Romantisch Mauritius

6 gouden tips voor een romantische vakantie op Mauritius

Mauritius had geduchte concurrenten als de Malediven, de Seychellen en Jamaica en toch is het het eiland gelukt; ze zijn tijdens de 25e editie van de World Travel Awards uitgeroepen tot meest romantische bestemming ter wereld. Terecht? Ja!

In september 2018 reisde ik – samen met mijn partner – af naar het Afrikaanse eiland. Wie eerdere artikelen van mijn hand heeft gelezen, weet al hoe enthousiast ik terugkwam. De bevolking is er enorm gastvrij, naast prachtige stranden biedt het eiland een geweldige natuur en cultuur snuiven is er ook geen probleem. En qua romantiek kan ik de jury van de World Travel Awards alleen maar gelijk geven. (meer…)

Lees meer

Waarom Tunesië echt veilig is

Waarom je Tunesië echt niet meer links hoeft te laten liggen

Hoewel Tunesië – gezien haar recente geschiedenis – voor veel mensen niet direct oppopt als ze denken aan de volgende vakantiebestemming, is het juist nu wél het moment om te gaan. Je vindt er (nog) geen hordes toeristen en je wordt met open armen en dankbaarheid ontvangen.

Wat er gebeurt als er twee jaar lang een negatief reisadvies is voor een land? Dan stort het toerisme in zijn geheel in en duurt het wel even voor alles weer is opgebouwd. Het overkwam Tunesië na de aanslag op het strand van Sousse. Maar hoe is het daar nu? Ik ging op pad om het te ontdekken. (meer…)

Lees meer

Tv-commercial dé VakantieDiscounter

Vakantie met een knipoog; onze nieuwste commercials

Ken je de slogan uit onze tv-commercial van vorig jaar nog, Boeken zonder vloeken? Hij bleef hangen bij menig vakantieganger. Missie geslaagd! Toch gooien we het dit jaar over een andere boeg. Geen ellenlange vakantiefrustraties, maar korte, krachtige filmpjes. Met een knipoog!

In onze commercials geen wegdroomstranden, super happy families of weer diezelfde bekende typetjes. Dat zie je al genoeg op tv. In onze nieuwe campagne zie je herkenbare vakantiesituaties die nét even anders lopen dan je op het eerste gezicht zou denken. (meer…)

Lees meer

Kos na aardbeving

De aardbeving op Kos; hoe het populaire vakantie-eiland zich herpakt na een natuurramp

Een ruime week geleden werden vakantiegangers op Kos opgeschrikt door een aardbeving. De ochtend daarna stonden media vol met beelden van puin en scheuren in de wegen. Maar hoe is het er nu? Kun je er gewoon vakantie vieren? Ja, is het overtuigende antwoord van de Nederlandse Miranda Korst, die op het eiland woont.

Afgelopen mei reisde ik af naar Kos. Om het Griekse eiland te ontdekken en onze klanten goed te kunnen voorlichten over de bestemming én hotels. De inwoners waren er klaar voor om – na twee ellendige jaren door de financiële en vluchtelingencrisis – toeristen met open armen te ontvangen. Ik schreef er enthousiast over op onze blog en hoopte dat dat een steentje bij zou dragen. Het is een relaxt vakantie-eiland!

Of het nu mijn blogs waren of het terugkerende vertrouwen; Kos zat in een positieve flow qua boekingen en voor het hoogseizoen waren de meeste plekken gevuld. En dan word je wakker met het nieuws over een aardbeving… (meer…)

Lees meer

Vakantie Lombok, Indonesië

Nieuw in ons aanbod! Boek een relaxvakantie naar Lombok

We breiden uit: vanaf deze winter vlieg je met ons naar Lombok voor een relaxte vakantie. Het is het ideale eiland voor vakantiegangers die het steeds populairder wordende Bali te druk vinden. Tijd om het Indonesische eiland onder de loep te nemen!

Lombok in een vogelvlucht

Nieuw aanbod: Lombok, IndonesiëUitgestrekte stranden aan de kust, in rust zijnde vulkanen in het binnenland en een flinke dosis cultuur in kleine bergdorpjes. Een vakantie op Lombok is zonder meer veelzijdig. Maar voor we ingaan op wat het eiland allemaal te bieden heeft, spijkeren we eerst even je algemene kennis bij voor als je nog weinig weet over het Indonesische eiland.

Lombok is onderdeel van de Kleine Soenda-eilanden, welke je ten oosten van Bali vindt. Het is met een oppervlakte van 4.725 km² zo’n 10% kleiner dan Bali. Er wonen echter ook minder mensen én het is er minder toeristisch. Dit betekent dat je kunt rekenen op meer rust tijdens jouw vakantie. En zeker omdat er nu nog maar weinig Nederlandse touroperators reizen naar het eiland aanbieden. Maak daar gebruik van!

Wat je kunt verwachten op Lombok? We nemen je mee langs bijzondere bezienswaardigheden én laten je zien welke toffe hotels je er kunt vinden. (meer…)

Lees meer

Vroegboeken zonder vloeken

(Vroeg)boeken zonder vloeken

Het gros van de Nederlanders raakt gefrustreerd tijdens het zoeken naar een vakantie. Herkenbaar? Lees dan snel verder, want wij maken je het in 2017 nog makkelijker om een vakantie te boeken. Jouw zomervakantie is in een handomdraai en zonder frustraties geboekt. Dag vakantiestress!

Weet je nog, een jaar of 10-15 geleden? Dan liep je na kerst het reisbureau binnen om met een tas vol brochures vol mooie plaatjes thuis te komen. Aan de keukentafel zocht je in de grauwe januarimaand (die wil je toch het liefst skippen?) naar de vakantie van jouw dromen. Om vervolgens weer terug te gaan naar het reisbureau en erachter te komen dat de door jou uitgezochte vakantie al geboekt was… Frustraties alom! (meer…)

Lees meer

Meest gefotografeerde trappen ter wereld

Klik! De meest gefotografeerde plekken ter wereld

Je zou misschien verwachten dat de Eiffeltoren de meest gefotografeerde plek ter wereld is. Of het Vrijheidsbeeld. Of de kleurrijke dorpjes van Cinque Terre in Italië. Niets is minder waar; het Guggenheim Museum in New York spant de kroon.

Het Britse Parrot Print deed een onderzoek op basis van gegevens van Google en Instagram en kwam tot deze verrassende conclusie. Welke plekken er nog meer in de top 5 staan? We maakten een overzicht voor je. (meer…)

Lees meer

Mooiste stranden ter wereld

Om weg te dromen! 25x de mooiste stranden ter wereld

Omdat jouw reis-wishlist vast nog niet lang genoeg is: deze 25 mooiste stranden ter wereld kun je er nog wel even aan toevoegen. Volgens Tripadvisor zijn dit dé stranden die je in 2015 moet bezoeken.

Niet bekend met Tripadvisor? Op deze website kun je steden, attracties en bezienswaardigheden van over de hele wereld beoordelen. En dat wordt massaal gedaan. Tripadvisor weet daardoor als geen ander welke stranden we echt het mooiste vinden. Onderstaande dus. Tijd om even weg te dromen…

(meer…)

Lees meer