Ultieme reislijst Lonely Planet

Ultieme reislijst: de 500 must sees volgens Lonely Planet

In de boekenkast van dé VakantieDiscounter pronken heel wat mooie reisboeken. Het gros daarvan is van Lonely Planet; zij maken toch echt wel de mooiste en meest inspirerende boeken. Sinds vorige week is onze collectie uitgebreid met Lonely Planet’s Ultimate Travelist, een ware reisencyclopedie.

Ultieme reislijst Lonely PlanetHoewel het haast onmogelijk is om toplijstjes te maken van de mooiste bezienswaardigheden overal ter wereld – er is zoveel moois, hoe kies je daar uit? – weet Lonely Planet het keer op keer voor elkaar te krijgen om een mooie selectie te maken. Zo ook voor dit boek. Lonely Planet’s Ultimate Travelist bevat de 500 mooiste plekken op aarde, die je eigenlijk allemaal wel op je bucketlist moet zetten.

Hoe ze tot deze unieke top 500 reislijst kwamen?

De redactieleden gooiden alle bezienswaardigheden en bestemmingen uit alle reisgidsen op een hoop als startpunt. Dat startpunt bevatte duizenden plaatsen en tot een shortlist komen leek een onmogelijk uitgave. Daarom schakelden ze hun grote community in; ze vroegen al hun leden om hun top 20 te kiezen uit de lange lijst. Zo werd uiteindelijk deze unieke reislijst samengesteld.

Highlights op Europese bodem

Natuurlijk vind je in dit boek plaatsen waarvoor je ver moet vliegen. Denk bijvoorbeeld aan de Angkor Wat in Cambodja, het Empire State Building in New York, de Verboden Stad in China, Chichén Itza in Mexico, de Dode Zee in Israël, Ayuthaya in Thailand en Taj Mahal in India.

Maar ook voor mensen met wat minder budget (of die gewoon niet van zo lang vliegen houden) biedt dit boek genoeg inspiratie. Er blijken namelijk heel wat mooie plekken te zijn op Europese bodem. Bezoek het Griekse eiland Santorini, de Blue Lagoon in IJsland, het Louvre in Parijs, de Tower of Londen, de Brandenburger Gate in Duitsland, de Akropolis in Athene, het Colosseum in Rome, de Aya Sofya in Istanbul of Cinque Terre in Italië. En dit is nog maar een kleine greep uit Europa’s mooiste (on)ontdekte plekken.

Toerist in eigen land of bij de buren

Ultieme reislijst: Lonely PlanetOok als je toerist in eigen land wilt spelen, biedt dit (Engelstalige) boek uitkomst. Zo kun je al een aantal unieke hotspots afstrepen tijdens een dagje Amsterdam. Wat dacht je van het Anne Frank Huis, de Prinsengracht, het Rijksmuseum en het Van Gogh museum? Uiteraard mogen ook de molens op de Kinderdijk niet ontbreken.

Als je naar Duitsland gaat raadt Lonely Planet je aan om in elk geval de Brandenburg Gate, de Berlijnse muur en het Reichstag in Berlijn te bezoeken. Uiteraard ontbreekt het beroemde Slot Neuswachstein ook niet op de lijst, evenals het Zwarte Woud.

Het Belgische Brussel kan ook rekenen op een vermelding; zo staat o.a. het Brusselse Paleis in de top 500.

En meer…

Het ruim 300 pagina’s tellende boek is niet alleen voorzien van mooie reisfoto’s die maken dat je naar al deze plekken wilt, per bijzondere plek vind je handige informatie, tips en weetjes. Tot slot krijg je bij het boek een grote wereldkaart waar de top 100 plekken op zijn aangegeven. Zo kun je simpel afstrepen!

Nieuwsgierig geworden? Je bestelt dit unieke reisboek op Bol.com voor slechts € 22,99.

Bekijk de ultieme reislijst van Lonely Planet op bol.com

Over de auteur

Laura

Naast haar werk als online content marketeer bij dé VakantieDiscounter reist Laura graag de wereld over. Om daarna haar reisverhalen te delen in woord én beeld. Het liefst over en van de minder bekende plekken in Europa, hoewel Europese steden ook op haar favorieten-lijstje staan. Ook droomt ze graag weg bij tropische bestemmingen!

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *