Europese zonbestemmingen 2016

Top 5 Europese zonbestemmingen 2016

We naderen in een sneltreinvaart 2016 en dat betekent dat we weer mogen nadenken over een nieuwe vakantiebestemming voor het nieuwe jaar. Als deze niet al geboekt is… De afgelopen weken ging het bij ons al los met de boekingen voor komende zomer. Tijd voor een klein onderzoek. Wat zijn de populaire Europese zonbestemmingen in 2016?

1. Canarische Eilanden

Herfst, winter, voorjaar, zomer; de Canarische eilanden zijn door het hele jaar populair bij onze bezoekers. Door de ligging nabij de evenaar is het hier het hele jaar goed toeven en het is ook nog eens een betaalbare bestemming.

Komend zomer gaat reisgraag Nederland vooral naar de grotere eilanden als Gran Canaria, Lanzarote en Tenerife. De hotels op deze eilanden voeren steeds vaker een all inclusive formule, hebben tal van faciliteiten voor jong en oud en in de omgeving zijn genoeg (afwisselende!) uitstapjes te maken.

Top 5 europese zonbestemmingen Europa, Turkije2. Turkije

All time favorite Turkije voert een nek-aan-nek race met de Canarische eilanden. Door de onrust aan de grens met Syrië zijn reizigers soms nog wat sceptisch, maar laat je hier niet door weerhouden; in de badplaatsen kun je even veilig als altijd op vakantie gaan. En dat in veel gevallen voor een lagere prijs dan de Canarische eilanden, zeker als je een vijfsterren all inclusive hotel boekt. 

Alanya lijkt de populairste Turkse badplaats te worden voor 2016. Naast mooie stranden – het Cleopatra strand, Incekum strand en het Ulas strand in het bijzonder – vind je in het oude centrum tal van bijzondere culturele schatten uit de Bronzen en Romeinse tijdperk.

3. Griekenland

Griekenland is bezig met een geweldige comeback! Afgelopen jaar had het land te maken met een flinke daling aan toeristen. Dit kwam o.a. door de economische crisis, reizigers waren bang dat ze hier last van zouden hebben. De overlast bleek beperkt, maar toen was het kwaad al geschiedt. Veel reizigers lijken te gaan voor een herkansing in 2016. Ook de Nederlandse touroperators gaan ervoor; hun aanbod voor de komende zomer is flink uitgebreid. Doe er je voordeel mee!

Kreta lijkt in 2016 het populairste Griekse eiland te worden. Dit dankt het eiland aan de veelzijdigheid. Waar jongeren graag naar Chersonissos afreizen, vinden rustzoekers hun heil in het oosten van Kreta dat wordt getypeerd door kleine dorpjes en aanzienlijk rustigere strandjes.

Europese zonbestemmingen 2016, Portugal4. Portugal

Waar Portugal jaren de underdog was t.o.v. bijvoorbeeld Frankrijk, stevent het nu ineens hard af op een top drie positie. Dit dankt het Zuid-Europese land aan de zonbestemmingen Algarve en Madeira.

De zuidelijke streek Algarve is sinds jaar en dag populair voor mensen die op zoek zijn naar een levendige zonbestemming. Waar deze bestemming lange tijd duur was t.o.v. de Spaanse kustgebieden, is dit de laatste jaren steeds dichterbij elkaar komen te liggen. Niet verrassend dus dat steeds meer mensen de weg vinden naar de Algarve en ontdekken hoe mooi de diverse kustplaatjes zijn. Ook het altijd bruisende Albufeira, waar stappen geen straf is, wordt hoog gewaardeerd onder jonge reizigers. Het is niet voor niets al jaren één van de populairste jongerenbestemmingen van Europa.

Madeira wordt ook wel het bloemeneiland van Portugal genoemd. Het eiland in de Altantische Oceaan, een stuk zuidelijker gelegen dan het vasteland, is populair onder natuur- en rustzoekers. Na de Algarve is dit dan ook de populairste zonbestemming binnen Portugal.

5. Italië

Italië: de hekkensluiter in onze top 5 zonbestemmingen in Europa voor 2016, maar zeker niet de minste. Het Zuid-Europese land gooit hoge ogen door de veelzijdigheid. Gezinnen met kinderen trekken graag naar het Gardameer voor een hoge dosis waterpret, jongere koppels gaan graag op ontdekkingsreis langs de vele prachtige dorpjes in Toscane. En wat dacht je van de eilanden Sicilië en Sardinië? Ook deze eilanden zullen hoge ogen gooien in 2016!

Welk van deze Europese zonbestemmingen wordt het voor jou? Of ga je liever voor een minder populaire bestemming?

 

OVER DE AUTEUR

Laura

Naast mijn werk als online content marketeer bij dé VakantieDiscounter reis ik graag de wereld over. Om daarna mijn reisverhalen te delen in woord én beeld. Het liefst over en van de minder bekende plekken in Europa, hoewel Europese steden ook op mijn favorieten-lijstje staan. Ook droom ik graag weg bij tropische bestemmingen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *