Vakantie Benalmadena

Benalmádena, een prachtig stukje Costa del Sol

De Costa del Sol herbergt toffe badplaatsen. Benalmádena is er één van. En wat voor één! Deze badplaats is een aaneenschakeling van prachtige bezienswaardigheden en stranden. Heb jij de Costa del Sol nog nooit bezocht? Of wil je er gewoon nog een keer heen? Dan is Benalmádena een topper van een bestemming!

Benalmádena in een notendop

Vakantie Benalmadena, notendopPrecies tussen Torremolinos en Fuengirola in vind je het palmboomrijke Benalmádena. Deze badplaats aan de Spaanse Costa del Sol is dankzij de boulevard, de jachthaven en de zandstranden een toppertje in Spanje.

Al in de prehistorie hadden onze voorouders zich in Benalmádena gevestigd. Het is dan ook niet verwonderlijk dat de stad een rijke geschiedenis heeft. Benalmádena heeft verschillende bezetters gekend, waaronder de Romeinen en Feniciërs. Mede dankzij deze geschiedenis en de vele bezienswaardigheden is de badplaats de afgelopen jaren enorm gegroeid in populariteit.

Benalmádena kan grofweg in drie delen worden opgesplitst:

  • Benalmádena Pueblo, waar de oude stad zich bevindt
  • Arroyo de la Miel, waar je o.a. toffe attractieparken vindt
  • Benalmádena Costa, waar het levendige kustleven zich voltrekt

We lichten ze allemaal voor je uit én nemen de highlights voor je onder de loep.

Benalmádena Pueblo

De oude stad Benalmádena Pueblo is bijzonder charmant. Je loopt kriskras door steegjes en straatjes. Typerend aan de huizen in dit gedeelte van de stad, en Andalusië in het algemeen, is dat ze witgekalkt zijn. In dit gedeelte van de stad tref je daarnaast sfeervolle terrasjes en restaurantjes aan. Én je vindt er enkele bezienswaardigheden, zoals het Butterfly Park. In dit park vliegen meer dan 1.500 vlinders rond in een omgeving van watervallen en kleurrijke bloemen.

Arroyo de la Miel

Vakantie Benalmadena, Arroyo de la MielIn Arroyo de la Miel vind je vooral spektakel. Dit is er o.a. in de vorm van het pretpark Tivoli World. Dit pretpark is leuk voor alle leeftijden. Er zijn meer dan 40 attracties, waaronder klassiekers zoals het reuzenrad, een go-karts baan en een treintje. Ook zijn er uitdagende achtbanen waar daredevils in kunnen stappen. Extra leuk aan Tivoli World is dat er regelmatig optredens zijn, zoals goochelshows, theatervoorstelling en concerten.

Een andere must do is een ritje met de kabelbaan. De kabelbaan ligt om de hoek van Tivoli World. Een kabelbaan brengt je de bergen in tot de top van Monte Calamorro. Met name op heldere dagen is het uitzicht erg fraai. Je kunt zelfs de kust van Afrika zien op een goede dag!

Benalmádena Costa

Goudkleurige zandstranden strekken zich uit langs de kust van Benalmádena. Het leuke aan de stranden van Benalmádena is dat ze een grote variatie bieden voor toeristen. Je hoeft niet enkel te luieren, maar kunt bijv. ook de Middellandse Zee ontdekken tijdens een (mid)dagje watersporten. Maak een rustige vaartocht langs de kust of ga voor een stoere jetskisessie.

Aan de jachthaven van Benalmádena is ook veel te vinden. Zo is het een ideale plek als je eens helemaal uit je dak wilt gaan met shoppen. Aan de haven vind je daarnaast Sea Life Centre, een themapark dat zich richt op de onderwaterwereld. In het bijzonder kinderen zullen zich hier vermaken.

Historische bezienswaardigheden in Benalmádena

Vakantie Benalmadena, historische bezienswaardighedenWil jij op vakantie graag meer ontdekken over de geschiedenis van een stad en oude gebouwen bezichtigen? In Benalmádena heb je daar ruim de kans voor. Dit kan o.a. door een bezoekje te brengen aan Castillo de Colomares en Kasteel Bil Bil.

  • Het is geen kasteel, maar het lijkt er verdomd veel op. Castillo de Colomares is een monument ter ere van de ontdekkingsreiziger Columbus en toch wel echt een meesterwerk. Het gebouw is zowel van buiten als binnen indrukwekkend. Plan dus zeker wat tijd in om dit monument te bezoeken.
  • Kasteel Bil Bil is wél een echt kasteel! Dit rood-roze pand is relatief nieuw en stamt uit het begin van de 20e eeuw. Het gebouw heeft de Arabische bouwstijl en werd van origine gebouwd voor een kapitaalkrachtige familie uit die tijd.

Meer cultuur snuiven? Huur een auto – dit kan direct bij boeking of nog na je boeking via ons – en ga op pad in Andalusië, dat barst van de mooie witte dorpjes. Aanraders zijn o.a. Mijas en Frigliana. Stedenliefhebbers zijn aan het goede adres in Málaga of – iets verder reizen – Granada.

Prettig verblijven in Benalmádena

Wil je Benalmádena met eigen ogen zien? Er zijn voldoende opties voor een fijn verblijf. Wij helpen je alvast op weg met een selectie uit ons aanbod.

  • Als je dan toch op vakantie gaat, dan is het wel zo fijn als je de mogelijkheid hebt o.b.v. all inclusive te boeken. Dat is het geval in Palladium Hotel Costa del Sol. Met animatie voor kinderen en een poolbar voor de volwassenen, zal iedereen hier een geslaagde vakantie beleven.
  • Mac Puerto Marina Benalmadena; het is een mondvol, maar de faciliteiten zijn top! Je vindt in dit hotel o.a. een ruim zwembad en gezellige poolbar met terras voor wat verkoeling. De ligging is ook ideaal. De jachthaven en het strand bevinden zich om de hoek.
  • Last, maar zeker not least is Holiday World Riwo Hotel. Dankzij zwembaden, roomservice en wellnesscentrum staat niets je in de weg voor een comfortabele vakantie. Er is ook aan de jonge vakantiegangers gedacht, die kunnen rondspelen in de miniclub, de speeltuin en het kinderbad.

Ben je er nog niet helemaal uit en wil je graag de keus hebben uit meer hotels? Bekijk dan eens ons volledige aanbod of boek een scherpe last minute.

OVER DE AUTEUR

Marieke

Ik ben gek op reizen én schrijven. Ik heb al flink wat van Europa gezien, maar ben nog lang niet klaar met de wereld verkennen. Ik neem je mee naar de mooiste plekken op de wereld.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *