Korte vakantie

Even weg? Ga voor een korte vakantie dichtbij huis

Wil jij even weg, maar heb je geen zin om in het vliegtuig te stappen? Ga voor een paar dagen dichtbij huis. Een korte vakantie is ideaal om uit de dagelijkse sleur te komen en het vakantiegevoel te krijgen. Wij nemen je mee langs de leukste plekken voor een korte vakantie. Kijk je mee?

Brugge

Korte vakantie, BruggeEen korte vakantie naar Brugge is altijd een goed idee! De romantische stad leent zich perfect voor een romantische korte vakantie. Door de sfeervolle kanaaltjes en prachtige oude gebouwen kunnen cultuurliefhebbers hier hun hart ophalen. Het historisch centrum staat niet voor niets op de UNESCO Werelderfgoedlijst.

Wat je er naast romantisch slenteren allemaal kunt doen? Genoeg! Bewonder de mooie kerk de Belfort (die je trouwens ook kunt beklimmen!), stap in een rondvaartbootje om de stad vanaf het water te bekijken en beklim de 13e-eeuwse, 115 meter hoge Onze-Lieve-Vrouwekerk.

Lekkerbekken zijn ook aan het juiste adres in Brugge. Proef de lekkerste Belgische chocolade in een van de vele winkeltjes, bestel op het terras een van de vele speciaalbiertjes en ga voor een grote puntzak Vlaamse friet. Jummm!

Martin's BruggeMartin’s Brugge is een trendy hotel in het historische centrum van Brugge. Je kunt er rekenen op een fijn binnenhofje met tuin, moderne kamers en parkeerplaatsen. Je stapt uit voor de deur!

Düsseldorf

Korte vakantie, DusseldorfBij onze oosterburen zijn heel wat leuke bestemmingen te vinden. Ga bijvoorbeeld naar Düsseldorf. De havenstad aan rivier de Rijn is in december een populaire plek voor kerstliefhebbers, doordat er verspreid door de stad heel wat kerstmarkten te vinden zijn.

Wat je niet mag missen tijdens een korte vakantie in Düsseldorf? Ontdek de wijk Altstadt, waarin tal van musea, winkels en uitgaansgelegenheden te vinden zijn. Slenter zeker langs de haven, waar moderne gebouwen het straatbeeld tekenen. Ook zijn hier hippe restaurants te vinden!

Fijn; Düsseldorf ligt net over de grens bij Venlo en is dus snel bereikbaar vanuit Nederland.

Hotel Ko59, DüsseldorfIn Hotel Ko59 ga je een heerlijke tijd tegemoet. Werk je in het zweet in de fitnessruimte, trek baantjes in het zwembad en relax in de sauna. Sluit de dag in stijl af op het dakterras. Je hebt in dit hotel sowieso viel spaß!

Keulen

Korte vakantie, KeulenIn het Duitse Keulen kun je in een korte tijd heel veel zien! Perfect dus voor een korte vakantie. Je reist er vanaf Utrecht in nog geen drie uur naartoe. Maar wist je dat de trein een nog snellere én milieuvriendelijkere optie is? Vanaf Utrecht Centraal sta je in nog geen 2,5 uur op Köln Hauptbahnhof.

De Dom van Keulen is een gotische kathedraal en een van de beroemdste kerken van heel Duitsland. Het imposante gebouw is zeker een must-see in de stad. Loop vervolgens naar de Alter Markt, een historisch plein waaraan diverse restaurants en clubs te vinden zijn. Een aanrader: drink een pilsje in een van de bierhuizen!

Wil je liever een dagje shoppen? Slenter dan door de Hohe Straße, waar je flink met jouw creditcard kunt zwaaien. En ben je in december in Keulen? Kom dan helemaal in de kerststemming bij de kerstmarkt op de Neumarkt.

Dorint am Heumarkt Köln, KeulenIn Dorint am Heumarkt Köln kom je niks tekort tijdens jouw korte vakantie. Door de centrale ligging ontdek je in no time alle hoogtepunten van Keulen. Na een dag slenteren door de stad kom je bij in de sauna en trek je baantjes in het binnenzwembad.

Antwerpen

Korte vakantie, AntwerpenDe voordelen van een stedentrip naar Antwerpen? Een daarvan is dat je er binnen ca. twee uurtjes naartoe rijdt vanaf Utrecht en dat het met de trein ook prima te bereiken is. Dit maakt de Belgische stad een ideale bestemming voor een korte vakantie. De mooie stad aan rivier de Schelde biedt genoeg vertier voor een leuk bezoek.

In de oude binnenstad zijn de straten prachtig. Vergeet je camera niet! Aan en rond de Grote Markt vind je schattige huizen en heel wat restaurants en bars. Een Belgisch biertje en een Vlaams frietje mogen niet tijdens jouw trip ontbreken. Én shopliefhebbers zijn in Antwerpen aan het juiste adres: in en rondom hoofdwinkelstraat de Meir kun je uitgebreid jouw slag slaan.

De leukste bezienswaardigheden van Antwerpen zijn de gotische Onze-Lieve-Vrouwekathedraal, het Rubenshuis en het middeleeuwse fort Het Steen. Sla ook het prachtige Centraal Station niet over tijdens jouw korte vakantie!

Lindner WTC Hotel & City Lounge, AntwerpenEen restaurant en een wellnesscentrum; het zijn slechts enkele hoogtepunten van Lindner WTC Hotel & City Lounge. Ook bijzonder is de ontspanningsruimte, vanaf waar je een panoramisch uitzicht hebt over de stad.

Maastricht

Korte vakantie, MaastrichtHet magisch mooie Maastricht is een walhalla voor cultuurliefhebbers. De Zuid-Limburgse stad beschikt over statige wijken, levendige restaurants en bijzondere winkels. En natuurlijk over heel wat Limburgse gezelligheid!

Slenter zeker door het Stokstaartkwartier. In deze luxe wijk tekenen prachtige oude gevels en exclusieve boetiekjes het straatbeeld. Ook de gezellige wijk Wyck, aan de andere kant van de oever, is een bezoekje waard. Drink een lekker drankje in een van de barretjes en sluit jouw dag vervolgens af met een wandeling langs rivier de Maas.

Spendeer je een lang weekend in Maastricht? Dan is het nog een aanrader om fietsen te huren en de omgeving te verkennen. In het groene, heuvelachtige landschap waan je je al snel in het buitenland.

NH MaastrichtEen fijn hotel voor een korte vakantie in Maastricht is NH Maastricht. Twee restaurants, een wellnesscentrum en fitnessruimte staan hier tot je beschikking. Je hebt alles binnen handbereik voor een geslaagd weekend!

Nog meer bestemmingen voor een korte vakantie

Brugge, Düsseldorf, Keulen, Antwerpen en Maastricht zijn perfecte bestemmingen voor een korte vakantie dichtbij huis. Zoek je toch iets anders? Dan hebben we deze opties nog voor je in de aanbieding.

  • Hamburg ligt in het noorden van Duitsland en is vooral vanuit Noord-Nederland snel en gemakkelijk bereikbaar. De havenstad heeft alles in huis voor een veelzijdige stedentrip. Beklim voor een prachtig uitzicht de St. Michaeliskirche, struin langs schattige boetiekjes in de wijken Sternschanze, Karolinenviertel en St. Pauli en bekijk de pakhuizen in de Speicherstadt. Leuk; je kunt er ook street art spotten!
  • Met de Thalys sta je in 3 tot 4 uur in hartje Parijs. Het is daarmee een ideale bestemming voor een korte vakantie. Én het is ook nog eens een hele romantische bestemming. Kijk naar de fonkelende lichtjes van de Eiffeltoren, maak een boottocht over de Seine en wandel hand in hand door de straten van Montmartre.
  • Waar je in Nederland direct het vakantiegevoel te pakken hebt? In Scheveningen! Dit dankt de stad door haar ligging aan het strand. Maak lange wandelingen, neem plaats bij een van de strandtenten of ga voor een verkoelende duik in zee. Fijn; het gezellige Den Haag – met o.a. het Mauritshuis, Paleis Noordeinde en het Binnenhof – is vlakbij.

Helemaal zin gekregen om even weg te gaan? Wij zijn benieuwd naar welke stad jij het liefst gaat voor een korte vakantie.

OVER DE AUTEUR

Marleen

Van stedentripjes tot vakanties met het gezin; vakanties zijn altijd het hoogtepunt van het jaar. Én mijn bucketlist is nog oneindig lang. Als online content marketeer bij dé VakantieDiscounter droom ik dagelijks weg bij de volgende bestemming op mijn lijst.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *