Zon meivakantie bestemmingen

Zon in de meivakantie? Dit zijn de favoriete bestemmingen!

Ben jij wel toe aan een flinke dosis vitamine D en neem je graag een voorsprong op de zomer? Op deze fijne bestemmingen kun je in ieder geval rekenen op zon in de meivakantie.

Resultaten uit het verleden bieden geen garantie voor de toekomst. Maar als we puur kijken naar de klimaattabellen: op deze bestemmingen kun je écht wel rekenen op zon in de meivakantie. Sterker nog; pak die bikini en zwembroek maar vast in!

Turkije

Zon meivakantie bestemmingen: TurkijeDe nummer 1 bestemming voor zon in de meivakantie is Turkije. Niet zo gek, want het land heeft alles in huis voor een geslaagde (familie)vakantie. Fijne temperaturen van een graad of 25, luxe hotels waar je in veel gevallen o.b.v. all inclusive kunt verblijven én veel opties voor excursies en culturele uitstapjes.

Waar je het beste kunt verblijven? Wij tippen de badplaats Side, omdat deze een goede mix van strand & cultuur biedt. We raden je aan zeker een kijkje te nemen in het oude, historische centrum met tal van bezienswaardigheden uit de Romeinse tijd. Wil je liever een ruimere keuze? Check de leukste badplaatsen in Turkije en we helpen je op weg!

Ben je toe aan een op-en-top relaxte meivakantie? Het is – dankzij de ruime keuze aan kindvriendelijke hotels – ook geen straf om bij het resort te blijven. Terwijl het jonge grut zich vermaakt in het zwembad of bij de waterglijbanen, geniet jij van het zonnetje en een goed boek op een ligbedje. De hele dag door schuif je – als je o.b.v. all inclusive boekt – aan voor een goede maaltijd. Geselecteerde (non)alcoholische drankjes zijn ook nog eens bij de reissom inbegrepen. Fijn!

Arcanus Hotels Sorgun, TurkijeDirect aan het strand verblijven om optimaal te genieten van zon in de meivakantie? Kies voor Arcanus Hotels Sorgun. Dit luxe hotel biedt diverse zwembaden met glijbanen, een miniclub, uitgebreid animatieprogramma en all inclusive optie.

Cyprus

Zon meivakantie bestemmingen: CyprusWaar het in de zomer nog wel eens tropisch warm kan worden in Cyprus, is het er in de meivakantie aangenaam warm met temperaturen rond de 22-26 °C. Tel daarbij de mooie stranden en luxe hotels op en jouw zonvakantie is een feit!

Cyprus is een beetje een underdog als je kijkt naar de Zuid-Europese landen. De meeste mensen kennen het land, maar wat het – buiten zon – nu te bieden heeft, weten maar weinig mensen. Wij gelukkig wel!

Tijdens een meivakantie op het half Griekse, half Turkse eiland kun je rekenen op een flinke dosis cultuur in Paphos, de mooiste stranden in Ayia Napa en geweldige natuur in het binnenland.

En dat is nog maar een kleine greep van wat dit eiland in de Middellandse Zee jou als vakantieganger te bieden heeft. Je kunt onze eerder geschreven artikelen lezen voor een nog beter beeld, of je kunt het zelf ontdekken tijdens een zonnige meivakantie.

Louis Phaethon Beach, CyprusLouis Phaethon Beach in Paphos is door haar brede aanbod aan faciliteiten geschikt voor jong en oud. Wat dacht je bijv. van een waterpark, all inclusive formule en ligging aan het strand?

Tenerife

Zon in de meivakantie, bestemmingen: TenerifeAls je op zoek bent naar een Canarisch eiland – want daar is het het hele jaar door immers lekker weer én je kunt er zeker rekenen op zon in de meivakantie – voor het hele gezin dan denken wij direct aan Tenerife. Waarom? Je vindt hier één van Europa’s mooiste en grootste waterparken, Siam Park. Dit park in Thaise sferen beschikt o.a. over spectaculaire glijbanen, rustigere attracties voor de kleintjes, een lazy river en een groot strand.

Wat Tenerife verder te bieden heeft? O.a. bruisende badplaatsen met mooie stranden, levendigheid in de hoofdstad Santa Cruz, het hoogste punt van Spanje (de 3.718 meter hoge Pico del Teide) en het bijbehorende vulkanische nationale park. En wist je dat je er zelfs piramides kunt vinden? Genoeg mogelijkheden tot afwisseling dus!

Extra pluspunten scoort Tenerife door de vele kindvriendelijke hotels. Je hebt een ruime keuze, zeker ook voor de meivakantie. Bekijk hier al onze hotels die geheel op families zijn ingesteld.

Palm Beach Tenerife, Costa Adeje (Tenerife)Een uitgebreid aanbod aan (sport)faciliteiten voor jong en oud, een riant zwembad én de ligging nabij Siam Park maken Palm Beach Tenerife tot een geschikt hotel voor een meivakantie met het hele gezin.

Curaçao

Zon meivakantie bestemmingen: CuracaoGaat jouw hart enkel sneller kloppen als het rond de 30 °C is op jouw vakantiebestemming? Dan kun je retourtje naar de tropen wel gebruiken. Wat dacht je van een meivakantie in de zon op Curaçao vol hagelwitte stranden, wuivende palmbomen en een vriendelijke bevolking die nooit haast heeft? Bon bini op Curaçao!

Het hoogtepunt van Curaçao is wat ons betreft zonder twijfel Willemstad. De kleurrijke hoofdstad is een must-see voor cultuurliefhebbers én je vindt er de beste restaurants en de gezelligste uitgaansgelegenheden. Natuurliefhebbers kunnen hun lol op in Cristoffelpark, een natuurgebied in het noordoosten van het eiland. De vele baaitjes die je onderweg tegenkomt nodigen uit tot een middagje relaxen.

Kinderen maak je blij met een uitstapje naar de struisvogelfarm (ze mogen er zelf struisvogels voeren), Sea Aquarium of de Hato Grotten. Ook leuk: pak de boot naar Klein Curaçao.

Renaissance Wind Creek Curacao Resort , WillemstadRenaissance Wind Creek Curacao Resort is een van de weinige hotels in Willemstad met een eigen strand én de mogelijkheid om all inclusive te verblijven. Niets staat een onbezorgde meivakantie meer in de weg!

Malta

Zon meivakantie bestemmingen: MaltaWil jij liever niet zo ver vliegen voor een meivakantie in de zon? Kies voor Malta, waar je al in ca. 2,5 uur bent. Naast een gunstig klimaat is het eiland vooral veelzijdig. Cultuurliefhebbers zijn aan het goede adres in de hoofdstad Valletta, de onderwaterwereld is een must-see voor duikers én de hotels spelen in op alle behoeftes van families.

Malta is geen typische strandbestemming met eindeloze kuststroken vol goudgeel strand zoals je dat van veel Europese bestemmingen wel gewend bent. Malta kent slechts een paar grote stranden, in het noordwesten van het eiland. Deze stranden zijn de reden dat veel families met jonge gezinnen op dit deel van het eiland verblijven, rondom Mellieha.

Daarnaast kun je op veelzijdig Malta toffe uitstapjes maken, waar kinderen zonder twijfel een grote glimlach van op hun gezicht kijken. Waan je bijvoorbeeld terug in de jaren 80 in Sweethaven Village. Hier werd de film Popeye opgenomen. Ook Splash & Fun Water Park is een aanrader met kinderen.

db Seabank Resort & Spa, MaltaEen luxe meivakantie is gegarandeerd in db Seabank Resort & Spa. De all inclusive optie, grote lagune en de vele (sport)faciliteiten voor jong & oud dragen hieraan bij.

Zon in de meivakantie? Nog meer fijne bestemmingen!

Zon meivakantie bestemmingen: KretaNaast Cyprus, Tenerife, Curaçao en Malta zijn er nog veel meer bestemmingen waar je kunt rekenen op zon in de meivakantie. Wij zetten nog een aantal favorieten op een rij!

  • In Griekenland kán het in april/mei nog wel eens wisselvallig zijn. De meeste kans op zon in de meivakantie heb je op het zuidelijk gelegen Kreta. Het eiland is veelzijdig ten top en je kunt er rekenen op zo’n 24 °C; ideaal voor stranddagjes en leuke uitstapjes. Het eiland biedt mooie en kindvriendelijke stranden en aan mogelijkheden voor uitstapjes ook geen gebrek. Wat dacht je bijvoorbeeld van waterpark Watercity, Knossos of de Samariakloof?
  • Op het Spaanse vasteland is het in de meivakantie ook uitstekend vertoeven. De regel daarbij is over het algemeen; hoe zuidelijker, hoe zonniger. De Costa del Sol is dus een uitstekende keuze voor een meivakantie naar de zon. Je vindt er langgerekte goudgele stranden en volop leuke stadjes en dorpjes om te ontdekken. Bezoek bijvoorbeeld het sprookjeskasteel Castillo Colomares, dat een ode is aan Columbus. Of maak een tour langs de mooiste witte dorpjes aan de Costa del Sol.
  • Voor Portugal geldt ook; hoe zuidelijker de door jou gekozen bestemming voor de meivakantie ligt, hoe groter de kans op zon is. De Algarve is de meest zuidelijke regio van het land en je kunt er in de meivakantie rekenen op een graad of 22. Voor jong & oud is er genoeg te zien en doen. Naast prachtige baaitjes omgeven met ruige kliffen, vind je er ook lieflijke stadjes, leuke waterparken en kun je er zelfs dolfijnen spotten. En dan hebben we het nog niet eens gehad over het grote aanbod (kindvriendelijke) hotels…

Op welke bestemming ga jij graag de zon opzoeken in de meivakantie?

OVER DE AUTEUR

Laura

Naast mijn werk als online content marketeer bij dé VakantieDiscounter reis ik graag de wereld over. Om daarna mijn reisverhalen te delen in woord én beeld. Het liefst over en van de minder bekende plekken in Europa, hoewel Europese steden ook op mijn favorieten-lijstje staan. Ook droom ik graag weg bij tropische bestemmingen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *