Afrika vakantie bestemmingen

Vakantie in Afrika? Dit zijn dé bestemmingen!

De zon opzoeken? Ga voor een escape naar Afrika. Bestemmingen voor een (winter)zonvakantie in overvloed! We selecteerden onze favorieten.

All time favorite Egypte

Gewoon een weekje betaalbaar relaxen en even niets aan jouw hoofd? Door voor Egypte te kiezen, weet je zeker dat je goed zit. Het immer populaire Afrikaanse land weet luxe en betaalbaarheid te combineren in de veelal vier- en vijfsterren resorts met een ligging direct aan het strand.

En die stranden, daar doen we het voor! Langgerekt, fijn zand, omgeven door helderblauw water én mogelijkheden om te snorkelen en duiken. Egypte, en dan met name het Rode Zee-gebied, staat bekend om haar prachtige onderwaterwereld.

Wil je meer van het land zien dan enkel strand, zee en jouw luxe hotel? Ter plaatse zijn er mogelijkheden voor leuke boottrips, jeepsafari’s de woestijn in en dineren bij de bedoeïenen.

Ook fijn aan Egypte: veel van de resorts bieden een all inclusive mogelijkheid. Onbeperkt eten & drinken én vooraf weten waar je aan toe bent qua vakantiebudget. Wel zo fijn!

Bekijk onze all inclusive hotels in Egypte

Egypte, Sentido Mamlouk Palace ResortAls je ergens kunt genieten van een heerlijke all inclusive vakantie, dan is het wel bij Sentido Mamlouk Palace Resort. Je mag – en dat is niet standaard bij een all inclusieve vakantie – kosteloos dineren in meerdere à la carte restaurants.
Vakantie Afrika: Egypte

Verrassend Senegal

Als er één bestemming in Afrika in opkomst is, dan is het wel Senegal. Steeds meer Nederlandse vakantiegangers ontdekken de charme en bovenal veelzijdigheid van het Afrikaanse land.

In een week tijd kun je sunsnacken aan de mooie stranden rondom Saly, een kijkje in het lokale leven nemen op de vismarkt van M’bour, wilde dieren spotten in natuurreservaten, op een quad stappen en kennismaken met het slavernijverleden van het land. Zonder meer een bijzondere bestemming!

Extra bonuspunten krijgt Senegal van ons door de gastvrijheid en kwalitatief goede hotels als je het vergelijkt met bijvoorbeeld buurland Gambia. En nadat half oktober het regenseizoen is geëindigd, is het hier ook nog eens goed vertoeven in de wintermaanden.

Bekijk de leukste excursies in Senegal

Royal Horizons Baobab, SenegalRoyal Horizons Baobab is uitgeroepen tot beste all inclusive hotel van Senegal en dat is niet zonder reden. Je kunt genieten van uitgebreide buffetten, hebt een zalig strand voor de deur en de kamers zijn ruim.
Vakantie Afrika: Senegal

Go Gambia

The Smiling Coast of Africa; het is niet zonder reden de bijnaam van Gambia. Als je afreist naar dit Afrikaanse land kun je erop rekenen dat je met open armen en een dikke glimlach wordt ontvangen door de lokale bevolking.

Wat je nog meer kunt verwachten? Een 70 kilometer lange kustlijn met gezellige, maar kleinschalige badplaatsen als Bijoli, Kotu, Brufut, Bakau en het meest populaire Kololi. Stuk voor stuk badplaatsen waar ze helemaal ingespeeld zijn op toerisme. Met betaalbare en zeer luxe hotels; die keus is helemaal aan jou!

En het land biedt meer dan strand en badplaatsen. Zo kun je er o.a. dieren spotten in Abuko Nationaal Park, je in het lokale leven mengen in de hoofdstad Banjul en kennismaken met de slavernijgeschiedenis op Kunta Kunte Island.

Bekijk meer leuke dingen om te doen in Gambia

Senegambia Beach Hotel, GambiaService met een glimlach; dat vind je in Senegambia Beach Hotel. Het heeft een perfecte ligging nabij het strand en in de gezellige drukte van Kololi. Relax bij het zwembad, speel een potje tennis of bestel een lekkere cocktail aan de bar.
Vakantie Afrika: Gambia

Zon, zee & strand in Kaapverdië

Als we Kaapverdië in een notendop zouden moeten beschrijven? Paradijselijke stranden en een ruime keuze aan luxe (all inclusive) hotels. Wat dat betreft zou je bijna Egypte omschrijven én toch onderscheidt dit land zich op haar eigen manier.

Niet alleen omdat Egypte op het vasteland van Afrika ligt en Kaapverdië bestaat uit meerder eilanden voor de kust. Nee, het is ook nog wel een stukje kleinschaliger en door het Portugese verleden vind je er een bijzondere smeltkroes van de Afrikaanse en Portugese cultuur.

Van de eilanden die behoren tot de archipel zijn er negen bewoond. Twee daarvan zijn booming onder Nederlandse vakantiegangers; Sal & Boa Vista. Eindeloze stranden, watersportmogelijkheden… ze bieden het beiden! Sal biedt daarbovenop het gezellig en kloppende hart Santa Maria. Daar is zéker geen gebrek aan cafés, restaurants en winkeltjes.

Sal of Boa Vista? Kom erachter welk eiland bij jou past

Riu Funana, KaapverdiëRiu Funana betekent 24 uur per dag genieten van een uitgebreide all inclusive formule, chillen aan het grote zwembad en een ruim aanbod aan activiteiten. Vervelen komt hier niet in het woordenboek voor!
Vakantie Afrika: Kaapverdië

Zon in Afrika: meer vakantiebestemmingen

Heb je bovenstaande toppers al een keer gezien óf zijn deze bestemmingen voor een (winterzon)vakantie in Afrika het net niet voor jou? We hebben nog een paar opties voor je:

  • Wil je een super-afwisselende zonvakantie? We tippen Kenia. Deze nog relatief onontdekte parel herbergt hagelwitte stranden, steden vol cultuur en natuurparken met wilde dieren. Ook fijn: in de winter kun je hier al snel rekenen op temperaturen van 25 °C of warmer.
  • Mauritius is in het echt net zo paradijselijk als dat je verwacht; de stranden in het name het noorden, oosten en zuiden zijn prachtig en het binnenland wordt gekenmerkt door groene natuur. Tel daarbij een hoge dosis cultuur (en lekker eten!) in de hoofdstad op; vakantieplaatje compleet!
  • Marokko is een fijn optie voor wie vooral een flinke dosis cultuur wil. Reis bijvoorbeeld af naar Marrakech. Je waant je er in een verhaal uit duizend-en-één-nacht door de kleurrijke woningen, smalle steegjes en straatjes, de geur van verse kruiden en de aanwezigheid van slangenbezweerders en tandentrekkers. Een unieke bestemming in Afrika!
  • Iets voordeliger en net zulke mooie stranden? Daarvoor ga je naar Zanzibar. Dit Tanzianaanse eiland wordt niet zonder reden de Parel van de Indische Oceaan genoemd; de stranden zijn er eindeloos en ook qua cultuur kom je hier zeker aan je trekken.

Welke bestemming in Afrika wordt het voor jou?

OVER DE AUTEUR

Laura

Naast mijn werk als online content marketeer bij dé VakantieDiscounter reis ik graag de wereld over. Om daarna mijn reisverhalen te delen in woord én beeld. Het liefst over en van de minder bekende plekken in Europa, hoewel Europese steden ook op mijn favorieten-lijstje staan. Ook droom ik graag weg bij tropische bestemmingen!

1 thoughts on “Vakantie in Afrika? Dit zijn dé bestemmingen!

  1. Hoi! Wij gaan 18 december naar Kaapverdië (Sal-Vila Verte appartementen)
    We willen de kerst koorts in Nederland vermijden en natuurlijk de altijd heerlijke zon 🌞 het ligt vlakbij Santa Maria want waar we verblijven is een spookstad…we hebben er vreselijk veel zin en dat 22 dagen! Heb je nog tips? Groet Johanna

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *