Tropische vakantie Jamaica

Jamaica: een retourtje naar de tropen

Parelwitte stranden, lekker weer, een ongedwongen sfeer, vrolijke muziek en prachtige hotels… Jamaica heeft met de schitterende palmboomstranden en een aangenaam subtropisch klimaat alles in huis voor een tropische vakantie. Maar wist je dat er meer ingrediënten zijn voor een tropische vakantie op Jamaica? Wij zetten ze voor je op een rijtje.

Palmboomstranden op Jamaica

Boek je een vakantie (of een voordelige last minute) naar Jamaica dan ga je zonder twijfel ook voor de prachtige witte zandstranden die je er in overvloed vindt.

Montego Bay is een van de meest populaire bestemmingen op Jamaica. Hier vind je niet alleen een flink aantal prachtige luxe hotels, ook de kilometerslange zandstranden zijn erg geliefd. Je vindt hier o.a het bekende Doctors Cave Beach. Het niet alleen een van de mooiste stranden, ook nog eens een van de populairste van heel Jamaica, met dank aan de beachclub Doctors Cave Bathing Club. Tel daarbij op de beschutte ligging, het kristalheldere turquoise water en de palmbomen en het plaatje is compleet.

Tropische vakantie Jamaica: Reggae beachEen andere bekend toeristisch gebied, Seven Mile Beach, is te vinden in het westen van Jamaica, nabij de bekende badplaats Negril. Op het kilometers lange zandstrand, met een relaxte sfeer, kun je diverse watersporten beoefenen.

Waar je zeker weten reggae-muziek te horen krijgt is op Reggae Beach. Muzikanten komen graag naar dit stukje strand om muziek te spelen en ondertussen te luisteren naar het geruis van de zee. Ook de onderwaterwereld aan Reggae Beach is een goed bewaard gebleven geheim van Jamaica. Laat je hier zowel onder- als bovenwater verrassen!

Ocho Rios Beach, gelegen bij Ocho Rios, dankt haar bekendheid aan de nabijgelegen Dolphin Cove Beach is. Zwem hier met dolfijnen en je laatste puzzelstukje voor  een onvergetelijke tropische vakantie op Jamaica is gevonden!

vakantie Jamaica, Rooms on the BeachRooms on the Beach is een kleinschalig hotel midden in het centrum van Ocho Rios en direct gelegen aan het strand! Het is een redelijk eenvoudig hotel, met een dito prijs. Niets staat jouw tropische vakantie naar Jamaica meer in de weg.

Port Antonio: van bananenhaven tot toeristische hoogtepunt

Aan de noordkant van Jamaica vind je de havenstad Port Antonio. Vroeger was dit een bananenhaven van waaruit de oogst van de plantages in het binnenland verhandeld en verscheept werden. Port Antonio werd dan ook niet voor niets dé bananenstad van de wereld genoemd.

Maar aan alles komt een eind, zo ook aan de ongerepte bananenhaven. In de jaren dertig en veertig van de vorige eeuw kwamen de Amerikanen aan land. Port Antonio werd een vaste halte voor cruiseschepen en de favoriete plek voor Hollywoodsterren die op zoek waren naar een tropische bestemming. Vandaag de dag is de luxe jetset vertrokken en hebben zij plaats gemaakt voor ecotoerisme en meer rust. Ga hier bijvoorbeeld raften op de Rio Grande Valley in een bamboe boot.

Black River: bezoek de tropische moerassen

Tropische vakantie Jamaica: Black RiverJamaica heeft een tropisch klimaat en dat gaat gepaard met prachtige natuurverschijnselen. Bezoek bijvoorbeeld de moerassen van de Black River, ook wel gezien als het mooiste natuurwonder op het eiland, aan de zuidwestkust. In dit natuurgebied worden diverse boottochten door de mangrovebossen georganiseerd. Onderweg kun je diverse krokodillen tegenkomen. Handjes binnenboord dus!

Een ander mooi natuurgebied is Blue Mountains National Park, het grootste natuurgebied van Jamaica. Maak – met of zonder gids – prachtige wandelingen door dit gebied en geniet van o.a. papegaaien, kolibries en reusachtige vlinders. Zin in een vroege ochtendwandeling? Je wordt, als je op tijd bent, beloond op prachtige zonsopgangen. De grootste uitdaging is de klim naar de top van Blue Mountain Peak, welke ruim 2.200 m hoog is.

Geen vakantie op Jamaica compleet zonder reggae

Wie aan reggae muziek denkt, denkt aan Bob Marley. En dat is ook niet zo gek. Bob Marley is de eerste superster uit de derde wereld die reggae op de muzikale wereldkaart zette en een inspiratiebron was voor de volgende generatie. Bob Marley mag dan zijn overleden, op Jamaica is hij er niet minder populair door geworden.

In zijn vroegere huis, op Hope Road in de hoofdstad Kingston, vind je nu het Bob Marley Museum. Naast dit museum staat een kerkje met het mausoleum van Bob Marley. Hij ligt hier samen met zijn gitaar, moeder en broer begraven. Ook in de rest van Kingston (en bepaalde delen van Jamaica) zul je Bob regelmatig aantreffen: geschilderd op musea en gevels, maar oom in de vorm van souvenirs.

Een tropische vakantie is dus meer dan alleen maar palmboomstranden en lekker weer. Bijzondere natuurgebieden en reggae maken het plaatje compleet. Wat maakt Jamaica voor jou zo tropisch? 

Over de auteur

Anouk

Anouk werkt bij dé VakantieDiscounter als product specialist. Ze vindt het heerlijk om te reizen en vervolgens haar ervaringen te delen en (hopelijk) jullie te enthousiasmeren!

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *