Vakantiebestemming kiezen

Samen met je kinderen een vakantiebestemming kiezen? Ja, doen!

“Als de kinderen het naar hun zin hebben, dan hebben de ouders dat ook” is een bekend gezegde over de vakantie. Zou het niet nog leuker zijn om een vakantiebestemming te kiezen die alle leden van het gezin leuk vinden? Niet alleen de kinderen, maar ook de ouders? Dat lukt als je samen met alle gezinsleden een vakantiebestemming kiest. Hoe je dat doet? Aan de hand van onderstaande tips!

In 5 stappen je vakantiebestemming kiezen

 1. Napraten
  Let de eerste weken na je vakantie goed op: over welk onderdeel van de vakantie vertellen de kinderen het meeste? Waar gaan hun ogen van glunderen als ze de foto’s weer zien? En waar beginnen ze zomaar opeens over te praten? Laat je verrassen en ontdek dat de simpelste activiteiten soms de meeste indruk maken. Zo werden mijn kinderen helemaal blij van de overtocht met de ferry naar Zweden. Een vakantiebestemming waar je met de boot heen kan, is daarom hoger op onze bucketlist gekomen.
 2. Houd rekening met het lievelingsspeelgoed
  LEGO-liefhebbers of Playmobil-fans in huis? Willen jullie ver weg en de kinderen willen niet twee dagen in de auto zitten? Een bezoek aan LEGOLAND of Playmobilpark in Duitsland is een mooie plek voor een tussenstop. In de beleving van de kinderen rijd je niet twee dagen naar de vakantiebestemming. Nee, je gaat eerst naar een supertoffe attractie en daarna is de vakantiebestemming in Italië of Kroatië nog maar een dag rijden. Zij blij, jij blij. Want minder “Wanneer zijn we er al?” aan je hoofd.
 3. Sluit aan bij de lessen op school
  Kinderen in de basisschoolleeftijd zijn erg leergierig. Hebben ze het op school over de Romeinen gehad? Dan krijg je ze zo mee naar Rome om te ontdekken hoe de Romeinen echt hebben geleefd. Of dichterbij; ga op bezoek bij de Hunebedbouwers in Drenthe. Als je hier op een ander moment voor kiest dan zijn ze waarschijnlijk minder enthousiast over deze onderwerpen. Door de lessen op school zijn de onderwerpen gaan leven.
 4. Maak allemaal een top 3
  Als de kinderen ouder zijn en meer kennis hebben van Nederland en Europa, dan kan je iedereen in het gezin vragen om een top 3 van vakantiebestemmingen te maken. Het land dat het meest is genoemd door iedereen, wordt de bestemming voor de komende zomer!
 5. Laat het los…
  Heel spannend, maar wil je geen zeurende pubers, dan kan je de keuze van de bestemming ook geheel aan hen over laten. Geef aan waar de vakantie voor jullie aan moet voldoen, het budget en het aantal dagen en laat je puberkinderen de vakantiebestemming kiezen en alles regelen. Reuze spannend, maar gegarandeerd een verrassende vakantie!

De vakantiebestemming kiezen: hoe gaat dat bij jullie precies in zijn werk?

 

Over de auteur

Saskia

Saskia is altijd op zoek naar de leukste vakanties en uitjes met kinderen. Met haar gezin verkent ze Europa en treedt ze net buiten de gebaande paden: van citytrip tot kanotocht en van wandeling tot grote mensen museum. Met haar ervaringen inspireert ze andere ouders op haar blog KidsErOpUit.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *