Vakantie Ras al-Khaimah

Ras al-Khaimah: een mix van groen, woestijn én luxe

De bekendste Verenigde Arabische Emiraten zijn Dubai en Abu Dhabi. Toch is er meer! We hebben namelijk een nieuwe emiraat aan ons aanbod toegevoegd; Ras al-Khaimah. Ras al-Khaimah (RAK) ligt op ca. 110 km van het centrum van Dubai. Je kunt daardoor prima een dagtripje van Dubai naar Ras al-Khaimah maken, maar er is ook genoeg te zien voor een meerdaagse stedentrip.

Ras al-Khaimah in een vogelvlucht

Ras al-Khaimah (kortweg RAK) is één van de zeven Verenigde Arabische Emiraten. Maar het is niet zomaar ‘een van de’ emiraten; Ras al-Khaimah is het meest noordelijke emiraat van de Verenigde Arabische Emiraten en een van de meest natuurrijke. Groen wordt hier afgewisseld met woestijngebieden en de bergen staan in schril contrast met mangroven. Vooral het groene is bewonderenswaardig, aangezien de temperaturen in de emiraten flink op kunnen lopen.

Tot slot: Ras al-Khaimah is het jongste emiraten-lid, ze zijn toegetreden in 1972 waar de overige emiraten al in 1971 samenspanden. Genoeg feitjes! Tijd om te kijken waarom een vakantie Ras al-Khaimah een goed idee is!

Neem een kijkje in de hoofdstad

De hoofdstad heeft dezelfde naam mogen ontvangen als het emiraat zelf, Ras al-Khaimah. De stad is gebouwd rondom een natuurlijke haven en bestaat uit twee wijken, de Oude stad en Nakheel. De wijken zijn gescheiden door een kreek en verbonden met een brug. Nakheel wordt ook wel klein-India genoemd dankzij de vele winkeltjes met Indische producten.

Vakantie Ras al-Khaimah: Nationaal MuseumEen bezienswaardigheid die je niet mag missen in het centrum is het Nationaal Museum van Ras al-Khaimah. In het museum vind je een grote collectie van archeologische en etnologische kunstvoorwerpen. Daarnaast kom je oog in oog te staan met traditionele wapens die behoren tot de regerende familie.

Familievakantie in Ras al-Khaimah

Ras al-Khaimah is met dank aan het brede aanbod aan activiteiten geschikt voor jong en oud en dus voor families. Breng bijvoorbeeld een bezoek aan het Iceland Waterpark. Dit waterpark heeft ’s werelds grootste kunstmatige waterval, evenals een reeks van glijbanen en waterattracties. Daarnaast is het thema ijs, dus letterlijk en figuurlijk afkoelen moet hier wel lukken!

Een ander leuke activiteit is een bezoek aan de Koeweitse Souk. Hier maak je kennis met de lokale manier van leven en je kunt er leuke handgemaakte souvenirs, kleding en streekproducten kopen.

Op zoek naar een beetje actie? Ga paardrijden in het Al Wadi Equestrian Adventure Centre, te midden van een prachtig natuurgebied. Niet zo’n fan van paarden? In dit avonturencentrum kun je ook boogschieten en rijden op een kameel. Een andere actieve ervaring is fietsen door het Hadjargebergte. Dompel je onder in de natuur terwijl je ondertussen gezond bezig bent.

Tijd voor ontspanning!

Vakantie Ras al-Khaimah: terrasMoe geworden van alleen al het lezen van bovenstaande stukje? Don’t worry! Ras al-Khaimah heeft prachtige stranden en turquoise wateren waar je volledig tot rust kunt komen. Ontspan of het strand of op het water d.m.v. zeilen, kajakken en jetskiën.

Ook leuk: van oktober tot maart vindt er elke vrijdagmorgen een Camel Race plaats. Een uniek activiteit om mee te maken tijdens een vakantie Ras al-Khaimah. Vraag bij de receptie van het hotel naar de tijden en de locatie, want deze wisselen regelmatig.

In de omgeving zijn daarnaast meerdere excursies mogelijk, zoals een woestijnsafari, een bezoek aan een valkenshow of een dagtocht naar Dubai.

Waar te verblijven?

Vakantie Ras al-Khaimah - verblijf in Rixos Bab Al BahrEen vakantie Ras al-Khaimah betekent luxe in overvloed; je vindt er namelijk vooral vier- en vijfsterren hotels. Tijd om een aantal uit ons aanbod toe te lichten:

  • Het luxueuse Rixos Bab Al Bahr bevindt zich langs de sprookjesachtig witte zandstranden van het Marjan Island en heeft tal van (kindvriendelijke) faciliteiten. Wat te denken van een discotheek, acht (!) zwembaden met o.a. een familiezwembad met drie glijbanen, adults only zwembad en een kinderzwembad, sport- en ontspanningsfaciliteiten en een mini- en tienerclub? Bij een verblijf je o.b.v. all inclusive zijn verfrissende drankjes, cocktails, snacks en buffetmaaltijden bij de prijs inbegrepen. Wat een verwennerij!
  • The Cove Rotana Resort heeft een prachtige ligging direct aan het strand, welke je kunt bereiken via bruggen vanaf eilandjes vol mooie kamers. Naast de luxe kamers kun je in The Cove Rotana Resort gebruik maken van uiteenlopende faciliteiten. Waaronder meerdere zwembaden, winkeltjes, miniclub en diverse restaurants. Bij het buffetrestaurant kun je gratis aanschuiven wanneer je o.b.v. all inclusive verblijft. De drankjes en snacks zijn dan ook inclusief! Het centrum ligt op ca. 15 km en je bent daar binnen no time met dank aan de gratis shuttleservice van het hotel.
  • Doubletree by Hilton-hotel staan garant voor een vakantie vol luxe! DoubleTree by Hilton Resort & Spa Marjan Island heeft een prachtige ligging aan het strand, dichtbij veel bezienswaardigheden en attracties. Het resort beschikt daarnaast over meerdere zwembaden, restaurants en wellnessfaciliteiten. Voor kinderen zijn er o.a. een kinderbad met waterspeeltuin en glijbaan, speeltuin en miniclub. Er is dagelijks kinderanimatie. Als dat geen heerlijke vakantie met het hele gezin wordt!

Enthousiast geworden over Ras al-Khaimah? Bekijk ons volledige aanbod.

OVER DE AUTEUR

Anouk

Ik werk bij dé VakantieDiscounter als product specialist. Ik vind het heerlijk om te reizen en vervolgens mijn ervaringen te delen en (hopelijk) jullie te enthousiasmeren!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *