Vakantiebestemmingen waar wij altijd naar terug kunnen keren

Vakantiebestemmingen waar wij altijd naar terug kunnen keren

“Welke bestemming kun jij keer op keer blijven bezoeken?” Deze vraag stelden wij onlangs aan jullie op onze Facebookpagina. Honderden reacties kwamen er binnen; blijkbaar schiet bij iedereen direct een land, streek of stad te binnen. Tijd om een aantal collega’s dezelfde vraag te stellen! Zij kwamen met de volgende bestemmingen.

Londen

Vakantiebestemmingen waar wij altijd naar terug kunnen keren, LondenOp de ICT-afdeling begonnen collega’s Rik en Vitaly meteen enthousiast te vertellen over Londen. Rik voelt zich in Londen erg thuis; de stad doet hem denken aan zijn woonplaats Amsterdam.

Vitaly vond vooral de National Gallery een aanrader; een gratis te bezoeken museum met een gigantische hoeveelheid schilderijen. Tijdens zijn bezoek zag hij daar veel schoolklassen die door een geweldige gids door het museum werden rondgeleid. Gewoon meeluisteren en genieten van de kennis en het enthousiasme!

Emma – online content marketeer en ondergetekende – is ook dol op deze levendige Engelse stad. Vooral de buurt Notting Hill heeft zij in haar hart gesloten. Struin over de lange Portobello Road Market waar je hippe spullen kunt kopen en goede koffie kunt drinken in een van de vele tentjes.

Bali

Vakatiebestemmingen waar wij altijd naar terug kunnen keren, BaliKlantenservice-medewerker Michiel praat vol enthousiasme over Bali wanneer we hem de vraag stellen. Hij ging acht jaar geleden voor het eerst naar het eiland, op studiereis. Vooral de relaxte sfeer en de indrukwekkende natuur maken dat hij het liefst morgen weer teruggaat.

De watertempel bij het Bratanmeer is dan wel een plek waar veel toeristen komen, maar wel absoluut de moeite waard om te bezoeken. Ook kunstenaarsdorp Ubud kan Michiel aanbevelen. Hier zie je allerlei galerieën waar mensen aan het schilderen zijn en kun je een apentuin bezoeken. Ook al zijn de beestjes nog zo schattig om te zien; draag geen hoed of zonnebril, want dan ben je hem kwijt

Vakantie Bali, Maya Ubud Resort & Spa Michiel verbleef in Ubud in het Maya Ubud Resort & Spa. Dit hotel ligt middenin de natuur op ca. 10 minuten van het centrum van Ubud. Naar verluidt kun je hier rekenen op een van de beste massages van Bali.

Rome

Vakantiebestemmingen waar wij altijd naar terug kunnen keren, RomeE-mailmarketeer Jochem wil altijd terug blijven keren naar Italië. Hij heeft er twee keer gewoond en ook nog eens stage gelopen. Met name Rome heeft zijn hart gestolen; het is voor hem de mooiste stad die er bestaat. Het eten is er heerlijk en hij geniet van het temperament die de inwoners hebben.

Jochem wandelt het liefst door Rome zonder ergens heen te hoeven. Op die manier kom je de mooiste dingen tegen. Als een echte fan van het Romeinse tijdperk gaat zijn hart sneller kloppen bij het terrein van Circus Maximus. Waar je nu een groot uitgestrekt grasveld ziet met hier en daar een ruïne, renden vroeger paarden in een enorme arena. Deze plek ligt op ca. 10 minuten lopen van het toeristische Colosseum. Eet rustig een ijsje en kijk naar alle hardlopers die aan je voorbij trekken.

Ibiza

Vakantiebestemmingen waar wij altijd naar terug kunnen keren, IbizaCollega Laura – online content marketeer en vaste blogger voor dé VakantieDiscounter – heeft een grote voorkeur voor Ibiza. Zelden voelde zij zich ergens zo relaxed en dat is dan ook de reden dat ze graag ieder jaar een weekje doorbrengt op dit Spaanse eiland.

Overigens niet om te feesten, dat stadium is zij inmiddels gepasseerd. Gelukkig biedt het eiland veel meer dan dat. Haar vakantie bestaat uit rondrijden over het eiland in een huurautootje en de leukste baaitjes spotten, relaxen in een van de hippe strandclubs en bijkomen aan het zwembad. Het liefst in een kleinschalig resort, zoals Agroturismo Sa Talaia.

Haar kennis over het eiland verwerkte Laura in diverse blogs op onze website. De leukste beachclubs, hippiemarkt Las Dalias en het historische centrum in de hoofdstad; het komt allemaal aan bod. Neem snel een kijkje en ga goed voorbereid op vakantie.

Zuid-Spanje

Vakantiebestemmingen waar wij altijd naar terug kunnen keren, Zuid-SpanjeOnline content marketeer Emma – wederom ondergetekende – kan zelf altijd terug blijven keren naar Andalusië, het zuiden van Spanje. Het klimaat, de vriendelijke mensen en het lekkere eten maakt dat Spanje voor haar het ultieme vakantieland is.

In het zuiden van Spanje kun je aan het strand liggen vaak afwisselen met een bezoekje aan een stad. De steden Málaga en Cádiz zijn plekken waar je dit kunt ervaren. Zelf is Emma fan van het smaakvolle Sevilla en de iets rustigere stad Córdoba. In deze steden kun je eindeloos cultuur snuiven en schitterende gebouwen bewonderen.

In de grotere steden van Zuid-Spanje kun je op diverse locaties flamencoshows bezoeken. De dansers, die traditionele dansstijl showen, zijn vol passie en hebben enorm gevoel voor ritme. Zeker de moeite waard!

Wat is jouw favoriete terugkeer-vakantiebestemming en waarom? Laat het ons weten!

Over de auteur

Emma

Ik heb een grote passie voor schrijven en een grote liefde voor reizen. Met mijn blogartikelen wil ik jou inspireren om je koffer te pakken en op reis te gaan! Of dit nu in Europa is of daarbuiten...

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *