Icmeler

Zon, zee, strand tussen de pijnbomen van Icmeler

Marmaris blijft een toplocatie voor wie graag de zon in Turkije opzoekt, maar Icmeler is ook goed in trek! Ga je voor zon, zee, strand dan is het hier zeker geen straf. Wij brengen je langs de highlights van deze Turkse badplaats.

Icmeler in een notendop

Icmeler, strandIcmeler bevindt zich in het zuiden van Turkije. Het toerisme heeft zich in Icmeler door de jaren heen ontpopt, doordat toeristen juist de drukte van Marmaris wilden vermijden. Hierdoor is het er drukker geworden, maar nog altijd rustiger dan in Marmaris zelf. Icmeler wordt omgeven door pijn- en dennenbomen die rijkelijk groeien op diverse bergen.

De badplaats heeft een geschiedenis die tot wel 3400 v.C. teruggaat. Het is met de stranden en toeristische attracties moeilijk voor te stellen, maar diverse bevolkingsgroepen, zoals de Perzen, Egyptenaren en Syriërs, hebben ooit van Icmeler hun thuis gemaakt. Vandaag de dag moet je er vooral zijn voor een goede lading zon en natuur.

In- en ontspannen aan het strand van Icmeler

Je kleurtje bijwerken, dat kan goed aan de zand- en kiezelstranden van Icmeler. De meeste stranden zijn kindvriendelijk doordat ze langzaam aflopen in de zee. Daarnaast heb je de mogelijkheid te struinen over de promenade. Doe dit vooral ’s avonds, want dan vullen straatmuzikanten de promenade met muziek.

Maar dat is lang niet het enige waar de stranden goed voor zijn! Er zijn namelijk diverse watersportmogelijkheden. Wil je de onderwaterwereld met eigen ogen zien? Ga dan vooral duiken of snorkelen. Er zijn diverse centra waar je terecht kunt. Ook parasailen, bananenboot varen en waterskiën behoren tot de mogelijkheden.

Hiken over de bergen van Icmeler

Door de bergen en de bossen in de omgeving kiezen toeristen er regelmatig voor om een flinke wandeltocht te maken. Er zijn dan ook diverse wandelroutes uitgezet, enkele erg uitdagend en andere eenvoudig. Zo kunnen kinderen ook mee op hike-avontuur.

Shoppen in Icmeler

Houd je van slenteren langs marktkraampjes, ga dan naar de markt van Icmeler. Wekelijks worden hier groenten en fruit uitgestald. Winkelen kan sowieso de hele week door; er zijn eindeloos veel winkels in Icmeler te vinden. Sla hier snuisterijen, kleding en eten in!

Voordelig en luxe verblijven in Icmeler

Hotels in Icmeler, TurkijeGa je naar Icmeler dan zal je niet alleen in de stad veel pret beleven, maar ook in het hotel waar je vertoeft. Deze bieden alle ingrediënten voor een verzorgde zonvakantie! Wij vertellen je over drie tophotels die stuk voor stuk ontspanning bieden.

  • Voor een zacht prijsje geniet je optimaal van alle faciliteiten in Gölmar Beach Hotel. Er is een groot zwembad waar je heerlijk kunt afkoelen van de warme Turkse zon. Daarnaast is er voor de kinderen een kinderbad en zijn er fantastische waterglijbanen. Er is ook aan volwassenen gedacht. Klinken een wellnesscentrum, buffetrestaurant en bar jou ook als muziek in de oren?
  • Een van onze toppers is Sea Star Marmaris. Dit adults only hotel staat geheel in het teken van ontspanning. Rust vind je hier zeker dankzij de zwembaden en het wellnesscentrum. Voor wat extra sfeer is er regelmatig live muziek. En dan is er ook nog de mogelijkheid om o.b.v. all inclusive te verblijven. Je kunt dan drie keer per dag gebruik maken van het buffet en geselecteerde drankjes en snacks zijn eveneens bij de prijs inbegrepen.
  • Op zoek naar extra veel luxe? Marti Resort is een fijne optie voor alle leeftijden. Dankzij de verschillende buffet- en à la carte restaurants heb je ruime keuze uit keukens en maaltijden. Je in het zweet werken doe je op o.a. de tennisbaan en het volleybalveld. Kinderen vermaken zich in het kinderbad en de miniclub. Ga je voor een volledig verzorgde vakantie, dan kan je kiezen voor een all inclusive verblijf.

Op naar Icmeler! Werp vooral ook een blik op ons volledige aanbod voor nog meer keuze of boek een voordelige last minute.

OVER DE AUTEUR

Marieke

Ik ben gek op reizen én schrijven. Ik heb al flink wat van Europa gezien, maar ben nog lang niet klaar met de wereld verkennen. Ik neem je mee naar de mooiste plekken op de wereld.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *