Weekendje weg met kinderen

Weekendje weg met kinderen: de favorieten van reisblogger Saskia

Even er tussen uit? Ga dan een weekendje weg met kinderen in eigen land. Nederland is niet zo groot, maar er is voldoende keuze voor een leuke bestemming. Wil je zee of bos? Een hotel, huisje of camping? Naar een stad? Het kan allemaal tijdens een weekendje weg met kinderen. Dit zijn de vijf favoriete bestemmingen van reisblogger Saskia.

Citytrip Rotterdam

Nieuwsgierige kinderen gaan zeker genieten van een citytrip. Kies bijvoorbeeld voor Rotterdam en overnacht in een familiekamer op het SS Rotterdam. Ga daarna met de watertaxi naar de Euromast. Bezoek ook de Markthal, het Maritiem Museum en Villa Zebra.

De Veluwe

Weekendje weg met kinderen: apenheulDe Veluwe is verrassend veelzijdig. Struin rond in Nationaal Park De Hoge Veluwe, maak een mooie wandeling over het Kootwijkerzand (emmertje en schepjes mee!), bezoek de loslopende apen bij de Apenheul, ga naar Julianatoren of naar Paleis het Loo. Bij Arnhem is het Openluchtmuseum ook een aanrader!

Drenthe

Rust vind je in de Drentse bossen. Heerlijk wandelen in de bossen en op de hei. Natuurlijk ga je een van de vele hunebedden bekijken. Een dagje naar de dierentuin in Emmen valt bij alle kinderen in de smaak. Mijn persoonlijke favoriet is het boomkroonpad bij Gieten: hier loop je letterlijk tussen de bladeren.

Zeeland

De mooiste stranden van Nederland vind je in Zeeland. Wat is er fijner dan tijdens een zomers weekend alle tijd te hebben om daarvan te genieten? Mocht je toch meer willen doen, dan zijn er volop mogelijkheden: varen op de Oosterschelde, Neeltje Jans, demonstraties ringsteken of wandelen in een van de mooie natuurgebieden.

Waddeneilanden

De overtocht met de boot geeft een echt vakantiegevoel. Je bent helemaal weg van de dagelijkse sleur en kan heerlijk relaxen en genieten van het strand, de natuur en de leuke dorpjes. Bezoek op Texel de zeehondjes bij Ecomare of ga bij een van de andere Waddeneilanden met je oudere kids wadlopen. Een onvergetelijke ervaring!

Nog één tip voor een geslaagd weekendje weg met kinderen

Met kinderen is een weekendje weg best een onderneming omdat je ook voor hen veel moet inpakken. Probeer je te beperken tot het minimale: kleding, toiletartikelen, iets te eten en hun favoriete knuffel. Tijdens je weekendje weg ga je juist van elkaar en van de omgeving genieten, dus al het speelgoed, spelletjes en de boeken gaan hier onaangeraakt weer mee terug. Deze spullen thuis laten is wel zo efficiënt.

Wat is jouw favoriete bestemming voor een weekendje weg met kinderen? Ik zou er maar direct vijf boeken, want kiezen lukt bijna niet.

Over de auteur

Saskia

Saskia is altijd op zoek naar de leukste vakanties en uitjes met kinderen. Met haar gezin verkent ze Europa en treedt ze net buiten de gebaande paden: van citytrip tot kanotocht en van wandeling tot grote mensen museum. Met haar ervaringen inspireert ze andere ouders op haar blog KidsErOpUit.

2 reacties op “Weekendje weg met kinderen: de favorieten van reisblogger Saskia

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *