Fietsen huren op Kos

Waarom fietsen huren op Kos een must-do is

In Nederland zijn we verzot op fietsen. En op Kos is dat niet anders. Althans, onder toeristen. Er zijn misschien nog wel meer huurfietsen dan -auto’s. En dat alles met dank aan het vlakke noorden. Ga jij ook fietsen huren op Kos? We geven je 6 redenen waarom je dit moet doen.

1. Een overvloed aan fietsen

Waar je ook komt op Kos, je ziet overal fietsen. Het eiland profileert zich echt als hét fietseiland van Griekenland. De fietsen hangen zelfs als decoratie tegen de muren en in bomen.

Fietsverhuurders zijn er in overvloed, haast net zoveel als autoverhuurders. Je hebt een ruime keuze aan mogelijkheden. Lowriders, citybikes, tandems, bakfietsen… het is er allemaal! Ook niet onbelangrijk zijn de kinderzitjes en -helmpjes.

Overigens zal je de Grieken zelf niet snel op de fiets zien, het zijn met name de toeristen die gaan fietsen op Kos. En na een dagje rondfietsen merk je wel hoe vertrouwd wij kaaskoppen zijn met deze vorm van vervoer. Je ziet bijna direct of je een mede-Hollander passeert of iemand van een andere nationaliteit.

2. De wind in je haren

Als er iets fijn is aan een eiland, dan is het wel de wind in je haren voelen. Een instant vakantiegevoel! En dat ervaar je zeker wanneer je een fiets huurt op Kos.

De meeste fietspaden op Kos lopen langs de kust en het briesje is zalig. Dit maakt ook dat fietsen meteen goed te doen is, ondanks dat het er warmer is dan wij gewend zijn. Smeer je wel goed in, want het briesje kan verraderlijk zijn. Ook een fles water is geen overbodige luxe.

Fietsen huren Kos

3. Het is betaalbaar

Voor het geld hoef je het echt niet te laten; voor het huren van een fiets betaal je op Kos afhankelijk van het seizoen en de aanbieder zo’n € 3,- tot € 5,- per dag. Huur je een fiets voor een langere periode dan is dit omgerekend per dag nóg goedkoper!

4. De ideale manier om Kos-Stad te ontdekken

Een fiets huren op Kos is met name een aanrader in het noorden van het eiland. Het is hier relatief vlak en er zijn aangelegde fietspaden rondom de hoofdstad Kos-Stad te vinden. Je fietst bijv. binnen een kwartiertje vanaf Psalidi (waar veel hotels gevestigd zijn) via het fietspad naar de haven van Kos-Stad. Aan je rechterhand heb je zicht op Bodrum!

Vanaf Kos-Stad loopt het fietspad door naar Lambi. En vanaf Lambi fiets je eenvoudig richting Tigaki, een van de gezelligste badplaatsen van het eiland. De bekende Embros Therme zijn vanuit Psalidi weer goed te bereiken per fiets.

Fietsen op Kos in de bergenMocht je écht een goede conditie hebben, waag je dan aan een fietstocht richting het bergdorpje Zía. Bijkomen doe je daar op het dakterras van restaurant Olympia. Geniet van het uitzicht en besef je hoe hoog je geklommen bent.

5. Geen parkeerproblemen

Afhankelijk van het seizoen dat je naar Kos vliegt en het tijdstip dat je op pad gaat, kan het in Kos-Stad moeilijk zijn een parkeerplekje te vinden voor jouw huurauto. Ga je fietsen op Kos dan heb je dit probleem direct getackeld; een fiets kan je echt overal kwijt. En er zijn zeker genoeg fietsenrekken.

6. Je mag gewoon alcohol drinken

In de tavernes vloeit de wijn rijkelijk. Niets mis mee, want bij lekker eten (en dat is het Griekse eten zeker!) hoort ook goede wijn. Of een biertje. Voor wie na het diner nog niet klaar is met de dag biedt Kos-Stad diverse bars en uitgaansgelegenheden. Zeker rondom Barstreet.

Het fijne aan het huren van fietsen op Kos is dat je geen rekening hoeft te houden met een wijntje/biertje/cocktail meer of minder. Niemand hoeft de BOB te zijn en je hoeft ook geen extra budget voor taxikosten te reserveren. Ideaal!

Ga jij fietsen huren op Kos? Trek luchtige kleding aan, neem zonnebrandcrème mee en een flinke fles water. Jouw dag kan niet meer stuk!

Zelf graag fietsen op Kos?Bekijk ons aanbod

OVER DE AUTEUR

Laura

Naast mijn werk als online content marketeer bij dé VakantieDiscounter reis ik graag de wereld over. Om daarna mijn reisverhalen te delen in woord én beeld. Het liefst over en van de minder bekende plekken in Europa, hoewel Europese steden ook op mijn favorieten-lijstje staan. Ook droom ik graag weg bij tropische bestemmingen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *