Favoriete hotels Gambia

Winterzon alert! Onze favoriete hotels in Gambia

Ben jij op zoek naar een bestemming waar jij deze winter van de zon kunt genieten? Gambia is the place to be! Aan de paradijselijke stranden van het Afrikaanse land is het – ook in het najaar en de winter – prima vertoeven. Wij nemen je mee langs onze favoriete hotels in Gambia.

Met een oppervlakte van 11.300 km² is Gambia het kleinste land van het Afrikaanse vasteland. Door haar ligging aan de westkust beschikt het land echter over talloze stranden. Uitgebreid luieren onder wuivende palmbomen is hier het motto van de dag. En doordat de maximumtemperaturen zelfs in wintermaanden nog stijgen tot ca. 32 °C is Gambia het hele jaar door een fijne vakantiebestemming. Aan die Nederlandse winter zal je hier niet denken!

Zie jij jezelf dit najaar of deze winter wel chillen in het Afrikaanse land? Ik reisde van het voorjaar naar Gambia om de bestemming te ontdekken en de hotels te checken. Welke hotels ervoor mij uitsprongen? Je vindt ze hier.

Betaalbaar Gambia

Favoriete hotels in Gambia; Senegambia Beach HotelSenegambia Beach Hotel is niet voor niets onze meest geboekte hotel in Gambia. Het is een betaalbaar hotel én je krijgt er ook nog eens veel faciliteiten voor terug.

Laten we beginnen met de ligging; dit levendige complex bevindt zich direct aan het strand en op slechts een paar minuten lopen van de bekende Senegambia Strip. Hier vind je leuke restaurants, bars en discotheken. Souvenirs scoor je er op de craftmarket.

Die restaurants kan je ook gewoon links laten liggen, want Senegambia Beach Hotel biedt ook eigen drink- en eetgelegenheden. Je hebt de keuze uit een buffet- en à la carte restaurant en meerdere bars.

Ook meerdere zwembaden staan er tot jouw beschikking. Een rustig zwembad bij de ingang van het hotel en een drukker zwembad aan de strandzijde. Kinderen vermaken zich in de aparte kinderbaden en met dank aan de speeltuin. Voor sportievelingen zijn er o.a. mogelijkheden voor beachvolleybal en (tafel)tennis.

De kamers? Die zijn eenvoudig, maar wel van alle gemakken voorzien. Iets meer ruimte en een modernere inrichting bieden de superiorkamers en voor de ultieme luxe boek je een suite. Maar waar je ook verblijft… grote kans dat er gezellige aapjes rond de kamers rondscharrelen. Zo leuk!

African Princess Beach

Favoriete hotels in Gambia: African Princess BeachGloednieuw én het perfecte voorbeeld van The Smiling Coast of Africa, dat is African Princess Beach Hotel. Je wordt gastvrij onthaald door het personeel en de comfortabele kamers geven je de luxe van thuis. Wanneer je kiest voor een superiorkamer wordt het zelfs nog beter; je hebt dan direct toegang tot een gedeeld zwembad. De ligbedjes staan zelfs in water!

Voor wie geen superiorkamer boekt is er overigens ook voldoende waterpret bij dit adults only hotel; het strand ligt voor de deur voor een verfrissende duik in zee en er is een gedeeld zwembad met uitzicht over ditzelfde strand. Ligbedjes & parasols zijn voldoende aanwezig.

Waar je nog meer op kunt rekenen bij African Princess Beach hotel? Een buffetrestaurant waar je naar wens ook à la carte kunt eten, regelmatig animatie en faciliteiten voor beachvolleybal en tennis.

Jaloersmakende foto’s van het strand, de kleurrijke winkeltjes aldaar, jouw bruine benen en typisch Gambiaanse maaltijden deel je eenvoudig met dank aan de gratis WiFi in de openbare ruimtes én op de kamers.

Verblijven tussen de aapjes

Favoriete hotels in Gambia: Bakotu Hotel Bakotu Hotel wint op het gebied van charme van veel van onze andere hotels in Gambia. Die charme zit hem in de exotische tuin met witte huisjes, prachtige bloemen, een verdwaalde schildpad en ondeugende aapjes. En vooral die laatste stelen de show!

Zijn aapjes alleen genoeg om een hotel te kiezen? Nee, natuurlijk niet. Gelukkig biedt dit authentieke hotel meer dan enkel dat. Zo is het hart van het gemoedelijke hotel het fijne zwembad. Rondom staan ligbedden en parasols. En met een verfrissend drankje in je hand lacht het zonnige Gambiaanse leven je toe!

In het hoofdrestaurant worden al gevarieerde maaltijden geserveerd, maar voor nog meer afwisseling kan je terecht in het streetfood restaurant van het hotel. Dit is tevens ook direct dé plek om kennis te maken met lokale specialiteiten.

Of het hotel nog meer in petto heeft? Ja! Met dank aan de gratis WiFi kun je jouw vrienden en familie jaloers maken met foto’s van je zongebruinde huid en de schattige aapjes. En je loopt binnen ca. 5 minuten naar het kleine centrum van Kotu en het prachtige strand.

Save the best for last

Favoriete hotels in Gambia: Ngala LodgeDe hotels in Gambia zijn niet te vergelijken met Europese hotels; de standaarden zijn er lager en alles is net wat meer basic. Tenzij je kiest voor Ngala Lodge. Daar zal je je als luxe vakantieganger zonder meer direct thuis voelen.

Waarom? Dit adults only complex is gevestigd op een klif direct aan de kust en in een oud koloniaal huis met Afrikaanse elementen. Rust & kleinschaligheid staat hier voorop, net als service met een hoofdletter S. Het personeel hier bewijst waarom Gambia ook wel The Smiling Coast of Africa wordt genoemd.

Omdat het een kleinschalig complex is, beschikt het niet over een arsenaal aan faciliteiten. Maar je hebt wel alles in huis voor een ontspannen zonvakantie. Zo biedt Ngala Lodge twee zwembaden, waaronder een prachtige infinity zwembad die in zee lijkt over te lopen. Lokale en internationale gerechten bestel je in het restaurant. Uitgebreid & goed eten zijn hier key. Regelmatig ook nog eens met live muziek op de achtergrond.

En qua ligging? Net als het hotel zelf is deze rustig. Wie de drukte wil opzoeken kan afreizen naar de Senegambia Strip in Kololi per taxi. Per excursie kun je daarnaast kennismaken met authentiek Afrika en prachtige natuur.

Voor welk van onze favoriete hotels in Gambia ga jij het liefst?

OVER DE AUTEUR

Laura

Naast mijn werk als online content marketeer bij dé VakantieDiscounter reis ik graag de wereld over. Om daarna mijn reisverhalen te delen in woord én beeld. Het liefst over en van de minder bekende plekken in Europa, hoewel Europese steden ook op mijn favorieten-lijstje staan. Ook droom ik graag weg bij tropische bestemmingen!

One thought on “Winterzon alert! Onze favoriete hotels in Gambia

  1. hoi

    ik zou graag half oktober naar gambia willen gaan

    maar weet dan niet of het weer heel zonnig is .wil een zonnige vakantie houden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *