Tirol met het hele gezin

5x genieten in Tirol met het hele gezin

Tijdens een vakantie in de bergen ben je er echt uit. In het Oostenrijkse Tirol is genoeg te doen voor het hele gezin. Je rijdt er in een dag heen met je eigen auto of je vliegt op Innsbruck en gaat verder met een huurauto. Nieuwsgierig wat er allemaal in Tirol te beleven is voor het hele gezin? We zetten de hoogtepunten voor je op een rij.

Met de Nordkettebahn de berg op

Vanuit Innsbruck kan je met de Nordkettebahn de berg op. Het leuke van deze bergbaan is dat je op verschillende plekken kan uitstappen en zo een hele dag bezig kan zijn om boven te komen. Maak een tussenstop bij de Alpenzoo of wandel over het panoramapad (ook toegankelijk met buggy). Eenmaal boven aangekomen kan je maar een ding doen: zitten en genieten van het prachtige uitzicht.

Zilvermijn Silberbergwerk

In de bergen van Tirol werd in vroegere tijden zilver gewonnen. Nu is de leegstaande mijn een toeristische attractie geworden waar je kan zien en ervaren hoe er vroeger werd geleefd. Een mini-treintje brengt je diep de berg in en dan ga je te voet verder. De gids vertelt op verschillende plekken over de geschiedenis. Spreek je geen Duits? Dan hangen er telefoons waarmee je het verhaal in je eigen taal kan volgen.

Tirol met het hele gezin, SwarovskiSwarovski Kristallwelten

Heb jij kinderen die dol zijn op bling-bling? Of kan je zelf glimmertjes wel waarderen? Dan mag je Swarovski Kristallwelten niet missen. Loop door de droomtuin en bewonder de kristallen figuren.

Hoogtepunt is een wolk van meer dan 600.000 glinsterende Swarovski kristallen. De wolk zweeft boven het water en de weerkaatsing is indrukwekkend. Kinderen zullen zich hier goed vermaken in de speeltoren.

Wandelen door de Wolfsklamm

De Wolfsklamm, ook wel de ‘Parel van Tirol’ genoemd, is een kloof die ook goed begaanbaar is met kinderen. Tenminste, als ze zelf kunnen lopen of gedragen kunnen worden. Je buggy meenemen heeft namelijk geen zin. De 350 traptreden brengen je langzaam steeds verder omhoog. Voor kinderen een groot avontuur waarbij ze niet doorhebben dat ze eigenlijk aan het wandelen zijn. Bovenaan is het fijn picknicken aan het water.

Triassic Park

Dinosaurus-fans in huis? Ga dan naar de Waidringer Steinplatte en bezoek Triassic Park. In dit gedeelte van Tirol liggen heel veel fossielen. Bij Triassic Park leren de kinderen spelenderwijs meer over de geschiedenis van dit gebied én over fossielen. Het park is gratis toegankelijk, maar je moet wel eerst met de (betaalde) bergbaan omhoog.

Enthousiast geworden? Bekijk snel de mogelijkheden voor een voordelige vakantie naar Tirol.

Fotografie: Anton_Ivanov | Shutterstock.com

Over de auteur

Saskia

Saskia is altijd op zoek naar de leukste vakanties en uitjes met kinderen. Met haar gezin verkent ze Europa en treedt ze net buiten de gebaande paden: van citytrip tot kanotocht en van wandeling tot grote mensen museum. Met haar ervaringen inspireert ze andere ouders op haar blog KidsErOpUit.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *