vooroordelen Turkije

5 onterechte vooroordelen over Turkije

Spanje, Griekenland & Turkije: de drie populairste bestemmingen van deze zomer. Toch zijn er met name over het laatste land flink wat vooroordelen. Tijd om hier op in te gaan én je te laten zien dat je je door deze vooroordelen over Turkije vooral niet moet laten weerhouden!

Toegegeven; ook ik had vooroordelen over Turkije. Eigenlijk de voordelen die je hieronder vindt. Tot ik mijn eerste bezoek aan het land, aan de Turkse Rivièra om precies te zijn, bracht. Deze kennismaking zorgde voor een heel ander beel dan ik altijd in mijn hoofd had. Kan ik die vooroordelen bij jou ook weghalen?

“Naar Turkije ga je voor zon en veel eten & drinken”

Vooroordelen Turkije, EfezeNatuurlijk is het fijn dat het praktisch altijd goed weer is in Turkije. En ook de luxe van all inclusive verblijven is geen straf. Maar het land heeft wel genoeg in huis voor meer dan een weekje aan het strand, het zwembad of in het restaurant doorbrengen.

Neem bijvoorbeeld de gezelligheid van de steden Alanya & Side, waar je in de avonduren aan de haven terecht kunt voor een bruisend uitgaansleven. Side biedt daarnaast een hoop cultuur. Antieke steden daarnaast genoeg in Turkije. Nabij Kusadasi vind je bijvoorbeeld Efeze en vanuit Antalya kan je een tripje naar Pergos maken.

Natuurliefhebbers hebben genoeg mogelijkheden in het Taurusgebergte. Of wat dacht je van een raft-tochtje in Köprülü Kanyon Nationaal park?

“Zo goedkoop, dat kan niet goed zijn”

Ja, dat kan dus wel! Je kunt zo maar een weekje last minute naar Turkije voor onder de € 250,- scoren. En all inclusive? Tijdens het typen van dit artikel kan dit al  vanaf € 270,-. Of je dan slecht eten krijgt? Nee, zeker niet. De buffetten zijn doorgaans uitgebreider dan in andere Zuid-Europese landen en de kwaliteit is goed. Ook op service hoef je niet in te leveren; het personeel doet er alles aan om het je naar de zin te maken.

Onderaan alle hotels en appartementen die wij aanbieden vind je ervaringen van onze reizigers. Deze onafhankelijke reviews geven je een goed beeld van wat een hotel écht te bieden heeft qua service en kwaliteit.

“De hotels zijn massaal”

Vooroordelen Turkije: massaalDoor de populariteit van Turkije – die het land met name dankt aan luxe all inclusive hotels én het aangename klimaat – zijn de laatste jaren de grote hotels uit de grond gestampt. En ja, daar zitten ook massale hotels bij. Maar dat betekent niet dat alles maar massaal is.

We zetten een aantal hotels voor je op een rij die het tegendeel bewijzen:

  • Paloma Grida Resort & Spa (Belek) telt meer dan 450 kamers, maar door de ruime opzet heb je het gevoel dat je in een rustig dorpje loopt. Zonder dat het je aan faciliteiten ontbreekt.
  • Sunprime C-Lounge (Alanya) is een adults only complex waar je zonder drukte van kinderen van je vakantie kunt genieten. All inclusive en met slechts 160 kamers. Massaal? Nee dus!
  • Kaptan Hotel (Alanya) is een oase van rust in een drukke badplaats. Het budgethotel telt slechts 50 kamers en geen all inclusive formule. Wat ook niet nodig is; door de centrale ligging nabij de haven heb je de leukste, en meest voordelige, restaurantjes binnen handbereik.

Overigens; er is niets mis met grote hotels en veel kamers. Dit betekent dat je veelal ook een groot aantal faciliteiten tot je beschikking hebt. Maar als je dus kleinschaliger wilt, zijn er genoeg opties.

“Als je wat van het land wilt zien, ben je aangewezen op excursies”

Vooroordelen Turkije: autohuurHoewel (dag)excursies de meest laagdrempelige manier zijn om meer van Turkije te zien dan enkel het resort en de badplaats waar je verblijft, is dat niet de enige mogelijkheid om kennis te maken met het land.

Je kunt prima een auto huren en zelf op pad gaan. Je kunt op idyllische plekjes die je anders niet had gezien, hebt meer contact met de locals én je kunt in eigen tempo bezienswaardigheden bezoeken.

Turkije kent een goed wegennetwerk; de wegen zijn verzorgd en de bewegwijzering is duidelijk. Het verkeer is daarnaast niet zo’n chaos als je misschien gewend bent in Spanje of Griekenland. Ze rijden aanzienlijk rustiger, al blijven ze dol op hun toeter.

Zorg wel altijd voor een goeden wegenkaart of, nog beter, een navigatiesysteem. En zorg dat je genoeg benzine hebt. In sommige delen van het land zijn minder benzinestations aanwezig. Maar feitelijk is dat niet anders dan in elk ander land in Europa.

Speciaal voor autohuur werken wij samen met onze vaste partner Sunny Cars. Boek je huurauto vooraf bij hen en voorkom vakantiestress. Je weet daarnaast zeker dat het verzekeringstechnisch goed zit en dat je niet ter plaatse voor extra kosten komt te staan.

“Turken zijn opdringerig”

Vooroordelen Turkije; opdringerigEen middagje shoppen; het kan in de Turkse badplaatsen prima. Op de toeristische markten moet je je een beetje wapenen tegen verkopers die hun waren willen slijten; door de slechte toeristische seizoenen van de laatste jaren zitten ze simpelweg om geld verlegen. Zeg duidelijk ‘nee’ en je kunt rustig doorlopen.

Begeef je je buiten de toeristische markten en bezoek je lokale winkels dan is opdringerigheid veelal totaal niet ter sprake. Oude verkopertjes vertellen met liefde over het handwerk waar ze elke dag hard aan werken en je kunt in alle rust dat nieuwe jurkje passen.

Heb ik jouw vooroordelen over Turkije weg kunnen nemen én zie jij een zonovergoten vakantie hier wel zitten? Dan wens ik je vast veel plezier! En laat vooral hieronder even weten hoe je het hebt ervaren.

OVER DE AUTEUR

Laura

Naast mijn werk als online content marketeer bij dé VakantieDiscounter reis ik graag de wereld over. Om daarna mijn reisverhalen te delen in woord én beeld. Het liefst over en van de minder bekende plekken in Europa, hoewel Europese steden ook op mijn favorieten-lijstje staan. Ook droom ik graag weg bij tropische bestemmingen!

3 thoughts on “5 onterechte vooroordelen over Turkije

  1. Turkije mis het iedere dag, super mooi land, heerlijk eten, mooie excursies idd, veel wat gezegd qord over het land is niet waar ligt ook aan de mensen (toeriste zelf)
    Lastig gevallen worden ja tijdens het winkelen blijven ze toch wel doen zit in het beestje haha.
    Verder zijn het lieve mensen en doen ze alles om het de toeristen super naar de zin te maken.
    Allinn hotels zouden wel qat minder Russen moge toelaten en wat gevarieerd eten serveren verder ook toppers.
    Sommig personeel kan vervangen worden ivm ze zielig over komen terwijl ze genoeg hebben de verhalen die ze over ons te weten nee die moeten ze eens bij zich houden WIJ WERKEN OOK OM OP VAKANTIE TE KUNNEN WIJ MOETEN OOK SPAREN

    1. Ik kan me volledig vinden in dit verhaal. Je kunt plenty dagtrips maken en met de dolmus kun je overal heen. En qua gastvrijheid kunnen veel mensen van de turken nog wat leren. En inderdaad, wat minder russen kan geen kwaad. Het gros daarvan is lomp, irritant en onbeschoft.

  2. Klopt mooi land heb er 23 jaar een appartement gehad 17 jaar in marmaris en 6 jaar in alanya mahmutlar helaas verkocht nu
    Vriendelijke mensen en goed eten
    Nu ga ik naar hotels op vakantie all incl prachtige mooie hotels goed eten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *