Vakantie met kids: Noowegen

Vakantie met kids: de leukste bestemmingen in Europa

Zodra je op vakantie gaat met kinderen, zul je merken dat je op heel andere dingen gaat letten dan daarvoor. En op heel andere plekken terecht komt ook. Het moet leuk voor hen zijn, maar ook voor jou. Je wilt plekken waar ze kunnen spelen, maar daarnaast genoeg bezienswaardigheden die voor het hele gezin de moeite waard zijn. Op zoek naar de leukste bestemmingen in Europa voor een kindvriendelijke vakantie met kids.

Veelzijdig Frankrijk

Frankrijk is ontzettend veelzijdig. Zelfs als je elk jaar naar Frankrijk gaat, is het bijna onmogelijk om het hele land te zien. Bekend en erg mooi is de Provence met de geurige lavendelvelden. Rij met de auto de Mont Ventoux op en geniet met z’n allen van het uitzicht. De dorpjes zijn lieflijk en de Middellandse zee op rijafstand. Verrassend is Bretagne, bijna on-Frans en een erg dynamische kustlijn door het grote verschil in eb en vloed. Wat is er nu leuker dan tijdens eb spelen tussen de drooggevallen boten?

Natuurrijk Noorwegen

De natuur in Noorwegen is echt prachtig. Niet alleen de bekende fjorden, maar ook het binnenland én de hoofdstand Oslo. Het is niet de meest voor de hand liggende bestemming met kinderen, maar net als de andere Scandinavische landen is Noorwegen erg kindvriendelijk. Pak een boot om een tocht over een fjord te maken, kies een mooie wandeling of stop ergens onderweg voor een picknick. Met grotere kinderen is het zelfs mogelijk om in de zomer op een gletsjer te lopen. Dat zullen ze niet snel vergeten!

Afwisselend Zweden

Zweden is afwisselend. Mooie zandstranden, rotsachtige scherenkust en bossen in het binnenland. Een topper om met kinderen heen te gaan is Astrid Lindgren Värld, oftewel het Pippi Langkous Park. Alleen al voor dit park is het de moeite waard om naar Zweden te gaan. Echte Pippi-fans rijden door naar Stockholm en bezoeken daar ook nog Junibäcken om in Villa Kakelbont te spelen. Voor een citytrip met kinderen is Stockholm een ideale stad: overzichtelijk, veel groen en water en korte afstanden.

Zwitserland

Besneeuwde bergtoppen en mooie meren. Koeien met bellen om hun nek en echte Zwitserse boerderijen. Naar Zwitserland ga je voor een actieve en ontspannende vakantie.

Vakantie_met_kids_Camping_Manor_farm

Een van de weinige campings met een strandje aan de Thunersee bij Interlaken is Camping Manor Farm. Vanaf je kampeerplek loop je direct het water in. Een fijne plek om af te koelen na een dag van inspanning of om juist een hele dag te ontspannen. Kinderen zullen ook hun ogen uitkijken bij de paragliders die dagelijks over de camping heen zweven.

Wat vind jij de leukste bestemming in Europa met kinderen?

 

Over de auteur

Saskia

Saskia is altijd op zoek naar de leukste vakanties en uitjes met kinderen. Met haar gezin verkent ze Europa en treedt ze net buiten de gebaande paden: van citytrip tot kanotocht en van wandeling tot grote mensen museum. Met haar ervaringen inspireert ze andere ouders op haar blog KidsErOpUit.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *