Harry Potter Florida, Platform 9 3/4

The Wizarding World of Harry Potter: beleef de magie in Florida

Wil jij je onderdompelen in de magische wereld van Harry Potter? Verdwijnsel naar The Wizarding World of Harry Potter in Florida! Koop je eigen toverstaf, loop door de marmeren hallen van de tovenaarsbank Goudgrijp en proef het speciaal door J.K. Rowling ontworpen Boterbier. In dit park zul je je een echte witch of wizard voelen!

Brengt Harry Potter de meest nostalgische gevoelens in je naar boven? Ben je verknocht geraakt aan de serie? Of hou je simpelweg van achtbanen die je in een andere wereld doen wanen? Wat de reden ook mag zijn en hoe oud je ook bent, The Wizarding World of Harry Potter in Orlando is een fantastisch avontuur voor iedere Dreuzel.

The Wizarding World of Harry Potter, Florida; Hogwarts ExpressThe Wizarding World of Harry Potter is in de twee parken van het grotere Universal Studios te vinden. De magische winkelstraat de Wegisweg vind je in het Islands of Adventures park en het dorpje Zweinsveld ligt in het Universal Studios Florida Park. Beide delen herbergen waanzinnige attracties, betoverende winkels en een prachtig decor. Tussen de twee parken reist de enige echte Zweinsteintrein, de Hogwarts Express.

Voor het gemak noteren we alle locaties ook in het Engels, zodat jij moeiteloos de weg kunt vinden langs de magie in The Wizarding World of Harry Potter.

De leukste Harry Potter winkels vind je in de Wegisweg

Heb jij altijd al eens willen verdwalen in de Wegisweg (Diagon Alley)? Dit is je kans! Net als in de Harry Potter films staan de winkels in de Wegisweg schots en scheef. Je vindt hier alle winkels die je ook in de boeken en films tegenkomt. Maar nu kan je ze in het echt beleven!

Harry Potter zou Harry Potter niet zijn zonder zijn toverstaf. De 11-jarige Harry haalde deze bij Olivander (Ollivander’s). Dit is dé toverstafspecialist als we de Britten mogen geloven. Ga je hier naar binnen dan heb je de kans dat Ollivander een speciale staf voor jou uitzoekt!

The Wizarding World of Harry Potter, Florida; WegiswegHet meest imposante gebouw aan de Wegisweg is toch wel echt Goudgrijp (Gringotts). Iedere tien minuten spuwt de draak op het dak vuur. Loop je naar binnen dan word je betoverd door de kroonluchter die bestaat uit wel 26.000 kristallen! Net als in de films zijn de goblins in Goudgrijp aan het werk.

Heb je trek gekregen? Ga dan naar De Lekke Ketel (The Leaky Cauldron) voor een lunch waar de Britten zich echt thuis voelen. Je hoort het goed: een Engelse lunch terwijl je je middenin Los Angeles bevindt. Het brood wordt hier dagelijks vers gemaakt en er worden producten speciaal uit het Verenigd Koninkrijk geïmporteerd om de ervaring zo authentiek mogelijk te maken!

Na de lunch mag een ijsje niet missen; zeker met het mooie weer in Florida. Dit doe je bij Florian Fanielje’s IJssalon (Florean Fortescue’s Ice-Cream Parlour). Vergeet ook niet hét Harry Potter drankje te proberen, Boterbier (Butterbeer). Dit kan op meerdere plekken aan zowel de Wegisweg als Zweinsveld en wordt in vier varianten geserveerd: warm, koud, bevroren (als een soort frappuccino) of als ijs.

Vind het lekkerste Harry Potter snoep in Zweinsveld

The Wizarding World of Harry Potter, Florida: ZweinsveldZweinsveld (Hogsmeade) staat in de Harry Potter boeken nog wel het meest bekend om het heerlijke eten en drinken dat je er in cafés en winkels tegenkomt. In The Wizarding World of Harry Potter is dat niet anders.

Het lekkerste snoep haal je in Zacharinus (Honeydukes). In de schappen van deze snoepwinkel vind je allerlei kleurrijk lekkers! Er zijn Chocokikkers (Chocolate Frogs) en – uiteraard – Smekkies in Alle Smaken (Bertie Bott’s Every Flavour Beans); en ja, deze zijn er echt in álle smaken!

De Drie Bezemstelen (The Three Broomsticks) is net als De Lekke Ketel perfect voor een goede lunch. Er heerst een fantastische sfeer door de open haard en de lange houten tafels. Ook hier kun je voor Britse kost terecht.

De mooiste achtbanen van The Wizarding World of Harry Potter

Behalve winkels met het lekkerste magische snoep herbergt The Wizarding World of Harry Potter ook leuke attracties. Er zijn uitdagende achtbanen en rustigere attracties, voor alle leeftijden! De onderstaande vind je allemaal op de Wegisweg.

Harry Potter and the Escape from Gringotts is een absolute must do als je in The Wizarding World of Harry Potter bent. De naam zegt het eigenlijk al. Ontsnappen uit Goudgrijp; dat is het doel! Deze 3D-rit brengt je langs goblins, vuurspuwende draken en zélfs de gevreesde Voldemort.

Zoek je een uitdagendere achtbaan? Ga dan naar de Dragon Challenge. In deze attractie starten twee karren tegelijkertijd. Je zit als het ware op de rug van een draak en racet voor de eerste plek. De draken cirkelen om elkaar heen en maken spectaculaire bochten voor een goede adrenaline rush.

The Wizarding World of Harry Potter, Florida: Harry Potter and the Forbidden JourneyOok Harry Potter and the Forbidden Journey mag je tijdens jouw magische reis door The Wizarding World of Harry Potter niet missen. Je zult net als Harry over Zweinstein heen vliegen. Zelfs de wachtrij van deze attractie is een ervaring an sich. Je loopt langs en door allerlei ruimtes uit het Harry Potter universum, waaronder het kantoor van Perkamentus en het klaslokaal van Verweer Tegen de Zwarte Kunsten. Herinner je je de bewegende schilderijen uit de film nog? Kijk om je heen en je zult er meerdere tegenkomen.

Maak vooral ook een ritje op de Hippogrief! Dit magische wezen brengt je in de Flight of the Hippogriff langs Hagrids hut. Deze achtbaan is rustiger dan bijv. de Dragon Challenge en daarom geschikt voor kinderen.

Fijne hotels in de buurt van The Wizarding World of Harry Potter

Florida is helemaal ingesteld op toeristen en in de omgeving van The Wizarding World of Harry Potter vind je dan ook een breed scala aan hotels, van voordelig tot luxe. Wij hebben onze favorieten op een rij gezet, zodat jij gemakkelijk een keuze kunt maken!

  • Ramada Plaza by Wyndham Orlando Resort & Suites Intl Drive is bijzonder sfeervol. Het ligt een klein kwartier rijden vanaf The Wizarding World of Harry Potter, direct aan de gezellige International Drive. Hier vind je allerlei winkels, bars en restaurants!
  • Het voordelige The Enclave Hotel & Suites beschikt over twee zwembaden, een miniclub en een fitnesscentrum. Het hotel is bekroond met het duurzaamheidskeurmerk Travelife Gold. Dat betekent dat The Enclave Suites maatregelen neemt om water- en energieverbruik en afval probeert te verminderen.
  • Verblijf je in Disney’s Polynesian Resort® dan heb je het beste van het beste. Het voldoet aan alle verwachtingen van een Disney hotel. De verschillende restaurants en zwembaden in Disney’s Polynesian Resort® zijn bijna een Hollywood-decor op zichzelf. Vanuit dit hotel ben je snel in The Wizarding World of Harry Potter, maar kan je ook een bezoekje brengen aan Disney World Orlando.

Zit jouw ideale hotel er niet tussen? Kijk eens naar ons volledige aanbod of boek een scherpe last minute naar Orlando!

Fotografie: AngelikaGr (Hoofdbeeld Platform 9 3/4), NavinTar (Zweinsveld), Craig Russell (vuurspuwende draak), The World in HDR (Harry Potter and the Forbidden Journey), allen van Shutterstock.com

OVER DE AUTEUR

Marieke

Ik ben gek op reizen én schrijven. Ik heb al flink wat van Europa gezien, maar ben nog lang niet klaar met de wereld verkennen. Ik neem je mee naar de mooiste plekken op de wereld.

One thought on “The Wizarding World of Harry Potter: beleef de magie in Florida

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *