Vakantiebestemmingen april zon

Waar schijnt de zon? De beste vakantiebestemmingen in april

Neem je graag een voorproefje op de zomer? Boek een lente-vakantie en vlucht in april naar warmere oorden. En daarvoor hoef je echt niet per se een oceaan over te steken. Dit zijn – als je het ons vraagt – de beste vakantiebestemmingen in april. Zon wacht hier op je!

LET OP! Resultaten uit het verleden bieden geen garantie voor de toekomst. Wij hebben helaas geen invloed op het weer.

Dubai (Verenigde Arabische Emiraten)

Max. temperatuur: 33°C. Gemiddeld aantal uren zon per dag: 10. Vliegtijd: ca. 6,5 uur.

Er zijn van die bestemmingen die je niet ná april moet bezoeken. Simpelweg omdat het er dan te warm is. Dus ga snel – nu de mussen nog niet van het dak vallen – naar bijvoorbeeld Dubai.

De hippe metropool in het Midden-Oosten zal je imponeren en verwonderen. De hoge wolkenkrabbers in Downtown Dubai, het meest bekende deel van de stad, zijn een knap staaltje architectuur. Tijdens de fonteinenshows in de avonduren sta je met open mond te kijken.

En dan heeft Dubai nog heel andere kanten. Wist je dat het niet alleen een moderne metropool is, maar dat je er ook historische wijken kunt vinden. Deira en Al Fahidi zijn een walhalla voor cultuurliefhebbers. Natuurliefhebbers daarentegen kunnen beter een jeepsafari in een haast oneindige woestijn maken.

En als je eind van de maand nog even op meivakantie wilt met de kinderen, is Dubai ook een goede optie. Je vindt in de stad diverse waterparken (waaronder het bekende AquaVenture Waterpark) en talloze thema- en attractieparken. Zelfs overdekt, mocht het toch even te warm worden. Afkoelen kan ook in de grootste overdekte skihal ter wereld overigens.

Meer tips voor een vakantie in Dubai

Aparthotel Golden Sands, DubaiEen van onze meest geboekte accommodaties in Dubai is Aparthotel Golden Sands Afkoelen kan hier in het zwembad en ondanks dat je een eigen kitchenette hebt in jouw appartement, kan je ook terecht in het restaurant.

Vakantiebestemmingen april zon: Dubai

Málaga (Costa del Sol)

Max. temperatuur: 21°C. Gemiddeld aantal uren zon per dag: 8. Vliegtijd: ca. 3 uur.

Nergens is het zo fijn om in april te sunsnacken als aan de Costa del Sol. Je kunt prima aan het zwembad liggen, maar de mussen er vallen er zeker nog niet van het dak. Dat is erg fijn als je óók de omgeving wilt ontdekken. En je hebt genoeg te ontdekken in het Spaanse kustgebied.

De meeste vakantiegangers verblijven in Torremolinos, Marbella en Fuengirola. Maar beperk je zeker niet tot deze badplaatsen. Langs de kust en een stukje het binnenland in vind je nog meer prachtige stadjes en dorpjes. Favoriet bij ons zijn Nerja, Frigiliani, Mijas en Benalmádena. Wie graag een dagtrip maakt, zou zeker ook Ronda moeten bezoeken.

Wil je zon & strand combineren? Dan is Málaga the place to be. De meeste mensen vliegen deze stad aan en reizen snel door naar een van de badplaatsen. Blijf een keer! Cultuur snuiven doe je in het historisch centrum, winkelen en lekker eten kan aan de moderne boulevard Muelle Uno en zonnige dagen breng je door op het stadsstrand La Malagueta.

Meer tips voor een vakantie in Málaga

Málaga, Molina LarioKlinken een centrale ligging, zwembad op het dakterras, uitzicht op de prachtige kathedraal en moderne kamers jou als muziek in de oren? Dan is Molina Lario de juiste keuze als je in april de zon wilt opzoeken in Málaga.

Vakantiebestemmingen april zon: Málaga

Sal (Kaapverdië)

Max. temperatuur: 25°C. Gemiddeld aantal uren zon per dag: 10. Vliegtijd: ca. 7 uur.

Met veel plezier denken we hier terug aan ons bedrijfsuitje naar Kaapverdië, eind 2019. Met 80 man vlogen we naar Sal om dit Kaapverdische eiland vijf dagen te ontdekken. En hoewel vaak wordt gedacht dat Kaapverdië één grote zandbak is, heeft het ons verrast!

Wat ons verraste? Het eiland heeft meer kleur dan je zou denken. En dan doelen we niet op de helderblauwe zee, maar bijvoorbeeld de kleurrijke street art in Espargos en de dito huisjes in Palmerai.

De pier in Santa Maria, de bekendste plaats onder vakantiegangers, is een grote happening. Lokale vissers leggen aan met hun bootjes en hun werknemers maken er een show van om vanaf de pier in het water te duiken en ze te helpen. De vrouwen maken vervolgens op de pier de vers gevangen vis meteen schoon.

Ook doen: huur een gids en ga een dag op pad in een 4×4. Je wordt meegenomen langs de bekende hoogtepunten van het eiland en kunt o.a. tussen de citroenhaaien door het water waden of een heuse fata morgana spotten.

Meer tips voor een vakantie in Kaapverdië

Riu Funana, Sal, KaapverdiëVijf sterren, meerdere zwembaden en restaurants, een wellnesscentrum én diverse kinderfaciliteiten… Klinkt dit als muziek in de oren? Riu Funana, waar wij verbleven, biedt ook nog sportfaciliteiten, een all inclusive optie en een ligging aan zee.

Vakantiebestemmingen april zon: Sal, Kaapverdië

Fuerteventura (Canarische Eilanden)

Max. temperatuur: 22°C. Gemiddeld aantal uren zon per dag: 8. Vliegtijd: ca. 4,5 uur.

We kunnen het niet vaak genoeg zeggen; als je ergens het hele jaar door op zon kan rekenen (en dus ook in april!), is het op de Canarische Eilanden. Ga je graag voor een wat rustiger eiland én natuur? Kies dan voor Fuerteventura.

Laten we er meteen even een geweldig weetje tegenaan gooien; op het eiland leven meer geiten dan mensen. Ja, echt! Niet verrassend dus dat hun lokale geitenkaas een van dé specialiteiten is die je wel moet proeven als je hier in april vakantie viert.

Maar de zonbestemming biedt meer; prachtige duinen in Corralejo, dito uitzichtpunten op meerdere plekken op het eiland, leuke vissersdorpjes (ga naar Ajuy!), historische gebouwen in de voormalige hoofdstad Betancuria. En watersporters opgelet; op dit eiland word je getrakteerd op voldoende wind voor flinke (kite)surf-sessies.

Meer tips voor een vakantie op Fuerteventura

Pierre & Vacances Village Club Fuerteventura Origo Mare, FuerteventuraPierre & Vacances Village Club Fuerteventura Origo Mare ligt in een rustige omgeving. Een onbezorgde (familie)vakantie is gegarandeerd door o.a. een waterpark en all inclusive mogelijkheid.

Vakantiebestemmingen april zon: Fuerteventura

Punta Cana (Dominicaanse Republiek)

Max. temperatuur: 31°C. Gemiddeld aantal uren zon per dag: 8. Vliegtijd: ca. 10 uur.

Welkom in het palmbomenparadijs! Punta Cana is een op-en-top tropische bestemming in het oosten van de Dominicaanse Republiek. De zandstranden zijn hier witter dan wit, de zee is mooi helder en er zijn palmbomen in overvloed. Als je op zoek bent naar een luxe zonvakantie in april dan zit je hier helemaal op je plek.

De badplaats staat bekend om de vele én mooie stranden. Alleen in Punta Cana vind je al 50 km aan strand. Het meest populaire stuk is Bávaro, gevolgd door kleine strandjes zoals Playa al Macao en Playa Punta Cana. Wat ze gemeen hebben? De grote hoeveelheid palmbomen die kriskras over het strand groeit.

Aan luxe hotels geen gebrek in Punta Cana. De meeste liggen direct aan het strand. Zo kan je de dag beginnen met een duik in zee en eindigen met uitzicht op de mooiste zonsondergangen. Zin om een dagje op pad te gaan? We tippen de culturele hoofdstad Santo Domingo en de kleurrijke badplaats paradijselijke Saona.

Meer tips voor een vakantie in Punta Cana

Garden Suites by Meliá, Dominicaanse RepubliekGarden Suites by Meliá is een van de best beoordeelde hotels in Punta Cana. In de tuin – met wederom veel palmbomen – vind je meerdere zwembaden, sportmogelijkheden en een grote speeltuin. Extra fijn: je kan all inclusive vakantie vieren!
Vakantiebestemmingen april zon: Punta Cana

Meer vakantiebestemmingen voor april (incl. zon!)

Bovenstaande bestemmingen zijn geweldig, maar het zou maar zo kunnen dat deze bestemmingen niet aan jouw wensenlijstje voldoen. Tijd voor wat extra opties mét zon in april:

  • Zo voordelig mogelijk genieten van onbeperkt eten & drinken én zon? April is ook een prima maand om af te reizen naar Egypte. Je krijgt hier veel meer waar voor je geld dan in Europa. De hotels zijn er bovengemiddeld luxe en bieden veelal een all inclusive formule aan. Eindeloze stranden zijn er ook, evenals een prachtige onderwaterwereld. En door het maken van dagtripjes krijg je ook nog wat mee van de cultuur. De temperatuur? Die loopt op tot z’n 28 ºC.
  • Om nog even in Afrika te blijven; wat dacht je van Agadir? Dit is dé strandbestemming van Marokko. Je kunt hier rekenen op gemiddeld 300 dagen zon per jaar en in april kun je rekenen op 9 uur zon per dag. Bovenop deze fijne zon-hoeveelheid biedt de badplaats een flinke dosis cultuur en de mogelijkheid om d.m.v. dagtrips meer van het prachtige land te ontdekken.
  • Klinkt een gemiddelde temperatuur van rond de 30 ºC jou als muziek in de oren? Stap in het vliegtuig & verplaats je als de donder naar de Caraïben. Om precies te zijn naar het populaire Curaçao. Met dank aan de hagelwitte stranden, palmbomen in overvloed, het kleurrijke Willemstad én de vriendelijke bevolking kan het niet anders dan dat je hier een toptijd zult hebben!
  • Voor Azië-liefhebbers blijft Bali hoog op onze favorietenlijstje staan. Het is de meest voordelige Aziatische bestemming, het Indonesische eiland is westers en daarmee laagdrempelig voor een eerste Azië-kennismaking en je kunt rekenen op een veelzijdige tijd. Het land biedt een flinke dosis stranden, cultuur én natuur. En ga je na half april dan heb je ook meteen het regenseizoen achter de rug.

Welk van deze vakantiebestemmingen voor april heeft jouw voorkeur voor een zonvakantie?

Wil jij naar de zon in april?Bekijk ons aanbod

P.S. Waar de zon in andere maanden schijnt?

OVER DE AUTEUR

Laura

Naast mijn werk als online content marketeer bij dé VakantieDiscounter reis ik graag de wereld over. Om daarna mijn reisverhalen te delen in woord én beeld. Het liefst over en van de minder bekende plekken in Europa, hoewel Europese steden ook op mijn favorieten-lijstje staan. Ook droom ik graag weg bij tropische bestemmingen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *