Vakantie Negril (Jamaica)

Welkom in Negril! Leef het goede Jamaicaanse leven

Bijzonder: Negril is één van de populairste Jamaicaanse badplaatsen en toch heeft het het voor elkaar gekregen om kleinschalig en authentiek te blijven. En bovenal is de relaxte vibe waar het land zo bekend om staat, hier in alles aanwezig.

Negril in een vogelvlucht

Ooit was Negril hét oord voor de kunstenaars en hippies; zij leefden hier een vrij leven. Tegenwoordig is de badplaats (in het meest westelijk puntje van Jamaica) de plek waar vakantiegangers van over de hele wereld samenkomen om te genieten van een op-en-top zonvakantie.

Hoogbouw zal je in Negril niet vinden. De wet schrijft voor dat nieuwbouw niet hoger mag zijn dan de hoogste palmboom. Een verademing als je Jamaica bijvoorbeeld vergelijkt met Miami of de badplaatsen in de Dominicaanse Republiek.

Een zonvakantie binnen handbereik

Vakantie Negril, JamaicaAlleen al omdat Negril beschikt over maar liefst 11 km aan hagelwit zandstrand, is jouw zonvakantie direct geslaagd. Het strand staat bekend als Seven Mile Beach en werd meerdere keren uitgeroepen tot het mooiste strand van Jamaica en de wereld.

Aan het strand vind je luxe oorden en schattig boutique hotels, verscholen tussen palmbomen in overvloed. Ondanks de aanwezigheid van deze hotels heerst er voor je gevoel wel een oase van rust aan het strand als je het vergelijkt met andere Jamaicaanse badplaatsen. Wat wil je als je 11 km te verdelen hebt?

Aan het strand zijn ligbedjes en parasols te huur voor een comfortabele dag in de zon. Het is overigens niet alleen luieren wat de klok slaat; er zijn tal van mogelijkheden voor watersporten. En met een glasbodemboot kun je de onderwaterwereld en het koraalrif net buiten de kost bewonderen. Snorkelen en duiken behoort ook tot de mogelijkheden!

Sandy Haven ResortZo vanaf de veranda aflopen en met je voeten in het zand staan? Verblijf in het kleinschalige Sandy Haven Resort. Op het stukje privéstrand staan ligbedden en Balinese bedden klaar en voor een verkoelende duik kan je terecht in zee én het zwembad.

Klifduiken & de mooiste zonsondergang spotten

Negril is de meest westelijke badplaats van Jamaica, maar nog westelijker vind je één van de bekendste highlights van de omgeving; West End Cliff. Vanaf deze klif heb je zicht op de mooiste zonsondergangen van het Caribische eiland.

Dé plek waar locals en vakantiegangers graag samenkomen om deze zonsondergangen te bewonderen, is Rick’s Café. Dit café, dat al in de jaren 80 werd opgericht, staat bekend om de mogelijkheid om klif te duiken. De 15 meter hoogte waar de locals vanaf springen, is misschien wat hoog te grepen voor onervaren vakantiegangers. Een duik vanaf 3 meter hoogte nemen, is een goede compromis. Jouw duikdagje sluit je af met een drankje en… WOW, die zonsondergang!

Samsara Cliff Hotel, JamaicaOp West End Cliff vind je niet alleen Rick’s Cafe, maar ook het fijne Samsara Cliffs Hotel. Een geweldig uitzicht over zee is gegarandeerd, evenals schattige cottages. Wat dacht je van een huisje op palen met frontaal zeezicht?

De omgeving ontdekken

Watervallen nabij Negril, JamaicaHoe verleidelijk het ook is om vooral op het strand te blijven, Jamaica biedt meer. En het zou zonde zijn daar niets van te zien. Ga dus zeker een paar dagen op pad, want er zijn genoeg mogelijkheden.

Een must-do is de YS Falls, die je vindt op ca. 1,5 uur rijden van Negril. Deze enorme waterval is maar liefst 36 meter hoog en verdeeld over zeven plateaus. Je kunt badderen op verschillende plateaus en hebt de mogelijkheid om met een zipline over de watervallen heen te roetsjen. Extra leuk: er zijn waterbanden te huur, waarmee je de waterval af kunt glijden.

Combineer een bezoek aan de YS Falls met rum proeven bij de Appleton Rumfabriek. Leer hoe Jamaicaanse rum wordt gemaakt én neem natuurlijk een flesje mee als souvenir. Deze bijzondere tour is hier te boeken.

Een andere topattractie van Jamaica is de Dolphin Cave. Hier heb je de mogelijkheid om spannende haaienshows te bewonderen, met dolfijnen te spelen en te luieren aan een hagelwit strand. Nog nooit roggen gezien? Hier kan het! Tickets zijn via onze partner Get Your Guide te boeken. Tickets incl. met dolfijnen zwemmen zijn eveneens beschikbaar. Op aanvraag regelen zij ook vervoer voor je. Ideaal!

Zie jij zo’n tropische en afwisselende vakantie in Negril wel zitten? Bekijk ons volledige aanbod. En… gewoon doen, zo’n fijn strandhotel aan Seven Mile Beach. Een droomvakantie gegarandeerd!

OVER DE AUTEUR

Laura

Naast mijn werk als online content marketeer bij dé VakantieDiscounter reis ik graag de wereld over. Om daarna mijn reisverhalen te delen in woord én beeld. Het liefst over en van de minder bekende plekken in Europa, hoewel Europese steden ook op mijn favorieten-lijstje staan. Ook droom ik graag weg bij tropische bestemmingen!

1 thoughts on “Welkom in Negril! Leef het goede Jamaicaanse leven

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *