Waarom Canarische Eilanden

Waarom wij fan zijn van de Canarische Eilanden (en jou er misschien wel gratis naartoe sturen)

100.000 fans op Facebook, dat moet gevierd worden. Maar hoe dan? We waren er snel uit; we verloten een reis naar de Canarische Eilanden. Omdat we fan zijn van de Spaanse eilandengroep. Waarom? We geven je hieronder de vijf voor ons belangrijkste redenen. En je leest meteen hoe je mee kunt doen!

All year round zon

Waarom Canarische eilanden zonWe zijn fan van de Canarische Eilanden en zijn daarin zeker niet de enige. Ook onze klanten reizen in groten getale af naar de Spaanse eilandengroep. Sterker nog; het is onze meest geboekte bestemming.

We kunnen er meerdere redenen voor vinden (en die vind je ook in de rest van het artikel), maar de hoofdreden is toch echt het klimaat. Zelfs in de winter is het hier geen winter en als je mazzel hebt, kun je met kerst gewoon in een (verwarmd) zwembad duiken. Door de ligging bij de evenaar is het hier aanzienlijk warmer dan op het vasteland van Spanje.

Als je buiten het seizoen op vakantie wilt, hoef je dus niet per se naar Azië of de Caraïben te vliegen. Kies gewoon voor Europa’s populairste eilandengroep.

Een korte vliegtijd

Waar je naar de Caraïben zo tien uur in het vliegtuig zit, is de reistijd naar de Canarische Eilanden aanzienlijk korter. Afhankelijk van naar welk eiland je gaat, bedraagt de vluchttijd vanaf Nederland ca. 4,5 uur.

Dat is een fijn gegeven, want vliegen is stiekem eigenlijk best saai. En je wilt toch niet twee volledige dagen kwijt zijn voor een 8-daagse vakantie. Want ja, de Canarische Eilanden wordt vaak gezien als de ideale bestemming voor een korte getaway.

Geschikt voor familievakanties

Waarom Canarische eilanden: familieEen korte vliegtijd. Check! Alleen al dit gegeven maakt de Canarische Eilanden populair onder gezinnen. Maar het biedt meer… Eindeloos veel strand bijvoorbeeld. Van zwartgekleurde lavastranden tot witte zandstranden. Emmertje, schepje en zeker ook zonnebrandcrème mee en genieten maar.

Voor gezinnen die niet de hele vakantie aan het strand willen luieren, bieden de eilanden genoeg veelzijdigheid voor tal van dagtripjes. En voor moeilijke eters vind je er restaurants uit elke keuken. Een kippetje met patatjes is zo gescoord!

Last but not least: hotels weten maar al te goed in te spelen op families. Als je op zoek bent naar een hotel met miniclub, speeltuin en apart kinderbad, hoef je echt niet lang te zoeken. Check ons uitgebreide aanbod aan kindvriendelijke vakanties maar eens.

Altijd een eiland dat bij je past

We noemden het hierboven al; weinig bestemmingen die zo veelzijdig zijn als de Canarische Eilanden. Er is écht altijd een eiland te vinden dat aan je wensen voldoet.

Rust gezocht? La Palma, check. Uitgebreid stappen? Gran Canaria it is. Slenteren in gemoedelijke badplaatsen? Ga naar Tenerife. Een duik nemen in het vulkanische verleden van de Canarische Eilanden? Kies voor Lanzarote en Nationaal Park Timanfaya. Om maar een paar voorbeelden te noemen…

Weloverwogen een keuze maken voor jouw volgende vakantie? In een eerder artikel zetten we de populairste eilanden en haar pluspunten voor je op een rij. Kiezen maar!

Eenvoudig per huurauto op pad

Waarom Canarische eilanden: autohuurHoewel excursies een fijne manier zijn om (georganiseerd) een bestemming te ontdekken, regelen wij – waar mogelijk – graag een huurauto om op pad te gaan. En de Canarische Eilanden lenen zich hier prima voor.

De wegen zijn goed onderhouden, de afstanden zijn niet mega-groot en de bewegwijzering is duidelijk. In een korte tijd (dus ja, ook als je gaat voor een 8-daagse vakantie) kan je op deze manier veel van het eiland zien. Op eigen houtje, zonder rekening te houden met mede-toeristen of bustijden. Fijn!

Ben jij enthousiast geworden? Klik snel even door naar onze Facebook-pagina. Waar je enkel hoeft aan te geven met wie je naar de Canarische Eilanden wilt en waarom. It’s that easy!

EDIT: de winnares van de actie is reeds bekend. Gefeliciteerd Anna Verhoeven!

Over de auteur

Laura

Naast haar werk als online content marketeer bij dé VakantieDiscounter reist Laura graag de wereld over. Om daarna haar reisverhalen te delen in woord én beeld. Het liefst over en van de minder bekende plekken in Europa, hoewel Europese steden ook op haar favorieten-lijstje staan. Ook droomt ze graag weg bij tropische bestemmingen!

3 reacties op “Waarom wij fan zijn van de Canarische Eilanden (en jou er misschien wel gratis naartoe sturen)

  1. Gefeliciteerd! 🎉 Ik heb ook een kansje gewaagd via Facebook!🍀 Super leuke actie van jullie!
    Wij zijn vorige jaar naar Gran Canaria geweest. Dit was onze 1e keer vliegen met ons dochtertje. We hebben daar echt zo genoten! Ik vond vooral Puerto de Mogán een heel mooi plaatsje om te bezoeken. 🌴☉

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *