Vakantie maart zon bestemmingen

Waar schijnt de zon in maart? De beste vakantiebestemmingen

Hoewel de dagen langzaam langer en lichter worden, voelt het voorjaar nog best ver weg. En de zomervakantie al helemaal! Kan jij niet wachten op betere temperaturen in Nederland? Vlieg naar de zon in maart! Genoeg vakantiebestemmingen waar je nu al wel dat ultieme zomergevoel krijgt.

LET OP! Resultaten uit het verleden bieden geen garantie voor de toekomst. Wij hebben helaas geen invloed op het weer.

Curaçao

Max. temperatuur: 31°C. Gemiddeld aantal uren zon per dag: 9. Vliegtijd: ca. 10,5 uur.

Klinkt een gemiddelde temperatuur van rond de 30 °C jou als muziek in de oren? Stap in het vliegtuig & verplaats je als de donder naar de Caraïben. Om precies te zijn naar het populaire Curaçao. Waar je in maart niet alleen op deze fijne temperaturen, maar ook op 9 uur zon per dag kunt rekenen.

Met een klimaat als hierboven geschetst, wil je ongetwijfeld veel tijd doorbrengen op het strand. Dat komt mooi uit, want je vindt meer dan 35 stranden op het Caribische eiland. Stranden vol palmbomen, leuke beachbars en zelfs schommels in het water.

Liever ook wat afwisseling? Plan een bezoekje aan de hoofdstad Willemstad, met de vrolijke kadehuisjes, kleurrijke street art en restaurants met keukens van over de hele wereld. Een drankje bestel je het liefst in de opkomende wijk Pietermaai.

Papagayo Beach Hotel, CuraçaoPapagayo Beach Hotel is een modern hotel mét hippe beachclub op Curaçao. Het ligt direct aan een hagelwit strand en beschikt over een idyllisch infinity-zwembad. De kamers zijn van alle gemakken voorzien en gebruik van WiFi is gratis.
Vakantie maart zon: Curaçao

Hurghada (Egypte)

Max. temperatuur: 25°C. Gemiddeld aantal uren zon per dag: 10. Vliegtijd: ca. 5 uur.

Waarom Egypte een fijne vakantiebestemming is voor een zonvakantie in maart? De temperaturen lopen aan de populaire badplaats Hurghada dan al op naar 25 °C. Zalig!

Zeker als je je bedenkt dat veel van de luxe hotels direct aan het strand liggen. En je er ook nog eens 10 uur zon per dag in maart bijkrijgt. Genoeg zonnebrandcrème inpakken!

Overigens – laten we meteen even een vooroordeel wegnemen – je kunt in Egypte veel meer dan in de zon liggen. Met deze temperaturen is het zalig om in een jeep door de Sahara te crossen, een duik te nemen in het helderblauwe zeewater en de onderwaterwereld te ontdekken of te dineren bij de bedoeïenen.

En waarom we specifiek Hurghada tippen? Omdat het hier ook superleuk is om je te mengen tussen de locals. Bijvoorbeeld door een bezoek te brengen aan Dahar, het oudste deel van Hurghada. Hier vind je o.a. de grootste souk van de stad. Slenter door een doolhof van smalle straatjes en proef, ruik en ervaar Egypte!

Lotus Bay Resort Abu Souma, HurghadaLotus Bay Resort Abu Souma is ideaal voor rustzoekers. Relax aan het zwembad of loop zo het strand op vanuit het hotel. Extra pluspunten van dit hotel? Het wellnesscentrum en de mogelijkheid om o.b.v. all inclusive te boeken.
Vakantie maart zon: Egypte

Dominicaanse Republiek

Max. temperatuur: 29°C. Gemiddeld aantal uren zon per dag: 8. Vliegtijd: ca. 11 uur.

Op naar het palmbomenparadijs, want als één bestemming deze fijne bijnaam verdient, is het de Dominicaanse Republiek wel. Het ultieme vakantiegevoel heb je daarmee direct in the pocket. En zon ook. Want in maart kun je hier rekenen op 8 uur zon per dag én temperaturen die oplopen tot 30 °C.

De Dominicaanse Republiek is populair onder zonliefhebbers en reizigers die graag o.b.v. all inclusive boeken. Maar wist je dat de vakantiebestemming meer te bieden heeft? Je kunt er bijvoorbeeld toffe excursies maken.

Eén van de populairste en – als je het ons vraagt – leukste excursies is een boottocht naar Saona. Dit tropische eilandje bereik je per boot vanaf de haven van Bayahibe. Eenmaal aangekomen word je getrakteerd op hagelwitte stranden, gastvrij lokale bevolking en kleurrijke huisjes. Het hoogtepunt van jouw vakantie!

Whala! Bayahibe Resort, Dominicaanse RepubliekOptimaal én betaalbaar genieten van de Dominicaanse zon in maart? Whala! Bayahibe Resort beschikt over meerdere zwembaden, diverse restaurants en gratis WiFi in de openbare ruimtes. Laat die zomerse plaatjes maar doorkomen op social media!
Vakantie maart zon: Dominicaanse Republiek

Miami (Verenigde Staten)

Max. temperatuur: 25°C. Gemiddeld aantal uren zon per dag: 9. Vliegtijd: ca. 11 uur.

Oeh, stedentrippen in Amerika, leuk! Maar New York is in dit deel van het jaar nog niet zonzeker. Miami Beach – dat immers in The Sunny State Florida ligt – betekent wel zon in maart. Het is er dan gemiddeld 25 °C en de vele palmbomen stralen in de zon. Regen is er nauwelijks in dit jaargetijde en ook voor orkanen hoef je niet te vrezen.

Tijd om jouw bikini of zwembroek aan te trekken en te relaxen op South Beach, het strand dat langs de bekende Ocean Drive loopt. Kijk uit op prachtige art deco-gebouwen terwijl je een hippe cocktail bestelt in een dito strandtent. Alles draait hier om zien en gezien worden!

Maar Miami is meer dan South Beach en Ocean Drive. Neem bijvoorbeeld een kijkje in Little Havana, de thuisbasis van de vele Cubanen die het strenge regime van Fidel Castro ontvluchtten. In Domino Park verzamelen de oudjes om samen een potje domino te spelen of een kaartje te leggen. En als je van kunst houdt, neem dan zeker een kijkje in Wynwood Art District. Street art to the max!

Ocean Five Hotel, MiamiGa je voor een toplocatie? Dan ga je voor Ocean Five Hotel Dit kleinschalige art deco hotel ligt praktisch direct aan Ocean Drive en je hoeft slechts de boulevard over te steken om met je voeten in het zand te staan.
Vakantie maart zon: Miami

Tenerife (Spanje)

Max. temperatuur: 21°C. Gemiddeld aantal uren zon per dag: 7. Vliegtijd: ca. 5 uur.

Bovenstaande opties zijn geweldig. Maar… je moet er wel een wat langere vlucht voor over hebben. Wil jij liever binnen vijf uur vliegen op het strand staan? Ook dan zijn er genoeg opties. Neem bijvoorbeeld Tenerife, onderdeel van de Canarische Eilanden.

In maart kun je hier rekenen op ca. 7 uur zon per dag en gemiddeld 21 °C. Dat is een fijne temperatuur om terrasjes te pakken, het eiland te ontdekken en zelfs een duik in het zwembad te nemen. In het bijzonder wanneer je een hotel selecteert met een verwarmd zwembad.

Wat je zoals kunt doen op Tenerife? Eindeloos veel! Maar om toch een kleine indruk te geven… Neem een kijkje in het vulkanische verleden van het eiland in National Park Timanfaya, strijk neer op de prachtige stranden in het zuiden, spot street art in Puerto de la Cruz, snuif cultuur in de hoofdstad Santa Cruz de Tenerife of koel af in een van de natuurlijke zwembaden aan de noordkust. Een veelzijdige zonvakantie in maart is binnen handbereik!

Ohasis Boutique Suites, TenerifeOp zoek naar een rustige zonvakantie in maart? We tippen Ohasis Boutique Suites, een kinderluw complex in het zuiden van het eiland. Strijk neer aan het stijlvolle zwembad en kom tot rust in je even stijlvolle appartement óf met een drankje aan de bar.
Vakantie maart zon: Tenerife

Nog meer zon in maart? Check deze bestemmingen!

Of dit de enige vakantiebestemmingen zijn waar je in maart kunt rekenen op zon? Zeker niet! We hebben nog een paar fijne suggesties voor:

  • Zin in een stedentripje? Zon in maart is ook gegarandeerd in Marokko en dus tippen we Marrakech. De stad ademt de sfeer van een sprookje uit 1.001 nacht, in medina kan je eindeloos ‘verdwalen’ in de kleine straatjes en aan cultuur geen gebrek. Van de zon genieten doe je aan het zwembad van je hotel, want die hotels zijn er genoeg te vinden! De temperatuur? Boven de 20°C!
  • Tenerife is niet het enige Canarische eiland dat zich leent voor een zonvakantie in maart. Wat dacht je bijvoorbeeld van het rustiger Fuerteventura? Het eiland kent een uniek landschap; vulkanisch en tegelijkertijd waan je je in de woestijn in sommige delen van het eiland. De temperatuur ligt op max. 21°C. De altijd aanwezige wind maakt het eiland populair onder watersporters.
  • Stad, strand én woestijn combineren? Boek een zonnig tripje naar Dubai in maart en geniet van temperaturen tot 28 °C. Langs de kust vind je prachtige strandhotels en in Downtown Dubai bewonder je imposante gebouwen. Met een jeep cross je over zandduinen en als je van waterpret houdt, kun je kiezen uit diverse waterparken. Veelzijdig wordt jouw vakantie sowieso!

Vakantie maart zon: Dubai

Waar zou jij de zon in maart willen opzoeken? We zijn benieuwd welke vakantiebestemming jouw voorkeur heeft!

Wil jij naar de zon in maart?Bekijk ons aanbod

P.S. Waar de zon in andere maanden schijnt?

OVER DE AUTEUR

Laura

Naast mijn werk als online content marketeer bij dé VakantieDiscounter reis ik graag de wereld over. Om daarna mijn reisverhalen te delen in woord én beeld. Het liefst over en van de minder bekende plekken in Europa, hoewel Europese steden ook op mijn favorieten-lijstje staan. Ook droom ik graag weg bij tropische bestemmingen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *