Vakantie Torremolinos

Torremolinos: 20 km² vol plezier aan de Costa del Sol

Torremolinos, een voormalig vissersdorpje in Zuid-Spanje, sprankelt door de brede stranden, toffe uitgaansgelegenheden en heerlijke visrestaurants. Torremolinos is een plek waar iedereen een topvakantie zal beleven. Mocht jij ‘m nog niet op jouw lijstje hebben gezet; na het lezen van dit artikel wel!

Torremolinos in een vogelvlucht

Vakantie TorremolinosTorremolinos ligt aan de Costa del Sol, ca. 20 km ten zuiden van Málaga. Het plaatsje heeft jarenlang dienst gedaan als nederzetting voor de Grieken, Romeinen en Arabieren. In 1489 kreeg het de naam Torremolinos door de vele windmolens. Torre betekent namelijk toren en molinos laat zich vertalen naar molen.

Sinds de jaren ‘50 heeft het rustige dorpje zich ontpopt tot een populaire vakantiebestemming. De naam Torremolinos is gebleven, maar er is nog slechts één molen overgebleven, de El Molino de la Torre. Deze doet vandaag de dag dienst als restaurant.

Torremolinos staat met name bekend om haar levendigheid. Er is veel in de badplaats te doen; van oude gebouwen bezichtigen tot racen van de leukste waterglijbanen. Ook is het met het strand, de boulevard met winkels en restaurants én het mediterrane weer een topbestemming voor een relaxte zonvakantie.

De leukste bezienswaardigheden van Torremolinos

Vakantie Torremolinos, Castillo de ColomareVerlaat het comfort van het hotel en ontdek al het gaafs dat Torremolinos te bieden heeft. Voor iedere leeftijd is er wel iets te vinden, van waterpret tot het vasthouden van een krokodil! Dit zijn de opmerkelijkste bezienswaardigheden van Torremolinos.

  • Crocodile Park huisvest maar liefst 300 (!) krokodillen. Je kunt zelf langs de verschillende verblijven lopen en meer leren over dit oerdier. Ben je een waaghals? Dan heb je de kans om een kleine krokodil vast te houden. Bekijk je de dieren liever van een afstand? Er worden met regelmaat demonstraties gegeven; erg bijzonder!
  • Het maakt niet uit hoe oud je bent, Aqualand Torremolinos maakt van jouw vakantie een waterspektakel! Dit park heeft fantastische zwembaden voor actie of ontspanning. De felgekleurde glijbanen zullen je al snel in het oog springen. De ene waterrit is nog spannender dan de ander. Pak de band erbij en race heen en weer in een 15 meter hoge halfpipe of race tegen elkaar als een slang in de attractie Anaconda. Reis je met kleine kinderen? Deze kunnen spelen in het kinderwaterparadijs van Aqualand Torremolinos. Laat ze rondspelen in Kidzworld waar de leukste glijbaantjes rondom een paddenstoel staan.
  • San Miguel is een wit kerkje aan het einde van de populaire winkelstraat Calle San Miguel. Klein, maar fijn; dat geldt zeker voor deze katholieke kerk. Het pand is in neoklassieke stijl gebouwd aan het begin van de 18e eeuw. Stap binnen in dit pittoreske kerkje en aanschouw zelf haar charme.
  • Oud is het niet, bijzonder wel: Castillo de Colomares. Het monument is ruim 1.500 m2 en zou niet misstaan in een sprookjesboek. Castillo de Colomares is gewijd aan de ontdekking van de Nieuwe Wereld (het huidige Amerika) door Christoffel Columbus.
  • Last, but not least: de Pimentel Toren. De toren, een van de belangrijkste bezienswaardigheden van Torremolinos, ligt vlak naast het strand en stamt uit de 14e eeuw. Destijds werd de toren ingezet om de stad te kunnen verdedigen; vanaf de uitkijkpost konden ze vijanden goed zien aankomen. Een mooi uitzicht is hier dan ook gegarandeerd. Je kunt dit zelf zien door de treden van de toren te beklimmen.

Uitgaan in Torremolinos

Trek je stapschoenen aan en duik de club in; er is in Torremolinos volop actie na middernacht. Dit vind je in alle vormen en maten. Zo staat Torremolinos o.a. bekend om de diverse homo-uitgaansgelegenheden. Modern is het dus zeker! De meeste gaybars vind je in de wijk La Nogalera. In het populaire El Gato Lounge kun je een hapje eten voordat je de smaak te pakken krijgt op de dansvloer. Ook de Boomerang is erg leuk. Andere bekende gayclubs in Torremolinos zijn Passion, Kingdom en Emperio.

Een van de populairste clubs (ook voor niet-gays) in Torremolinos is Fun Beach. Dit is niet zomaar een club. Behalve verschillende dansvloeren heeft Fun Beach namelijk een zwembad. Geheel in thema loopt het personeel rond in zwemkleding. In Fun Beach kun je tot de vroege ochtend (07.00 uur!) doorfeesten. Heb je nog zin om na zevenen door te gaan, dan ga je naar The Palladium. Deze grote discotheek is van 03.00 tot 09.00 geopend en heeft drie verdiepingen met dansvloeren waar shows worden gehouden.

Zoek je liever gewoon een kroeg op? In de straten van Torremolinos spot je bars uit allerlei landen. Denk hierbij aan Ierse, Britse, Duitse, maar ook Nederlandse pubs.

Bakken op het strand in Torremolinos

Vakantie Torremolinos, strandenZon en zee; zoek het maar op! Je kleurtje bijwerken kan op één van de vier grote stranden in Torremolinos: Los Alamos, Bajondillo, Playamar en La Carihuela. De stranden zijn helemaal ingespeeld op het toerisme en voorzien van tal van faciliteiten. Op het strand vind je bijv. ligbedden en parasols. En langs ieder van deze stranden loopt de boulevard van Torremolinos met tal van winkels en restaurants.

Bajondillo en La Carihuela zijn de drukste stranden. Deze zitten dan ook om de hoek van het centrum. Het Los Alamos strand ligt het verst van het centrum en is om die reden net wat rustiger dan de andere stranden.

Heerlijk vis eten in Torremolinos

Ben jij een visliefhebber? Dan is Torremolinos your kind of town. Omdat Torremolinos, net als vele Spaanse badplaatsen, een voormalig vissersdorpje is, zijn er veel restaurants waar lekkere visgerechten worden geserveerd.

Ook vind je in Torremolinos traditionele tapasbars. Hier doe je je tegoed aan smakelijke Spaanse hapjes met een drankje voor de dorst. Aan het strand vind je de chiringuitos (een soort kleine restaurant-cafeetjes) waar eveneens tapas worden geserveerd. Vergeet ook niet de oude visserswijk La Carihuela te bezoeken. Hier vind je vissershuisjes in sfeervolle straatjes.

Fijne hotels in Torremolinos

Genoeg hotels waar je uit kunt kiezen als je naar de Spaanse badplaats op vakantie wilt. Wij maken het je makkelijk en zetten drie van onze populairste hotels voor je op een rij.

  • Ben je op zoek naar een adults only hotel? Riu Nautilus biedt genoeg comfort voor een fijne vakantie. Geen rondspelende kinderen én je zit direct aan het strand.
  • Steek vanaf Hotel Pueblo Camino Real de boulevard over en je staat al op het strand van Torremolinos! In het hotel kom je ook ruim aan ontspanning toe. Wat dacht je van een jacuzzi of een verblijf o.b.v. all inclusive?
  • In Sol Don Pablo komt het vakantiegevoel je tegemoet! Bestel drankjes en hapjes aan één van de bars of zwem in één van de twee buitenbaden terwijl de kinderen zich vermaken in de miniclub.

Wil je het prachtige Torremolinos met eigen ogen zien, maar zie je het ideale hotel er nog niet tussen staan? Bekijk dan ons volledige aanbod en voordelige last minutes.

OVER DE AUTEUR

Marieke

Ik ben gek op reizen én schrijven. Ik heb al flink wat van Europa gezien, maar ben nog lang niet klaar met de wereld verkennen. Ik neem je mee naar de mooiste plekken op de wereld.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *