Zonvakantie met kinderen

5 tips voor een zorgeloze zonvakantie met kinderen

Ga jij deze zomer naar de zon met de kinderen? Een heerlijk vooruitzicht om straks van de warmte te genieten. Kinderen die spelen in de zee, zandkastelen bouwen en zelf eindelijk dat ene boek lezen…

Op en top ontspannen tijdens een zonvakantie met kinderen gaat jouw zeker lukken met de volgende 5 tips. Geniet van je zonvakantie!

Pas je ritme aan tijdens een zonvakantie met kinderen

In de Zuidelijke landen houden ze niet voor niets een siësta. Tussen 12.00 en 15.00 uur is de zon op z’n sterkst en wordt het voor veel mensen te warm. Trek je terug en zoek een plekje in de schaduw, doe rustig aan en misschien zelfs een dutje. Omdat de Zuid-Europeanen na de siësta weer gaan werken, eten ze ‘s avonds pas later. Na een rustige middag kunnen jouw kinderen ook langer opblijven en gezellig mee eten. Een zonvakantie met kinderen is zoveel fijner als ze uitgerust zijn!

Zonvakantie met kinderen: wat neem je mee?Beschermen tegen de zon

Tijdens een echte zonvakantie merk je dat de zon veel krachtiger is dan in Nederland. Natuurlijk smeer je jezelf goed in, maar kinderhuidjes zijn nog kwetsbaarder.

Kies voor hen een zonnebrandcrème met een hoge beschermingsfactor uit en gebruik aanvullende UV-werende kleding. Als je kinderen veel zwemmen is een waterproof zonnebrandcrème ook geen overbodige luxe.

Daarnaast is het fijn om een paar dunne kledingstukken mee te nemen die de huid goed bedekken en zo beschermen tegen de zon.

Opvallen op het strand

Tijdens een zonvakantie breng je veel tijd door op het strand of aan het zwembad. Vooral bij het strand is het belangrijk dat je een opvallende plek kiest die kinderen makkelijk terug kunnen vinden. Een opvallende parasol kopen die anders van kleur is dan alle andere parasols is een goede investering. Ben je toch een kind uit het oog verloren? Bedenk je dan dat kinderen onbewust ervoor kiezen om met hun rug naar de zon te lopen en met de wind mee. Een SOS-bandje om de pols helpt anderen om jou te bereiken als ze je kind hebben gevonden.

Neem een klein opblaasbaar zwembadje mee

Zit jouw accommodatie verder weg van het strand of zwembad? Of zijn je kinderen nog klein? Neem dan een opblaasbaar zwembadje mee. Ideaal om op je balkon of bij je Zonvakantie met kinderenstacaravan te zetten en zo voor wat afkoeling van de kinderen te zorgen. ‘s Avonds is het voor jou een heerlijk voetenbadje.

Goed drinken

Tijdens een zonvakantie is het extra belangrijk om ervoor te zorgen dat je kinderen genoeg drinken. Als je baby flesvoeding krijgt, zorg dan dat je extra melkpoeder meeneemt of voeg extra water aan de fles toe. Geef oudere kinderen een eigen flesje water en let er op dat ze deze goed en regelmatig leegdrinken. Leg een voorraad waterflesjes in je koelkast zodat je altijd fris water bij de hand hebt.

Wat zijn jouw tips voor een zorgeloze zonvakantie met kinderen?

Over de auteur

Saskia

Saskia is altijd op zoek naar de leukste vakanties en uitjes met kinderen. Met haar gezin verkent ze Europa en treedt ze net buiten de gebaande paden: van citytrip tot kanotocht en van wandeling tot grote mensen museum. Met haar ervaringen inspireert ze andere ouders op haar blog KidsErOpUit.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *