Gambia of Senegal

Gambia of Senegal: welk Afrikaans land past bij jou?

Als je gaat voor een vakantie in Afrika heb je meerdere keuzes. Egypte en Tunesië zijn geliefd onder zonaanbidders, maar hoe zit het als je kennis wil maken met authentiek Afrika. Dan kan je beter kiezen uit Gambia of Senegal. In dit artikel zetten we de grootste verschillen tussen de twee landen op een rijtje. Jij hoeft daarna alleen nog maar te kiezen!

(meer…)

Lees meer

Senegal

Sun, Sea, Senegal: waarom dit Afrikaanse land een fantastische bestemming is

Kaapverdië, Gambia & Egypte; stuk voor stuk Afrikaanse bestemmingen die deze winter hoge ogen gooien. Maar we laten je graag kennismaken met nog een bijzonder Afrikaans land. Het opkomende en nu zeker nog authentieke Senegal. We kunnen genoeg redenen bedenken waarom deze bestemming op jouw wishlist moet staan.

Twee jaar geleden bracht ik een bezoek aan het bijzondere Afrikaanse land, waar ik eigenlijk nog weinig beeld van had. Het komt weinig in de media en als je Googled is de informatie zeer beperkt. Na in een korte tijd enorm veel hoogtepunten van het land te hebben bezocht, ben ik overtuigd; het is een geweldige en vooral verrassende vakantiebestemming!

Ik geef je een aantal goede redenen waarom dit land zo fantastisch is. En stiekem hoop ik dan dat je het liefst meteen je koffers pakt om het ook te ervaren! (meer…)

Lees meer

Visafslag M'bour, Senegal

Krioelende mensen & kleurrijke bootjes op de Senegalese visafslag

Duizenden krioelende mensen, meterslange rijen met kleurrijke, krakkemikkige bootjes, de geur van vis… Een bezoek aan de visafslag in M’bour is een unieke ervaring. En tevens dé manier om kennis te maken met het lokale leven in Senegal.

Van alle uitstapjes die ik maakte tijdens mijn tijd in Senegal was het uitstapje naar de visafslag in M’bour zonder twijfel favoriet. Waarom? Omdat het zover weg stond van de gemiddelde excursie die ik heb gedaan en ik tegelijkertijd zó dicht bij de Afrikaanse bevolking was. (meer…)

Lees meer

Ile de Gorée, Senegal: slaveneiland

Ile de Gorée, een indrukwekkend kijkje in het slavenverleden van Senegal

Slenterend langs de felgekleurde huisjes en vrouwen met dito kleding is het nauwelijks voor te stellen wat voor treurige geschiedenis aan dit eiland kleeft. Ile de Gorée, een eiland voor de kust van de Senegalese hoofdstad Dakar, was ooit het centrum van de trans-Atlantische slavenhandel.

Ile de Gorée in het kort

Wie op vakantie naar Senegal gaat, kan er eigenlijk niet om heen. Ile de Gorée is – voor iedereen die zich graag in de lokale cultuur verdiept – een must see. Met haar ligging voor de kust van Dakar bevindt het zich op slechts een steenworp afstand van het populaire vakantieoord Saly. Het leent zich daardoor uitstekend voor een dagtrip. Die je zeker niet onaangeroerd zal laten… (meer…)

Lees meer

Redenen vakantie Senegal

7 redenen om naar Senegal te gaan

Het is misschien niet de eerste bestemming die in je opkomt wanneer je een zonvakantie wilt boeken, maar Senegal is absoluut de moeite waard! Zelfs in de wintermaanden schijnt de zon hier fel. Maar er zijn meer redenen om het Afrikaanse land te bezoeken!
(meer…)

Lees meer