van anderen. Dit kan eenvoudig door een verblijf te boeken in een adults only hotel. Check bijvoorbeeld snel onze populairste adults only hotels of de mooiste adults only hotels in Mexico voor een tropische getaway met zijn weetjes.

Zonder kinderen op vakantie; durf jij ze ‘alleen’ achter te laten en een weekje voor jezelf te kiezen?

Over de auteur

Laura

Naast haar werk als online content marketeer bij dé VakantieDiscounter reist Laura graag de wereld over. Om daarna haar reisverhalen te delen in woord én beeld. Het liefst over en van de minder bekende plekken in Europa, hoewel Europese steden ook op haar favorieten-lijstje staan. Ook droomt ze graag weg bij tropische bestemmingen!

1 reactie op “Zonder kinderen op vakantie! Waarom ook niet?

  1. Als je een omgangsregeling hebt (zoals ik) zie je de kinderen sowieso regelmatig een paar dagen achterelkaar niet als ze bij hun vader zijn. Dan moet ik ze wel achterlaten. En ja, dan reis ik ook wel eens, zowel zakelijk als privé. Ook al is de situatie niet ideaal het voordeel is dat ze het in mijn geval dus wel gewend zijn om me een paar dagen niet te zien. Maar een week bij oma zit er niet in. Logeren is meestal maar een paar nachtjes en kan sowieso niet tijdens schoolweken.
    Maar waar je over schrijft zie ik om me heen wel gebeuren; er zijn wel stellen die dit doen.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *