Voorjaarsvakantie, wintersport met kinderen

In de voorjaarsvakantie met de hele familie op de ski’s? Hier moet je zijn!

Met de kids op wintersport tijdens de schoolvakanties: het is en blijft een avontuur om uit te zoeken waar je het beste heen kunt gaan. De ene plek is te duur, de andere biedt weer niet genoeg voor kinderen en zo kunnen we nog wel even doorgaan. Tijd om alles op een rijtje te zetten!

Is het beter om een groot gebied uit te kiezen zodat er sowieso genoeg aanbod is aan skischolen? Of ga je toch liever naar een kleiner en onbekender gebied, zodat de kinderen in alle rust kennis kunnen maken met het wintersporten? Bij dat laatste loop je wel het risico dat je zelf niet echt aan je hoeveelheid kilometers komt, terwijl je dat misschien wel graag zou willen….

In een eerdere blog over wintersport met kinderen las je al gouden tips, maar wanneer je in de voorjaarsvakantie op pad gaat wil je uiteraard wel dat er sneeuw ligt. De kerst heeft dit jaar zijn naam niet bepaald eer aan gedaan en dus is het wellicht verstandig om het zekere voor het onzekere te nemen.

Maar ook daarvoor geldt: ga je voor een groot en bekend skigebied dat sneeuwzeker is? Of voor een iets kleinere, onbekende plek? Wanneer je met de kids een half uur in de rij staat voor de skiliften is dat natuurlijk één keer leuk, maar… Nee, bij nader inzien is het niet eens één keer leuk. Daarom wil je naar een plek waar zowel jij als de kids het naar hun zin hebben. Het liefst niet voor de hoofdprijs. Maar goed… Waar ga je dan heen? Oostenrijk als je het ons vraagt!

Westendorf

Voorjaarsvakantie; wintersport met kinderen in WestendorfGa je in de voorjaarsvakantie richting de sneeuw en is het tijd voor een lesje skiën voor de kinderen, dan is het natuurlijk wel handig als ze de skileraar ook een beetje kunnen verstaan. In het Oostenrijkse Westendorf komen ieder jaar heel veel Nederlanders. Dit heeft natuurlijk zowel z’n voordelen als nadelen, maar het zorgt er in ieder geval voor dat er altijd veel Nederlandse skileraren aanwezig zijn.

Vanuit Westendorf heb je overigens heel veel mogelijkheden om te skiën; het dorp is onderdeel van SkiWelt Wilder Kaiser-Brixental. Met dik 284 km aan pistes kan je veel tochten maken en er zijn zowel veel beginnerspistes als afdalingen voor gevorderden te vinden. Mocht de sneeuw hier toch tegenvallen dan kan je altijd nog uitwijken naar het skigebied Kitzbüheler Alpen, dat pal naast Westendorf begint.

Ook kan je in Westendorf klassiek après-skiën; het is namelijk één van de grootste après-ski dorpen van heel Oostenrijk. Vanaf het einde van de middag kan je in bars als Gerry’s Inn, de Karat Bar en de Moskito volle bak losgaan. Het personeel is hier bijna altijd Nederlands, in het Duits bestellen wordt soms niet eens begrepen!

Die après-ski kan natuurlijk, zeker als je met kinderen op pad gaat, ook zo z’n nadelen hebben. In bepaalde delen van het dorp kan het ’s avonds luidruchtig zijn. Het is dus wel belangrijk om een accommodatie te kiezen die aan de rustigere kant van het dorp ligt. Dan heb je in elk geval geen last van lallende skiërs terwijl je eigenlijk wilt slapen.

Voorjaarsvakantie: wintersport met kinderen, Hotel-Restaurant BriemHotel-Restaurant Briem ligt ver genoeg van de bars af om geen overlast te hebben! Het hotel heeft een echte Oostenrijkse uitstraling en alles is lopend bereikbaar. Kinderbedden kunnen geregeld worden en ook huisdieren zijn hier toegestaan.

Bad Gastein

Voorjaarsvakantie: wintersport met kinderen, Bad GasteinWestendorf is natuurlijk bijna een Nederlands dorp te noemen en het kan best dat je daar niet op zit te wachten. Iets verderop in Oostenrijk is nog een dorp te vinden dat niet zo bekend is als Westendorf, waardoor het er een stuk minder druk is. Het voordeel is dat je tijdens het hoogseizoen minder in de wachtrij hoeft te staan voor de skiliften en de pistes langer goed blijven. Over welk gebied hebben we het dan? Bad Gastein!

Bad Gastein is bij de Nederlanders nog niet heel erg bekend en dat is eigenlijk best zonde, want het gebied heeft een hoop te bieden. Met zo’n 200 km aan pistes heb je meer dan genoeg opties om het terrein te verkennen. De gevorderde wintersporter kan hier écht zijn of haar lol op, aangezien er aardig wat pittige pistes te vinden zijn. Gelukkig kunnen ook beginners hier hun weg wel vinden, al kunnen die minder snel complete tourroutes maken door het hele gebied heen.

De après-ski is niet zo uitbundig in Bad Gastein, maar daar staat wel tegenover dat het gebied heel erg kindvriendelijk is. Onderaan zo’n beetje alle skiliften in het dal is een kinderopvang te vinden en ook in de hotels zijn er voldoende faciliteiten aanwezig voor een zorgeloze wintersportvakantie.

Voorjaarsvakantie, wintersport met kinderen: Mondi Holiday Bellevue, OostenrijkMondi Holiday Bellevue is daar een mooi voorbeeld van. Het beschikt over o.a. een kinderbad, speeltuin en bowlingmogelijkheden voor kinderen. Volwassenen ontspannen in de sauna en het bubbelbad. Ideaal: je kan o.b.v. all inclusive verblijven!

Zin gekregen om met de hele familie de sneeuw op te zoeken? We wensen je vast heel veel plezier tijdens jouw komende wintersport.

Over de auteur

Robert

Robert staat al sinds jongs af aan in de sneeuw en ondanks een uitstapje op een snowboard ligt zijn hart bij het skiën. Nu zoekt hij jaarlijks tussen de bergen naar de vallende vlokken en vanuit zijn voorliefde voor alles wat met winter(sport) te maken heeft is hij Snowchamps gestart, dé plek om heel de BeNeLux enthousiast te maken voor de winter(sport)!

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *