Wie is de mol, Dominicaanse Republiek

Wie is de Mol? goes Dominicaanse Republiek (en wij snappen waarom!)

Dit weekend is het zover; het nieuwe én 16e seizoen van Wie is de Mol?. We hebben lang naar deze eerste aflevering uitgekeken en niet in de laatste plaats vanwege de locatie. Wie is de Mol? speelt zich dit jaar af in de Dominicaanse Republiek. Dat wordt genieten van tropische plaatjes!

Stiekem zijn we jaloers op Airen Mylène, Annemieke Schollaardt, Cécile Narinx, Ellie Lust, Klaas van Kruistum, Marjolein Keuning, Remy van Kesteren, Rop Verheijen, Taeke Taekema en Tim Hofman. De tien kandidaten van dit seizoen hebben weken in het Midden-Amerikaanse land mogen doorbrengen en zijn de uitdagingen aangegaan op de mooiste plekjes.

Hoewel de inmiddels vrijgegeven beelden nog niet verklappen welke locaties ze allemaal aan doen (alleen de bekende Playa Fronton is gespot), zijn er wel een aantal plekken waarvan we hopen dat de kandidaten deze aan doen. Kijk je mee naar onze drie voorkeuren?

Las Salinas: voor een rustige start

Wie is de Mol, Dominicaanse RepubliekAls de makers van Wie is de Mol? rustig willen starten voor de kandidaten, kunnen ze Airen, Annemieke, Cécile, Ellie, Klaas, Marjolein, Remy, Rop, Taeke en Tim beter meenemen naar het schiereiland Las Salinas. Buiten dat dit eiland ongekend veel mogelijkheden biedt voor onervaren hikers, is het voor kijkers ook geen straf om deze omgeving voorgeschoteld te krijgen.

Grote zandvlaktes en -heuvels worden afgewisseld met spectaculaire uitzichten op de glinsterende azuurblauwe Caribische zee en roze zoutpannen, waar het schiereiland haar naam aan dankt.

Pico Duarte: uitdagingen op 3.715 meter hoogte

Wist je dat de hoogste berg van de Dominicaanse Republiek ook de hoogste berg is van het hele Caribische gebied? De Pico Duarte is maar liefst 3.175 meter. En mochten de makers van Wie is de Mol? een opdracht hebben bedacht boven op deze berg dan was alleen de weg er naar toe al een flinke uitdaging.

Er gaan verschillende routes naar de top van de berg, maar welke je ook kiest; je moet over een goede conditie beschikken. En voldoende tijd. Je doet er gemiddeld zo’n 3 dagen over om lopend de top te bereiken. Wat overigens niet alleen afzien is… Onderweg word je getrakteerd op de weelderige natuur waar de Dominicaanse Republiek bekend om staat. Naaldbossen, weiden, uitgestrekte vlaktes en rotsen, het is er allemaal!

Hoewel de top van de berg bovenal populair is bij toeristen om hun partner ten huwelijk te vragen (spectaculair mooi vanwege het uitzicht en de romantische setting) gaan wij voor een heftige battle op 3.715 meter hoogte.

Santa Domingo: stressbestendigheid testen in de mooiste stad

Wie is de Mol, Dominicaanse RepubliekStressbestendigheid testen, daar zijn ze bij Wie is de Mol? dol op en waar kan dat beter dan in een grote stad. Santa Domingo is de nummer 1 staat van de Dominicaanse Republiek. Niet alleen qua grootte (meer dan 3 miljoen inwoners!), maar ook zeker qua pracht.

De binnenstad herbergt zo’n grote verzameling aan bijzondere gebouwen, oude pleinen en mooie straten dat het haast voelt alsof je in een openluchtmuseum rondwandelt. Parque Colón, Fortalexe Ozama en de Cathedral Santa Maria la Menor; ze zouden zo maar eens de achtergrond kunnen vormen in één van de afleveringen.

Al is er ook een grote kans dat een van de opdrachten plaats zal vinden in Los Tres Ojos. Deze vier meren, op zo’n 5 km van het centrum, zijn ontstaan door het ineenstorten van grottensystemen.

Overige kanshebbers voor Wie is de Mol?

  • Grotten vol stalagmieten, stalactieten en weinig licht; de ideale locatie voor een angstaanjagende opdracht in het donker. Als ze het de kandidaten lastig willen maken… Nabij La Romana ligt het goed toegankelijke druipsteengrotcomplex Cueva de las Maravillas, de grot der wonderen.
  • Ondanks de kans op verraderlijke overstromingen achten we de kans groot dat het productieteam het prachtige Salto Jimenoa II heeft gespot als locatie. Moeten ze wel even met de locals overleggen welke delen qua stromingen geen gevaar vormen. Veiliger is Salto Jimenoa I, die eerder door de makers van Jurrasic Park werd gebruikt als filmlocatie.
  • Een opdracht in een idyllische vallei met tropische bananenplantages en rijen appelbomen met op de achtergrond het vrolijke gekwetter van kolibries? De vallei Constanza is ook een goede kanshebber.
  • Tabaksliefhebbers zijn aan het goede adres in de Dominicaanse Republiek. Al eeuwen verdient het land rijkelijk aan tabaksteelt en de sigaren staan wereldwijd goed aangeschreven. De ‘tabakshoofdstad’ is het gemoedelijke Santiago de los Caballeros, waar je o.a. het tabaksmuseum vindt. Doe ons daar maar een opdracht!
  • Puerto Plata is een van de bekendste toeristische gebieden van de Dominicaanse Republiek. Het staat vooral bekend om lange stranden en luxe resorts. Wat weinig mensen weten is dat de stad ook nog een schattig centrum kent. Smalle straatjes, Victoriaanse huisjes, mooie tuinen en houten veranda’s kenmerken hier het straatbeeld. Tijd om tv-kijkend Nederland hier kennis mee te laten maken!

Kijken dus! En dan misschien stiekem ook wel een reisje boeken omdat je verliefd wordt op het Caribische eiland… Vergeet dan niet even ons voordelige aanbod naar de Dominicaanse Republiek te bekijken!

OVER DE AUTEUR

Laura

Naast mijn werk als online content marketeer bij dé VakantieDiscounter reis ik graag de wereld over. Om daarna mijn reisverhalen te delen in woord én beeld. Het liefst over en van de minder bekende plekken in Europa, hoewel Europese steden ook op mijn favorieten-lijstje staan. Ook droom ik graag weg bij tropische bestemmingen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *