Sunny Beach, meer dan uitgaan

Sunny Beach, meer dan een uitgaansoord

Sunny Beach is een vakantiebestemming waar jaarlijks veel jongeren naar afreizen. Door de aanwezigheid van tal van uitgaansgelegenheden en de lage prijzen van de drankjes, is Sunny Beach een feestoord bij uitstek. Maar wist je de bruisende Bulgaarse badplaats meer biedt dan enkel vertier voor partygangers? Wij zetten de mogelijkheden voor je een op rij!

Relaxen aan het strand

Wist je dat je in Sunny Beach maar liefst 8 kilometer aan strand vindt? Een ideale plek om optimaal van de Bulgaarse zon te genieten en om het water van de Zwarte Zee in te duiken! Door de aanwezigheid van ligbedden, parasols en toiletten ben je van alle gemakken voorzien tijdens jouw stranddag. En ben je toe aan een verkoelend drankje? Neem dan plaats in één van de vele strandtentjes!

Vakantie Sunny Beach, Hotel Neptun Beach Wil je op een steenworp afstand van het strand verblijven? Boek dan een vakantie naar Hotel Neptun Beach. Een zwembad, kinderbad, poolbar en restaurant zijn enkele faciliteiten die in het hotel tot je beschikking staan. Dat wordt genieten!

Een walhalla voor water(sport)liefhebbers

Vakantie Sunny Beach, watersportDacht je dat je aan het strand enkel kunt luieren? Mis! Er worden namelijk ook diverse watersporten aangeboden. Scheur over het water op een jetski, dobber iets rustiger over zee in een catamaran of blijf zo lang mogelijk zitten op een bananenboot. En wie de zee van boven wilt verkennen, kan gaan parasailen!

Ook onderwaterliefhebbers zijn in Sunny Beach aan het juiste adres. De Zwarte Zee heeft een schitterende onderwaterwereld, die je kunt bewonderen door mee te doen aan een lesje duiken of snorkelen. En wie vooral zin heeft om te ontspannen, gaat mee op één van de cruises. Terwijl je geniet van een hapje en drankje, heb je een prachtig uitzicht over kust van Sunny Beach. Vergeet je niet in te smeren, de wind kan verraderlijk zijn.

Uit je dak gaan in een aquapark

Ben je toe aan nog meer waterpret? Breng dan een bezoek aan Action Aquapark. Je vindt hier tal van glijbanen. Durf jij een vrije val te maken of neem je liever plaats in een zwemband om te dobberen door de lazy river? Het kan allemaal! Ook vind je er een speciale zone voor kinderen, waar ze veilig kunnen spetteren en spelen. En ook aan volwassenen is gedacht; zij komen helemaal tot rust in de adults only pool. Ideaal!

Vakantie Sunny Beach, Hotel Izola Paradise Wil je verblijven nabij dit waterpark? Dan is Hotel Izola Paradise de plek voor jou! Relax in het wellnesscentrum, sport in het fitnesscentrum en loop binnen no time naar het waterpark of het strand. En dan is er ook nog eens een all inclusive mogelijkheid!

Een andere topper is Aquapark Nessebar. Het ligt in het iets verderop gelegen plaatsje Nessebar, maar het is de (niet al te lange) reis ernaartoe meer dan waard. Adrenalinejunkies kunnen bijvoorbeeld van de kamikaze af gaan en de raft-glijbaan uittesten. Maar waterattracties uitproberen is niet het enige wat je hier kunt doen! Relaxen tijdens een massage of genieten van diverse shows (waaronder piratenshows) zijn andere mogelijkheden. En wanneer je gebruik maakt van de outdoor fitnessfaciliteiten, kun je direct erna in het zwembad springen om weer af te koelen. Heerlijk!

Avontuurlijke activiteiten

Is dat allemaal nog niet spannend genoeg voor jou? Niet alleen op het water, maar ook op het vasteland kun je een aantal avontuurlijke activiteiten ondernemen. Zo kunnen snelheidsduivels mee met een jeep- of quadsafari, om te scheuren door de omgeving rondom Sunny Beach. Houd jij wel van een wedstrijdelement? Rijd dan met gierende banden jouw reisgenoten voorbij in een kartauto. Of versla iedereen tijdens een potje paintball. Eén ding is zeker: er is genoeg te doen!

Cultuur snuiven in de omgeving

Vakantie Sunny Beach, NessebarWil je cultuur snuiven tijdens een vakantie in Sunny Beach? De dichtstbijzijnde plaats die de moeite waard is om te bezoeken, is Nessebar. De plaats staat dan ook niet voor niks op de UNESCO Werelderfgoedlijst! Pareltjes om hier te bewonderen zijn o.a. de Tempel van Apollo en de Saint Sophia kerk. En sla ook zeker Old Nessebar, het oude stadsgedeelte, niet over. En duur hoeft jouw bezoek aan de plaats niet te zijn; vanuit Sunny Beach kun je op de bus stappen, die jou voor nog geen euro meeneemt. Wel zo fijn!

Nu we het toch over geld hebben… Wist je dat je in Bulgarije niet met Euro, maar met Bulgaarse Lev betaalt? Twee Bulgaarse Lev zijn gelijk aan ca. € 1,-, afhankelijk van de koers. Vergeet voor jouw vertrek dus geen geld te wisselen!

Zie jij een vakantie naar het veelzijdige Sunny Beach wel zitten en wil je een ruime keuze uit hotels? Bekijk ons volledige aanbod óf scherpe last minutes. We wensen je alvast een zonnige vakantie!

OVER DE AUTEUR

Emma

Ik heb een grote passie voor schrijven en een grote liefde voor reizen. Met mijn blogartikelen wil ik jou inspireren om je koffer te pakken en op reis te gaan! Of dit nu in Europa is of daarbuiten...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *