Winterzon bestemmingen Azië

De fijnste winterzonbestemmingen in Azië

Natte en donkere herfstdagen & koude en gure winterdagen liggen op de loer. Heb jij zin om de zon op te zoeken? Denk dan eens aan een winterzonvakantie in Azië. Wij zetten de fijnste bestemmingen op een rij.

De ingrediënten die je standaard aantreft in de meeste Aziatische landen: wuivende palmen, parelwitte stranden, een helderblauwe zee en kleurige koraalriffen. Maar dat niet alleen; de Aziaten ontvangen je gastvrij, de prijzen in restaurants zijn er laag en de zonzekerheid is hoog. Wat zoek je nog meer in een winterzonvakantie?

Bali (Indonesië)

Bali is zonder twijfel de nummer 1 winterzonbestemming in Azië. In het zuiden van het Indonesische eiland vind je de mooiste stranden, veel watersportmogelijkheden en uitgaansgelegenheden. Én er is ook nog eens genoeg te doen voor cultuurliefhebbers.

Eén van de meest indrukwekkende stranden van Bali is zonder twijfel Nusa Dua. Het strand is breed, de branding niet al te ruw en de hotels staan bekend als de beste van Azië. De badplaats heeft haar eigen winkelcentrum, gezellige restaurants en ongetwijfeld één van de mooiste golfbanen ter wereld.

Vergeet ook Ubud in het midden van het eiland niet. Hier vind je een flinke dosis natuur, kun je aapjes kijken en verblijf je in de mooiste hotels. Houd er rekening mee dat het van ca. november t/m maart regenseizoen is op Bali; een (korte) tropische bui hoort er dan bij.

Alila Ubud, BaliEén van de mooiste hotels op Bali is wat ons betreft Alila Ubud. Je kijkt vanuit de infinity-pool uit over de groene rijstterrassen, slaapt in comfortabele kamers en kunt rekenen op een fijn wellnesscentrum.

Winterzon bestemmingen Azië - Bali

Malediven

De 1.190 kleine koraaleilanden in de Indische Oceaan vormen wellicht ’s werelds meest bekende droombestemming. Voor welk eiland van de Malediven je ook kiest – en voor ons is het onmogelijk om te kiezen – je kunt in elk geval rekenen op luxe resorts, parelwitte stranden, palmbomen, kristalhelder water en een gastvrije ontvangst.

Als je denkt dat een winterzonvakantie op de Malediven alleen in het teken staat van relaxen, kom je bedrogen uit. Actievelingen kunnen diverse (water)sporten beoefenen, zoals duiken, suppen, kajakken, zeilen en surfen. Zo wordt het een veelzijdige droomvakantie; helemaal als je slaapt in een waterbungalow op palen boven zee.

Centara Grand Island Resort & Spa Maldives, MalediveIs slapen in zo’n waterbungalow jouw droom? Bij Centara Grand Island Resort & Spa Maldives kan het! Je kunt daarnaast rekenen op een flinke dosis luxe en voor het gemak kun je o.b.v. all inclusive verblijven.

Winterzon bestemmingen Azië - Malediven

Phuket (Thailand)

Een van de populairste en goedkoopste winterzonbestemmingen in Thailand is Phuket. Veel vakantiegangers kiezen voor Patong Beach; een van de meest bezochte stranden van de regio. Vooral jongeren komen hier – vanwege de vele clubs – graag vakantie vieren.

Phuket is qua oppervlakte het grootste eiland van Thailand en je kunt er genoeg zien en doen. Breng bijvoorbeeld een bezoek aan Phuket stad en bewonder tempels en koloniale gebouwen. Ook The Big Buddha of Phuket (vlakbij de stad) is het bezoeken waard. Daarnaast zijn er prachtige stranden en baaien (Phang Nga Baai en Kata Beach zijn aanraders) en kun je gemakkelijk de paradijselijke Ko Phi Phi-eilanden bezoeken.

Phuket Marriott Resort & Spa Merlin Beach, ThailandVlakbij het populaire Patong Beach ligt Phuket Marriott Resort & Spa Merlin Beach. Dit luxe hotel beschikt over riante zwembaden en moderne kamers. Voor kinderen is er ook genoeg vermaak!

Winterzon bestemmingen Azië - Phuket

Dubai (Verenigde Arabische Emiraten)

Stad & strand combineren tijdens een winterzonvakantie in Azië? Kies voor Dubai. Deze metropool heeft alles in huis voor een veelzijdige vakantie. Te beginnen met fijne temperaturen in de winter. Het kwik stijgt zomaar nog tot zo’n 25 °C. Ideaal om sightseeing af te wisselen met een dagje bij het zwembad of op het strand.

Wat je niet mag missen tijdens een vakantie in Dubai? Downtown Dubai – waar je o.a. de Dubai Mall en Burj Khalifa vindt – is groot, groter, grootst! De fonteinenshow ’s avonds is een echt spektakel. Wist je dat Dubai ook een authentieke kant heeft? Daarmee maak je kennis in Old Dubai. Daarnaast mag een dagje in de woestijn niet ontbreken. Ga op pad met een jeepsafari en laat de wolkenkrabbers even achter je.

Hotel Canal Central, DubaiHet wordt een op-en-top luxe zonvakantie in Hotel Canal Central. Dit hotel biedt moderne kamers, meerdere restaurants en als kers op de taart een ge-wel-dig zwembad met dito uitzicht.Winterzon bestemmingen Azië - Dubai

Nog meer winterzonbestemmingen in Azië

We hebben nog meer fijne winterzonbestemmingen voor je in de aanbieding. Kijk je mee?

  • Trekt Zuidoost-Azië jou voor een winterzonvakantie, maar heb je Bali al gezien? Wat dacht je van Maleisië? Het land heeft een kustlijn van ca. 4.800 km met prachtige witte zandstranden, idyllische baaien en helderblauw zeewater. Je vindt er daarnaast prachtige natuur in de vorm van grotten en oerwouden. Ook de onderwaterwereld is prachtig!
  • Over een mooie onderwaterwereld gesproken… Veel reizigers kiezen voor Oman vanwege de vele prachtige koralen en vissen die je er kunt spotten. Het land in het Midden-Oosten is een verrassende bestemming voor een winterzonvakantie. Je rekent er in de wintermaanden op een graad of 27 en maakt kennis met eeuwenoude geschiedenis en indrukwekkende natuur.
  • Koh Samui in Thailand biedt een gevarieerd aanbod van stranden, bruisende uitgaansleven en culturele en natuurrijke bezienswaardigheden. Geniet van de levendigheid op Chaweng Beach, woon een Thai boxing wedstrijd bij, relax op het rustige Maenam Beach, ontdek het ruige binnenland met spectaculaire watervallen of maak een tropisch uitstapje naar het naastgelegen bountyeiland Koh Phangan.
  • Een groene parel in de Indische Oceaan; zo wordt Sri Lanka ook wel genoemd. Dit eiland – voor de kust van India – is ca. 66.000 km² (ongeveer net zo groot als Nederland en België samen) en is een ideale winterzonbestemming. Niet alleen kun je er rekenen op aangename temperaturen, er is ook genoeg te zien! Wat dacht je bijvoorbeeld van regenwouden, theeplantages en zelfs olifanten. Maak zeker een ritje met de trein, relax op de goudgele stranden en ontdek de rijke cultuur.

Winterzon bestemmingen Azië - Sri Lanka

Naar welke van deze winterzonbestemmingen in Azië wil jij nú het vliegtuig pakken? 

OVER DE AUTEUR

Marleen

Van stedentripjes tot vakanties met het gezin; vakanties zijn altijd het hoogtepunt van het jaar. Én mijn bucketlist is nog oneindig lang. Als online content marketeer bij dé VakantieDiscounter droom ik dagelijks weg bij de volgende bestemming op mijn lijst.

2 thoughts on “De fijnste winterzonbestemmingen in Azië

  1. Wij zijn geïnteresseerd in een vakantie op het eiland Madeira, het centrum van de stad Funchal in de maand april of mei vanaf Rotterdam

    1. Helaas zijn er op dit moment geen vluchten beschikbaar vanaf Rotterdam naar Madeira, alleen vanaf Schiphol en Düsseldorf. De kans dat deze nog beschikbaar komen achten we vrij klein. We hebben wel alle reizen naar Funchal in april en mei voor je op een rij.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *