Vakantie Fuengirola

Zon, zand & kastelen in Fuengirola

Minder bekend dan Málaga, maar net zo hard genieten. De badplaats Fuengirola aan de Costa del Sol heeft de goods voor een vakantie waarbij je niks meer hoeft te doen dan achterover te hangen. Wil je er toch op uit? Dan is er genoeg te doen in de stad zelf. Wij vertellen je er alles over!

Fuengirola in een vogelvlucht

Vakantie Fuengirola, strandFuengirola is, evenals andere badplaatsen aan de Costa del Sol, een toeristische trekpleister. De zomerse temperaturen en het lange strand maken Fuengirola een aantrekkelijke bestemming. Dat betekent niet dat er weinig cultuur te vinden is. Sterker nog, de Spaanse geschiedenis is dankzij enkele bezienswaardigheden, waarvan het Fuengirola Kasteel het prominentste is, nog goed zichtbaar.

De badplaats is onderdeel geweest van verschillende rijken. Diverse beschavingen hebben zich hier gevestigd, waaronder de Arabieren en de Romeinen. De stichting van de stad staat echter op de naam van de Feniciërs. Deze geschiedenis heeft er o.a. voor gezorgd dat Fuengirola sinds 1960 een opkomend vakantieoord is.

Het kilometerslange strand van Fuengirola

Aan strand ontbreekt het niet in deze Spaanse badplaats. Fuengirola heeft fantastische zandstranden, die voor diverse zaken goed zijn: bakken, watersporten en wandelen. Playa El Ejido, Playa de Santa Amalia en Playa de los Boliches zijn slechts een greep uit de stranden. Deze zijn stuk voor stuk erg schoon.

Het fijne aan de stranden van Fuengirola is dat je binnen no time over de lange boulevard loopt. De boulevard leent zich perfect voor een wandeling, maar herbergt daarnaast ook veel winkels en restaurants. Maak van deze laatste vooral gebruik, want je kunt heerlijke tapas en vis eten op de boulevard.

Het oude kasteel van Fuengirola

Vakantie Fuengirola, kasteelOf je nu met z’n tweeën, met een groep vrienden of juist met het hele gezin op pad gaat, er is in Fuengirola veel te doen voor alle leeftijden. Op de nummer één staat toch wel een puur stukje geschiedenis: het Fuengirola Kasteel.

Dit kasteel, dat in de 10e eeuw werd gebruikt om de kustlijn te verdedigen, heeft de tand des tijds goed doorstaan. Bezoek je het kasteel dan kun je door vijf expositieruimtes lopen die je meer vertellen over de bezettingsgeschiedenis van Fuengirola. Het kasteel wordt ook regelmatig gebruikt als openluchttheater.

Activiteiten voor het hele gezin

In het centrum van Fuengirola vind je een andere must see, Bioparc Fuengirola. Deze dierentuin is leuk voor wie meer wil leren over verschillende diersoorten. Er is een grote variatie aan diersoorten. Van exotische leeuwen tot tijgers en van apen tot tropische vissen in diverse aquaria. Bioparc Fuengirola staat daarnaast bekend om haar vogels. Woon vooral de vogelshow bij!

Afkoelen met de zon hoog in de lucht doe je in het Mijas Water Park. Dit is een walhalla voor kinderen en volwassenen. Er zijn talloze leuke glijbanen en zwembaden te vinden en voor de allerkleinsten zijn er kinderbaden met speeltoestellen.

Voor watersport ben je in Fuengirola ook aan het goede adres. Parasailen is hier erg populair, maar ook jetskiën, duiken en vissen kan goed in de Spaanse badplaats.

De markten van Fuengirola

Shopaholics hebben niets te klagen, want er zijn naast winkels ook markten die enkele dagen per week uit de grond gestampt lijken te worden. Elke dinsdag is het bijvoorbeeld tijd voor de grootste buitenmarkt van de Costa del Sol. Daarnaast vind je in het weekend een vlooienmarkt en kunstmarkt in de stad.

Verblijven in Fuengirola

Vakantie Fuengirola, verblijvenOmdat je het strand van Fuengirola niet mag missen, is het wel zo comfortabel als je hotel direct aan zee ligt. Wij zetten 3 van onze beste hotels op een rijtje:

  • Verblijf je Hotel Yaramar dan is dat in ieder geval geregeld. Dit hotel is extra fijn als je graag o.b.v. adults only verblijft. Met zwembad, twee restaurants en jacuzzi heb je het goed voor mekaar op jouw vakantie.
  • Met het hele gezin op vakantie? Hotel Las Palmeras biedt veel comfort. Hier verblijven is fijn, want je kunt optimaal gebruik maken van twee zwembaden en een tennisbaan. Voor de jonge gasten is er een miniclub en kinderbad. Ook zij zijn uren zoet!
  • Is jouw vakantie niet compleet zonder wellnesscentrum? Ga dan naar Hotel Florida Spa waar diverse massage- en schoonheidsbehandeling te boeken zijn en je daarnaast kunt ontspannen in de sauna, jacuzzi en het Turkse stoombad. Extra leuk is het entertainmentprogramma met flamencoshows en workshops.

Hebben we je enthousiast kunnen maken over de mogelijkheden van een vakantie in Fuengirola of heb je graag een ruimere keuze aan hotels? Bekijk ons volledige aanbod of zoek een last minute-vakantie uit!

OVER DE AUTEUR

Marieke

Ik ben gek op reizen én schrijven. Ik heb al flink wat van Europa gezien, maar ben nog lang niet klaar met de wereld verkennen. Ik neem je mee naar de mooiste plekken op de wereld.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *