tenerife-met-kinderen

Tenerife met kinderen; waterpret en meer!

De Canarische Eilanden zijn, mede door de drie-eenheid zon, zee en strand, ideaal voor families. In de mei-, zomer- óf herfstvakantie weet je grote grijnzen op het gezicht van jouw kinderen te toveren met een vakantie naar één van deze eilanden. Want behalve bakken en spelen aan het strand, is er heel veel leuks te beleven. Wat je kunt verwachten van een vakantie op Tenerife met kinderen vertellen we je in dit artikel.

Waarom is Tenerife geschikt met kinderen?

Tenerife met kinderenDe Canarische Eilanden bieden de meest fantastische zonbestemmingen voor strandliefhebbers. Met topbestemmingen als Tenerife, Lanzarote, Gran Canaria en Fuerteventura is er volop keuze om met het hele gezin zandkastelen te bouwen. Maar dat is niet het enige wat je kunt verwachten van een vakantie op de Canarische Eilanden. Stuk voor stuk herbergen de eilanden bijzondere (vulkanische) landschappen om te ontdekken en er is volop vermaak in de vorm van bijv. waterparken.

Tel daar het ruime aanbod aan kindvriendelijke hotels, de relatief korte vlucht en zonzekerheid (ook in het voor- en najaar) bij op en je snapt waarom Tenerife met kinderen een uitstekend idee is.

Wil je tijdens een vakantie op Tenerife met kinderen zoveel mogelijk van het eiland zien? Dan kunnen meerdere excursies behoorlijk prijzig zijn. Voordeliger – en leuker! – is het om een auto te huren op Tenerife. Zo kunnen jullie in alle vrijheid en op eigen tempo het eiland ontdekken. Extra fijn; je regelt jouw huurauto gemakkelijk en snel tijdens boeken.

Kindvriendelijke stranden

Tenerife met kinderen, strandenZonnebrillen en zonnebrandcrème; ze zijn een must op Tenerife. Het warme klimaat maakt dat je je uren kunt vermaken op het strand. In het zuiden van Tenerife vind je enkele zandstranden die speciaal voor toeristen zijn ingericht. De natuurlijke stranden op Tenerife zijn veelal zwarte lavastranden.

Playa del Duque valt onder een van de meest kindvriendelijke stranden van Tenerife. Hier ontspan je comfortabel op een ligbed en heb je de mogelijkheid om op de aangrenzende boulevard te flaneren.

Playa de las Teresitas is weer van een heel ander kaliber. Dit strand bestaat namelijk uit opgespoten zand uit de Sahara. Palmbomen omlijsten het strand en de bergen prijken in de verte. Er liggen geen accommodaties rond dit strand, waardoor toeristen hier in de ochtend nog niet massaal naartoe trekken. Overige stranden die de moeite waard zijn, zijn La Tejita, Playa de Fañabé en El Bollullo.

Meer mooie stranden op Tenerife

Doen & zien op Tenerife met kinderen

Tenerife met kinderen, El TeideTenerife kenmerkt zich door het vulkanische landschap, super leuk om met kinderen te ontdekken. Ga daarvoor naar Nationaal park Teide, waar je het hoogste punt van heel Spanje vindt; de vulkaan El Teide. Je kunt met een kabelbaan omhoog tot een uitzichtpunt op 3.500 meter. Tijdens de tocht zie je het landschap langzaam veranderen van groen naar een grijzig maanlandschap met rotsen. Neem – ongeacht het seizoen – een jasje of vestje mee, op die hoogte kan het behoorlijk fris zijn. Het prachtige uitzicht (op een heldere dag) zal een onuitwisbare indruk achterlaten bij jouw kinderen.

Nog meer leuke must-do’s op Tenerife:

  • Waterpret tijdens een vakantie op Tenerife met kinderen? Neem ze mee naar een van de grootste en leukste waterparken van Europa, Siam Park. Er zijn ruige waterattracties voor tieners en volwassenen en rustigere glijbaantjes voor de kleintjes. Bijzonder; het waterpark is volledig gebouwd in een Thais thema, inclusief Thaise tempels en een typisch Thaise drijvende markt!
  • Laat sportieve kinderen kennismaken met de golven; enkele surfwinkels aan de stranden van Tenerife bieden surflessen voor kinderen aan. Samen met een begeleider trotseren ze het tij van de Atlantische Oceaan.
  • Lago Martiánez mag dan een kunstmatig zwembadencomplex zijn, het doet niet onder in pracht. Door een combinatie van authentieke Canarische flora en architectuur is een te gek waterparadijs gecreëerd. Er zijn meren, watervallen, mooie tuinen en zonneweides. Mocht je trek hebben gekregen, dan ga je naar één van de restaurants of cafés in Lago Martianez.
  • Submarine Safari is de gaafste onderwaterervaring op Tenerife. Boek een dagtripje in deze onderzeeër en neem plaats in een cabine van waaruit je door glazen raampjes het leven van de Atlantische Oceaan voorbij ziet zwemmen. Kinderen kunnen meedoen aan de Kids Club. Hier leren ze meer over de onderzeeër en kunnen ze meedoen aan een kleurplatenwedstrijd.
  • Welk kind is er niet dol op dolfijnen? Rond Tenerife zwemmen ze in het wild en tijdens een boottocht spot jij ze misschien wel. Boek daarvoor bijvoorbeeld deze 3 uur durende dolfijn- en walvisexcursie.

Praktische informatie voor Tenerife met kinderen

Ben je op zoek naar praktische informatie voor een vakantie naar Tenerife met kinderen? We zetten enkele handige tips voor je op een rijtje:

  • Het is ca. 4,5 – 5 uur vliegen naar Tenerife vanuit Nederland. Hoe je kinderen in deze tijd tevreden houdt? Lees onze tips voor vliegen met kinderen.
  • Tussen Nederland en de Canarische Eilanden is één uur tijdsverschil. Het is er een uur eerder. Weinig tijdsverschil zorgt over het algemeen niet voor een verstoord slaapritme.
  • Voor de Canarische Eilanden zijn geen vaccinaties vereist. Geen vervelende prikken voor je kleintje dus!
  • Op Tenerife kun je het hele jaar door rekenen op aangename temperaturen. In de zomermaanden stijgt het kwik boven de 30 °C. In de lente en herfst liggen de temperaturen over het algemeen tussen de 25 en 30 °C en in de wintermaanden kun je rekenen op een graad of 20. Neem in ieder geval – in welk seizoen je ook gaat – voldoende zonnebrandcrème mee. Vanwege de ligging vlakbij de evenaar is de zon een stuk feller dan wij gewend zijn. In de winter kan het ’s avonds daarnaast behoorlijk afkoelen; een lange broek en truitje zijn dan geen overbodige luxe.

Kindvriendelijke hotels op Tenerife

Tenerife met kinderen, Hotel Best JacarandaTenerife herbergt talloze hotels en appartementencomplexen die de ideale uitvalsbasis vormen voor een vakantie met kinderen, terwijl jij er ook heerlijk kunt ontspannen. In deze door ons geselecteerde verblijfsplaatsen kunnen de kleintjes urenlang spelen en de volwassenen relaxen:

  • Hotel Best Jacaranda staat met zes zwembaden en diverse kinderbaden garant voor een flinke dosis waterplezier! Boek je o.b.v. all inclusive dan hoef je je nergens druk om te maken en kun je genieten van drie maaltijden op een dag en onbeperkt snacks en drankjes.
  • Best Tenerife. Ach ja… de naam zegt het al! Dit familiehotel heeft speciale familiekamers voor gezinnen. Met een groot buitenbad, waterval en kinderbad zullen de kleintjes niet alleen buiten maar ook in het hotel veel vertier vinden. Voor jou eindelijk tijd voor een goed boek.
  • Tijdens een vakantie in Alexandre Hotel Gala verblijf je op steenworp afstand van het strand en nabij het centrum van Playa de las Américas. Er is animatie voor alle leeftijden. Zeker niet te missen zijn de twee ruime zwembaden met apart kinderbad. En jij? Jij ontspant in de sauna en whirlpool.

Heb je na het lezen van dit artikel meteen zin gekregen in een vakantie op Tenerife met kinderen? Pak dan snel je koffers!

Op zoek naar een kindvriendelijke vakantie op Tenerife?Bekijk ons aanbod

Andere Canarische Eilanden met kinderen?

OVER DE AUTEUR

Marleen

Van stedentripjes tot vakanties met het gezin; vakanties zijn altijd het hoogtepunt van het jaar. Én mijn bucketlist is nog oneindig lang. Als online content marketeer bij dé VakantieDiscounter droom ik dagelijks weg bij de volgende bestemming op mijn lijst.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *