Zon in december

Naar de zon in december? Dit zijn de favoriete vakantiebestemmingen!

Hoe fijn de decembermaand ook is – denk aan pepernoten en surprises, eindeloze kerstdiners en kaarsjes – het kan wel flink koud zijn in de laatste maand van het jaar. Niets lekkerder dan even de zon in december opzoeken.

Plan bijvoorbeeld een weekje zon in december tussen Sinterklaas en Kerstmis of – als je de familieverplichtingen een keer laat voor wat het is – juist tijdens de kerstdagen. Kan je meteen die laatste vakantiedagen opmaken. Weet je nog niet waarheen? We zetten de favoriete vakantiebestemmingen voor december voor je op een rij.

LET OP! Resultaten uit het verleden bieden geen garantie voor de toekomst. Wij hebben helaas geen invloed op het weer.

Bon bini Curaçao

Max. temperatuur in december: 30 °C. Gemiddeld aantal zonuren per dag: 8. Vliegtijd: ca. 9-10 uur. 

Voor een veelzijdige zonvakantie in december ga je naar Curaçao! Door de ligging in het Caribisch gebied ben je verzekerd van goed weer en de palmbomen – die in groten getale aanwezig zijn – zorgen voor het complete tropische vakantieplaatje!

Een weekje op het strand vertoeven – onder diezelfde palmbomen, met een cocktail in jouw hand en uitzicht op de azuurblauwe zee – is hier zeker geen straf. Toch raden we je aan om ook op pad te gaan en het eiland te ontdekken. Want oh, wat heeft Curaçao veel moois te bieden!

Voor cultuur ga je naar de kleurrijke hoofdstad Willemstad, duik- en snorkelliefhebbers kunnen het beste een boottocht maken naar Klein Curaçao en voor natuur ben je aan het goede adres in het Christoffelpark. En dat is nog maar een kleine greep uit de mogelijkheden als je hier in december de winterzon gaat opzoeken!

Winterzon in december: Curaçao, Avila Beach HotelJouw winterzonvakantie op Curaçao doorbrengen in alle luxe? We reserveren in december graag een kamer voor je in Avila Beach Hotel. Wist je dat onze koninklijke familie hier ook wel eens heeft overnacht?
Zon in december - Curaçao

Minder bekend Sri Lanka

Max. temperatuur in december: 30 °C. Gemiddeld aantal zonuren per dag: 7. Vliegtijd: ca. 10 uur. 

Ontdek je graag minder bekende bestemmingen, van die bestemmingen waar je maar weinig Nederlands over zult horen praten? Sri Lanka is onder onze reizigers – ondanks dat het nu in opkomst is – nog relatief onbekend.

Gek eigenlijk als je je bedenkt hoeveel dit eiland in de Indische Oceaan te bieden heeft; op een oppervlakte van ca. 66.000 km² vind je uitgestrekte stranden, indrukwekkende natuur, mooie kustplaatsen en een dosis cultuur. Tel daar óók nog eens de gastvrije inwoners en de luxe resorts bij op. Wat heeft een mens nog meer te wensen?

Oh ja, zon in december. Het kan het hier dan nog max. 30 °C worden. Stop die bikini of zwembroek maar vast in jouw koffer en vergeet de zonnebrandcrème niet. Dan houden wij een ligbedje voor je vrij op een strand naar keuze!

Winterzon in december: Sri Lanka, Riu Sri LankaRiu Sri Lanka heeft alles in huis voor een luxe zonvakantie in december. Zo vind je er meerdere zwembaden en heb je de mogelijkheid om o.b.v. all inclusive te verblijven. Ook leuk: met de kinderen in de kerstvakantie; er is een miniclub en speeltuin.
Zon in december - Sri Lanka

Magisch Marrakech

Max. temperatuur in december: 19 °C. Gemiddeld aantal zonuren per dag: 7. Vliegtijd: ca. 4 uur. 

Heb je niet genoeg vrije dagen meer over om een week naar de zon te vliegen? Boek een stedentrip. Want er zijn echt nog wel zonnige steden te vinden in december. Wat dacht je bijvoorbeeld van Marrakech? In december schijnt de zon hier nog maar liefst 7 uur per dag. Ter vergelijking: in Nederland kunnen we rekenen op 2 uur per dag.

Bloedje heet is het er niet in december en dat is helemaal niet erg. Marrakech leent zich ervoor om uren door de souks te slenteren en mooie bezienswaardigheden te bezoeken. En dat is niet altijd even fijn als de mussen van het dak vallen. Twee vliegen in één klap dus als je in december naar de Marokkaanse stad gaat.

Wat je niet mag missen in Marrakech? We noemden al even de souks; hier kun je al jouw zintuigen prikkelen. Ook het bekende plein Djemaa el Fna is een must-see, evenals Paleis de Bahia. Wist je dat dit paleis maar liefst 160 kamers herbergt? De oorspronkelijke eigenaar wilde niet dat zijn echtgenotes en bijvrouwen elkaar tegen het lijf zouden lopen.

Winterzon in december: Marrakech, Riad BarrokoWil je in Marokkaanse stijl verblijven? Boek een zonvakantie in december in een sfeervolle riad. Dit zijn tot hotel omgebouwde herenhuizen. Onze favoriet is Riad Barroko. Betaalbaar, kleinschalig, gratis WiFi én een zwembad.
Zon in december - Marrakech

All year round Gran Canaria

Max. temperatuur in december: 21 °C. Gemiddeld aantal zonuren per dag: 6. Vliegtijd: ca. 4,5 uur. 

Een saaie decembermaand beleef je zeker niet als je op het vliegtuig stapt naar Gran Canaria! Het Spaanse eiland is onderdeel van de Canarische Eilanden, onze populairste winterzonbestemming.

Waarom Gran Canaria (en de andere eilanden) zo populair zijn? Het is één van de weinige plekken waar het in Europa zo aangenaam is qua temperatuur tijdens de wintermaanden, het is goedkoper dan een reis naar de Caraïben én je hebt een kortere vliegtijd.

In het geval van Gran Canaria kun je daar gezellige badplaatsen, een culturele hoofdstad, prachtige stranden en – als je in Playa del Inglés verblijft – een bruisend nachtleven bij optellen. Oh, en de hotels zijn er ook zeker niet onaangenaam!

Winterzon december: Gran Canaria, Abora Continental by Lopesan HotelsVeel vakantie voor je geld? Dan ben je bij Abora Continental by Lopesan Hotels in Playa del Inglés aan het juiste adres. Er is genoeg te beleven voor jong & oud én dankzij de all inclusive formule wordt het sowieso een relaxte vakantie!
Zon in december - Gran Canaria

Tropisch Mexico

Max. temperatuur in december: 28 °C. Gemiddeld aantal zonuren per dag: 6. Vliegtijd: ca. 10-11 uur. 

Vooruit… we vliegen nog even terug naar de tropen! Want Mexico is ook al zo’n fijne vakantiebestemming voor zon in december. Hier zouden we graag een weekje willen vertoeven.

Waarom? Omdat de stranden hier écht net zo mooi zijn als in de reisgidsen. Omdat de temperaturen hier dan nog kunnen stijgen tot zo’n 28 °C. Omdat we verliefd zijn op zowel Playa del Carmen als Cancún. Omdat je er geweldige (én luxe) hotels vindt. En – last but not least – omdat je zonnebaden kan combineren met cultuur snuiven.

Wist je bijvoorbeeld dat je in Mexico een van de zeven wereldwonderen vindt? Chichén Itza is een van de belangrijkste en oudste Maya-steden ter wereld en hier duik je dan ook echt in de geschiedenis. Ook de oude stad Tulum is een aanrader voor cultuurfanaten. Beiden zijn niet te missen als dagtrips!

Winterzon december: Mexico, Riu LupitaRiu Lupita is een tropisch complex, bestaande uit een tropische tuin met talloze bungalows. Verblijven kan hier o.b.v. all inclusive en zorgeloos verblijven kan ook met dank aan de twee zwembaden en talloze sportmogelijkheden.
Zon in december - Mexico

Hier schijnt de zon in december ook

Bovenstaande bestemmingen zijn heerlijk, maar voldoen misschien niet aan jouw wensen. In dat geval hebben we nog wat extra opties mét zon in december voor je:

  • Paradijselijk mooi; dat is Zanzibar. Het eiland voor de kust van Tanzania herbergt prachtige parelwitte stranden, supermooie hotels en een flinke dosis cultuur in de hoofdstad Stone Town. Tel daar de fijne temperaturen (zo’n 30 °C) bij op en je snapt dat het een ideale zonbestemming voor december is.
  • Een van de populairste bestemmingen voor een zonvakantie in december is Egypte. Hier geniet je het hele jaar door van aangename temperaturen. In december kan het kwik nog gemakkelijk de 25 °C aantikken en de zon schijnt zo’n 9(!) uur per dag. Zie jij jezelf al relaxen aan de rand van het zwembad met een cocktail in je hand? Voor wie ook graag meer van de vakantiebestemming ontdekt, zijn er leuke excursies te boeken.
  • Fuerteventura is een van de minder bekende Canarische eilanden. Je kunt er rekenen op een flinke dosis rust en zo’n 6 uur per dag zon in december. Met ca. 20 °C is de temperatuur ideaal om meer van het eiland te ontdekken. Er zijn genoeg excursiemogelijkheden en ook een auto huren is een aanrader. Nog op zoek naar een fijn hotel? We zetten de mooiste hotels op Fuerteventura voor je op een rijtje.

Weet jij al waar jij de zon in december wilt opzoeken? We wensen je veel plezier!

P.S. Waar de zon in andere maanden schijnt?

OVER DE AUTEUR

Laura

Naast mijn werk als online content marketeer bij dé VakantieDiscounter reis ik graag de wereld over. Om daarna mijn reisverhalen te delen in woord én beeld. Het liefst over en van de minder bekende plekken in Europa, hoewel Europese steden ook op mijn favorieten-lijstje staan. Ook droom ik graag weg bij tropische bestemmingen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *