Redenen vakantie Benidorm

Zes redenen om naar Benidorm te gaan (ook als je niet oud bent)

Hoogbouw, Nederlandse cafés, overwinterende ouderen… Dat is waar Benidorm bij Nederlanders om bekend staat. Maar de Spaanse badplaats aan de Costa Blanca heeft meer te bieden dan dat! Wij geven je zes redenen om Benidorm te bezoeken, ook als je geen Benidorm bastard bent. Kijk je mee?

1. Cultuur snuiven in het oude centrum

Vakantie Benidorm, historisch centrumBenidorm staat bekend om haar torenhoge gebouwen, maar weinig mensen weten dat het ook cultuur biedt. Wil je de historische plekken van de badplaats zien? Ga dan naar het oude centrum. Slenter door smalle straatjes, neem plaats in een van de vele restaurants en bars en geniet van de Spaanse architectuur. ’s Avonds zitten veel locals tot laat met elkaar te praten op de terrasjes.

Parque de l’Aigüera scheidt het oude stadsgedeelte van het nieuwbouwgebied. In dit langgerekte park kun je eindeloos dwalen en genieten van de nodige verkoeling. Neem plaats op een bankje om mensen te kijken en pauze te nemen tijdens je dag struinen door Benidorm.

Het park beschikt over twee amfitheaters, waar met name in de zomer optredens en culturele evenementen worden georganiseerd. Aan het einde van het park, op Plaza de Torros, worden daarnaast regelmatig feesten gegeven.

Breng tijdens je verblijf in Benidorm zeker ook een bezoek aan het uitkijkpunt Mirador del Castillo, waar voorheen een fort stond. Het uitzicht is fantastisch en deze plek wordt dan ook niet voor niets Het balkon van de Middellandse Zee genoemd.

Nog meer cultuur snuiven? Naast het uitkijkpunt vind je Iglesia de San Jaime. Deze witte kerk met blauw dak is zeer geliefd bij de inwoners van Benidorm. Bewonder hier o.a. een Mariabeeld dat is gevonden in een stuurloos schip op zee.

2. Sportief de omgeving verkennen

Redenen vakantie Benidorm: actiefHou je ervan om op een actieve manier vakantie te vieren? In Benidorm vind je tal van sportmogelijkheden. Zo zijn er twee golfbanen waar golfliefhebbers een balletje kunnen slaan. Ga je liever duiken of windsurfen? Dan kan ook! Voor wie de omgeving van Benidorm wilt ontdekken, zijn er diverse wandel- en fietsroutes door het natuurpark Serra Gelada, dat op ca. 12 km van het oude centrum ligt. Geniet tijdens je tocht van een schitterend uitzicht over de Middellandse Zee.

3. Geniet van de Spaanse zon

Redenen vakantie Benidorm, strandBenidorm is bij uitstek een plaats voor zonaanbidders. Met vijf geleidelijk in zee aflopende stranden vind je zeker een plekje om jouw handdoek neer te leggen! Neem een verfrissende duik in het heldere water en geniet van het warme weer. De stranden staan erom bekend veilig en schoon te zijn.

Het Levante strand wordt gezien als het hoofdstrand van Benidorm. In de zomermaanden kan het hier dan ook erg druk zijn. Rondom vind je tal van restaurants, bars en cafés. Op het strand vind je een fijne mix van jonge en oudere badgasten.

De boulevard aan het strand van Poniente is een prachtige plek om rond te struinen. De boulevard is voorzien van alle kleuren van de regenboog. Een vrolijke manier om de kust te verkennen dus!

Vakantie Benidorm, Villa del MarAan de boulevard van Poniente ligt Villa del Mar. Met o.a. een buitenzwembad en apart kinderbad, diverse sportfaciliteiten, een wellnesscentrum en de mogelijkheid om een kamer te boeken met zeezicht ben je hier verzekerd van een geslaagde vakantie!

4. Ga los in aquapark Aqualandia

Ben jij een echte waterrat? Ga dan zeker naar Aqualandia, één van de grootste waterparken van Europa! Het park beschikt over glijbanen voor verschillende leeftijdsgroepen. Je vindt hier o.a. een mini-versie van de Niagara watervallen en tal van kinderglijbanen. De echte durfallen kunnen de vrije val glijbaan of één van Europa’s hoogste glijbanen uitproberen. Vanaf de laatste glijd je met een snelheid van ca. 100 km per uur naar beneden!

5. Bekijk de indrukwekkende skyline

Redenen vakanite Benidorm, skylineAls Benidorm ergens bekend om staat, is het wel om de hoge gebouwen. En ja, de enorme flats zijn niet te missen. Wist je dat Benidorm beschikt over de meeste wolkenkrabbers per inwoner ter wereld?

De skyline van Benidorm is dan ook een van de bekendste van heel Spanje. Kijk tijdens je wandeling door de straten omhoog om de hoogbouw van Benidorm te ontdekken. Architectuurliefhebber of niet; je kijkt hier je ogen uit!

6. Ontdek het bruisende nachtleven

Denk je dat Benidorm enkel een badplaats is voor overwinterende ouderen? Dan heb je het mis! Je vindt er namelijk een bruisend nachtleven, met voor ieder wat wils. Drink een drankje in één van de (bruine) cafés, geniet van live muziek in een pub, ga naar een cabaretshow waar je vaak gratis optredens kunt bijwonen of bezoek een comedy-show. Genoeg keuze dus voor een avondje entertainment!

Wil je de hele nacht dansen? Er zijn diverse megadiscotheken in de straat Avenue de la Comunidad Valencia, aan de rand van de stad. In het hoogseizoen treden hier regelmatig bekende dj’s op en worden er openluchtfeesten georganiseerd. Klinkt goed, toch?

Vakantie Benidorm, Hotel Marconfort Essence Wil je om de hoek verblijven van deze uitgaansstraat? Dan is Hotel Marconfort Essence een goede keus. Het hotel beschikt o.a. over twee zwembaden met poolbar en een buffetrestaurant. Het biedt daarnaast de mogelijkheid om te verblijven o.b.v. all inclusive.

Ben jij overtuigd en zie je een vakantie in Benidorm wel zitten? Bekijk dan ons volledige aanbod of scherpe lastminutes en boek. Fijne vakantie!

OVER DE AUTEUR

Emma

Ik heb een grote passie voor schrijven en een grote liefde voor reizen. Met mijn blogartikelen wil ik jou inspireren om je koffer te pakken en op reis te gaan! Of dit nu in Europa is of daarbuiten...

2 thoughts on “Zes redenen om naar Benidorm te gaan (ook als je niet oud bent)

  1. Mijn echtgenote en ik gaan al jaren in voor- en najaar een weekje naar Benidorm en verblijven dan in een hotel dicht bij het oude centrum. Benidorm heeft prachtige (parallel) boulevards en het is er altijd gezellig. In het hoogseizoen is het wat ons betreft te druk. Het oude centrum en het er achter gelegen park zijn de moeite waard. Ook de grote markt op woensdag en zondag is een bezoek waard.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *