Kreta met kinderen

Kreta met kinderen; plezier voor het hele gezin

Op zoek naar een vakantiebestemming voor het hele gezin? Wij tippen je Kreta met kinderen! Dit Griekse eiland herbergt prachtige stranden, tal van bezienswaardigheden en – ook niet geheel onbelangrijk – een ruim aanbod aan kindvriendelijke hotels.

Waarom is Kreta met kinderen een goed idee?

Griekenland is al jarenlang één van onze meest geboekte bestemmingen en Kreta – het grootste eiland – gooit ieder jaar hoge ogen. Ook bij families! Niet zo gek, vinden wij. Je kunt er namelijk rekenen op een flinke dosis zon, zee en strand én volop cultuur en natuur. En dat zijn niet de enige redenen om te kiezen voor een vakantie naar Kreta met kinderen…

De vliegtijd naar Kreta is zo’n 3,5 uur, wat voor de meeste kinderen goed te doen is. Daarnaast kun je rekenen op een ruim aanbod aan kindvriendelijke accommodaties én is er genoeg te beleven. Vervelen is geen optie!

Wij tippen de meivakantie en herfstvakantie voor een vakantie naar Kreta met kinderen. In deze periodes ontloop je de topdrukte en kun je genieten van aangename temperaturen (met een beetje geluk zo’n 25 °C). In de zomervakantie stijgt het kwik gemakkelijk boven de 30 °C en kan het al snel te warm zijn om uitstapjes te ondernemen.

Kindvriendelijke stranden

Kreta met kinderen: strandZandkastelen bouwen, poedelen in de branding en misschien wel een ritje op een waterfiets maken; Kreta kent tal van mooie stranden om een dagje door te brengen. En extra fijn; veel van de stranden aan de noordkust lopen langzaam af in zee. Zo kunnen de kleintjes veilig spetteren!

  • In en rondom Chania en Rethymnon – tevens fijne badplaatsen om te verblijven met kinderen – vind je langgerekte stranden die langzaam aflopen in zee. Heel geschikt om een dagje op te spenderen.
  • Verblijf je in of nabij Malia en Chersonissos en ben je op zoek naar een rustig strand? Dan is Potamos Beach een aanrader. Het strand loopt langzaam af in zee, er zijn ligbedjes en parasols te huur én je kunt er uitstekend zandkastelen bouwen. Nog een pluspunt; je kunt vlakbij parkeren.
  • Het mooiste strand van Kreta (en misschien wel van heel Griekenland) is volgens velen Elafonissi Beach. Je vindt dit strand in het zuidwesten en het is zo bijzonder vanwege de roze gloed. Door het getij spoelen er verbrijzelde rode en roze schelpen aan die zorgen voor deze kleur. Voulismeni Beach is het meest populaire deel, omdat hier ligbedden en parasols worden verhuurd, watersporten worden aangeboden en – wel zo fijn met kinderen – het water er ondiep is.

Bekijk meer mooie stranden op Kreta

Doen & zien op Kreta met kinderen

Kreta met kinderen: KnossosKreta is een groot eiland. De provincies Zeeland, Noord-Brabant en Limburg zijn samen ongeveer net zo groot als het Griekse eiland. Het is daarom geen doen om tijdens een vakantie op Kreta het hele eiland te ontdekken. Onderstaande tips liggen verspreid over het eiland.

  • Een flinke dosis cultuur? Neem je kinderen mee naar Knossos, vlakbij de hoofdstad Heraklion. Hier vind je de overblijfselen van een immens Minoïsch paleis van zo’n 4.000 jaar v.Chr. Het paleis telde maar liefst 1.300 ruimtes en beslaat een oppervlakte van zo’n 22 hectare. Tegenwoordig vind je er archeologische vondsten en restauraties van het paleis zoals het er volgens de archeoloog uit gezien moet hebben.
  • Kreta kent maar één natuurlijk meer, het Kournasmeer. Dit meer ligt in het westen van Kreta en is op het diepste punt ca. 20 meter. Je vindt er schildpadden en kunt met waterfietsen het meer op.
  • Een boottochtje is altijd een goed idee met kinderen. Voor de kust van de badplaats Elounda in het oosten van Kreta vind je het onbewoonde eilandje Spinalonga. Ontdek het grote 16e-eeuwse Venetiaanse fort en leer meer over de geschiedenis van het eiland als leprakolonie.
  • Heb je wel eens gehoord van de Samariakloof op Kreta? Deze route is 16 km en een te lang en zwaar om met (jonge) kinderen te doen. Een goed alternatief is de Kritsa kloof in het oosten van Kreta. Je kunt hier kiezen uit twee verschillende routes van ca. 5-6 km en van 10-12 km. Het smalste stuk van de kloof is maar 90 cm breed. Het is flink klimmen en klauteren, goede schoenen en voldoende water zijn dus een must. Handig; je loopt in een rondje en komt dus weer bij het startpunt uit.
  • Een dagje waterpret tijdens een vakantie op Kreta met kinderen? Het eiland herbergt meerdere waterparken. Watercity, in het midden van Kreta, is het grootste en meest populaire waterpark. Het park wordt door de makers zelf het wildste waterpark van Europa genoemd. Acqua Plus – vlakbij Chersonissos – is een stuk kleinschaliger en rustiger. Verblijf je in het westen van Kreta? Dan is Limnoupolis een leuk waterpark voor een dagje waterpret.

Wat je nog meer kunt doen op Kreta (per regio)

Wil je tijdens eens vakantie op Kreta met kinderen zoveel mogelijk van het eiland zien? Meerdere excursies boeken kan dan behoorlijk prijzig zijn. Voordeliger – en wat ons betreft ook leuker – is het om een auto te huren op Kreta. Dit kun je direct tijdens boeking regelen, wel zo handig!

Kreta met kinderen; praktische informatie

Ben je op zoek naar praktische informatie voor een vakantie naar Kreta met kinderen? Wij zetten enkele handige tips voor je op een rijtje.

  • Het is ca. 3,5-4 uur vliegen naar Kreta vanuit Nederland, mits je geen tussenstop hebt op een ander eiland). Hoe je kinderen in deze tijd tevreden houdt? Lees onze tips voor vliegen met kinderen.
  • Tussen Nederland en Kreta is één uur tijdsverschil. Het is er een uur later. Weinig tijdsverschil zorgt over het algemeen niet voor een verstoord slaapritme.
  • Voor de Griekenland zijn geen vaccinaties vereist. Geen vervelende prikken voor je kleintje dus!
  • Het kraanwater in Griekenland kun je niet drinken. We raden je aan om flessen mineraalwater te kopen, zeker als jouw kindje nog flesvoeding krijgt.
  • Neem voldoende zonnebrandcrème mee. Kreta ligt dichterbij de evenaar en de zon is er een stuk krachtiger dan in Nederland. Helemaal in de zomermaanden! Smeer met een hoge factor om verbranding te voorkomen.
  • Als je in de mei- of herfstvakantie naar Kreta gaat met kinderen zorg dan dat je ook een lange broek en trui inpakt. In de avonden kan het behoorlijk afkoelen.

Kindvriendelijke hotels op Kreta

Kreta met kinderen: Stella Palace Aqua Park ResortLijkt Kreta met kinderen jou wel wat? Dan rest je alleen nog een fijne en kindvriendelijke accommodatie te zoeken. Wij helpen je op weg met deze hoteltips:

  • Waterpret gegarandeerd bij Stella Palace Aqua Park Resort. De kleintjes spetteren in de kinderbaden met waterglijbaantjes en naast het hotel ligt een heus waterpark. De kamers zijn van alle gemakken voorzien en je kunt o.b.v. all inclusive verblijven.
  • Asterias Village Resort beschikt over comfortabele appartementen met eigen keukentje. Dankzij het zwembad met panoramisch uitzicht op zee en de jacuzzi is het helemaal genieten geblazen!
  • Kiezen uit een kamer of appartement; het kan bij Elounda Water park Residence Hotel. Naast zwembaden en glijbanen kun je rekenen op tal van faciliteiten voor jong & oud.

Bekijk al onze kindvriendelijke vakanties op Kreta

Helemaal klaar voor een vakantie op Kreta met kinderen? Pak dan maar snel de koffers in!

Andere Griekse eilanden met kinderen?

OVER DE AUTEUR

Marleen

Van stedentripjes tot vakanties met het gezin; vakanties zijn altijd het hoogtepunt van het jaar. Én mijn bucketlist is nog oneindig lang. Als online content marketeer bij dé VakantieDiscounter droom ik dagelijks weg bij de volgende bestemming op mijn lijst.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *