Veilig selfies maken vakantie

Hoe veilig doe jij het?!? Tips & tricks voor veilig selfies maken op vakantie

Shocking: in een tijdsbestek van slechts 2,5 jaar kwamen er wereldwijd meer dan 125 mensen om het leven tijdens het maken van een selfie. Tijd om nogmaals te benadrukken dat ‘Alles voor een mooie foto’ misschien wat ver gaat.

Pas op bij water, ga niet aan de rand van een klif staan, gooi jezelf niet ten prooi aan wilde dieren, steek je hoofd niet uit een rijdende trein of auto voor de perfecte foto… Het klinkt allemaal alsof je met goed verstand best veilig selfies kan maken. En toch bewijst recent onderzoek het tegendeel.

Tussen maart 2014 en september 2016 kwamen wereldwijd meer dan 125 mensen om het leven, doordat ze de perfecte selfie op social media wilden plaatsen of met vrienden wilden delen. Hiermee is het maken van een selfie een grotere doodsoorzaak dan een fatale haaienbeet.

Selfie-vrije zones in India

Opvallend: in ca. 50% van al deze gevallen vonden de ongelukken plaats in India, en in het bijzonder in Mumbai. En ook in 2017 zijn er al weer nieuwe doden te betreuren.

Ondanks dat er in Mumbai wél actie is ondernomen. In 2016 zijn namelijk zo’n 15 gevaarlijke plekken in de stad tot selfie free zones verklaard. Er hangen posters met waarschuwingen over de gevaren en de politie controleert deze plekken extra. Met name de plekken aan het water.

Want een groot deel van de doden in India zijn te betreurden door waterongevallen. Wereldwijd zijn kliffen en bergen de grootste ‘schuldigen’.

Wees voorzichtig!

Veilig selfies vakantie makenMaar mogen we over schuldigen praten als de echte schuldigen eigenlijk de makers van de selfies zijn? Want in heel gevallen negeren zij al waarschuwingen en doen ze uit naïviteit of stoerheid net een stap te ver.

Dus we trappen nog even wat open deuren in voor de bewustwording:

  • Wilde dieren worden niet voor niets wilde dieren genoemd; ze zijn niet gewend aan mensen en bovenal onvoorspelbaar. Blijf op gepaste afstand en kom zeker niet in zones waar je niet mag komen. Dan maar een selfie vanaf een grotere afstand.
  • Die bordjes bij kliffen zijn er niet voor niets! Je hoeft maar één stap te ver te zetten en er hoeft maar even iets af te brokkelen en je valt naar beneden. Er is niemand die staat te springen om restanten van jou op te rapen!
  • De treinen in het buitenland zorgen voor heel wat mooie foto’s; ze zijn weer eens wat anders dan onze gele rakkers. Helaas zijn de overgangen in het buitenland een stuk slechter beveiligd en word je niet altijd op voorhand gewaarschuwd dat er een trein aankomt. Watch your steps en schiet die foto’s veilig vanaf het perron.

En ook capriolen op een hoog gebouw en selfies maken uit een rijdende auto zijn natuurlijk geen aanrader. Toch zal je niet de eerste zijn die hierdoor het loodje legt. Een gewaarschuwd mens telt voor twee!

OVER DE AUTEUR

Laura

Naast mijn werk als online content marketeer bij dé VakantieDiscounter reis ik graag de wereld over. Om daarna mijn reisverhalen te delen in woord én beeld. Het liefst over en van de minder bekende plekken in Europa, hoewel Europese steden ook op mijn favorieten-lijstje staan. Ook droom ik graag weg bij tropische bestemmingen!

One thought on “Hoe veilig doe jij het?!? Tips & tricks voor veilig selfies maken op vakantie

  1. Ge ziet duidelijk dat sommige selfies gemaakt zijn voor een “preutsslag”. (geliefkoosde uitdrukking van mijn moeder zaliger). Men wil zeggen: ziet ge wat ik durf doen ? Ik raad de mensen die zich willen onderscheiden van een ander aan om iets speciaals te doen op een nuttig, amusant of cultureel gebied. En zo voort.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *