Stressvrij op vakantie

Zo ga jij stressvrij op vakantie!

Heb je net je koffers gepakt, blijk je iets te zijn vergeten. Sta je op het vliegveld en blijk jij jouw boardingpass helemaal onderin je tas te hebben gestopt. Stress! Dat wil niemand vlak voor of tijdens een fijne vakantie. Maar er is goed nieuws! Er kan van alles worden gedaan om stress op vakantie te voorkomen.

Vakantie vieren moet stressvrij zijn. Is dat immers niet waar vakantie om draait? Met deze handige tips hopen we jou op weg te helpen naar een vakantie zonder zorgen. Wat de bestemming ook mag zijn!

Bereid je vliegreis voor

Stressvrij op vakantie, bereid voor vliegreisZorg dat je voorbereid het vliegtuig in stapt. De meeste lange vluchten zijn voorzien van entertainment in de vorm van films op jouw eigen beeldscherm, maar dit is niet altijd aanwezig bij een vlucht van minder dan 4 uur. Neem daarom altijd een boek, tijdschrift en/of muziek mee.

Naast voldoende vermaak is het ook handig wat te eten in je handbagage te stoppen voor de onverwachtse trek! Blijk je snel last te krijgen van je maag of word je gauw misselijk in het vliegtuig? Bereid je dan voor door wat medicijnen mee te nemen. Pijnstillers, diarreeremmers en tabletten tegen reisziekte kunnen soms een echte lifesaver zijn.

Trek daarnaast geschikte kleding aan voor je in het vliegtuig stapt. Er kan nogal een temperatuurverschil zijn tussen Nederland en jouw vakantiebestemming. Je dikke trui uittrekken op het vliegveld is dan niet altijd even fijn. Zeker als je het nog een heel stuk mee moet sjouwen. Zorg voor een fijn vest in het vliegtuig datje vervolgens – aangekomen op de bestemming – om je heupen of handbagage kunt knopen.

Maak een inpaklijstje

Je zult het maar hebben: kom je net aan op je bestemming, blijk je je bikini of ondergoed te zijn vergeten. Preparation is the key to success, dat zei Alexander Graham Bell. Ben je geen doorgewinterde pakker, dan geldt dit zeker voor jou. Voorkom vakantiestress en maak vooraf een lijstje van alles wat je mee wilt nemen.

Wil jij snel en effectief koffers leren inpakken? Wij schreven eerder een handige checklist. Dat kan niet meer misgaan!

Maak gebruik van een mobiele boardingpass

Niets is makkelijker dan online inchecken en simpelweg je boardingpass downloaden. Je mobiel heb je toch meestal direct bij de hand! Een papieren boardingpass minder snel; en daarmee gaat het vaak mis. Waar was dat papiertje ook alweer?

Tijd om over te stappen naar de digitale wereld. Er zijn diverse apps waarmee jij jouw boardingpass kan downloaden. Je hoeft voordat je op het vliegtuig stapt dan slechts je smartphone tevoorschijn te toveren en de bar- of QR-code te laten scannen. Pats, boem, klaar!

Voorkom diefstal

Stressvrije vakantie, voorkom diefstalMeer dan ooit tevoren worden er waardevolle bezittingen uit koffers gestolen. Om dit te voorkomen, kan je het beste alles van waarde aan de hand dragen. Laptops, camera’s, portemonnees en mobieltjes, stop ze in je rugzak of handtas.

Een andere tip is om je bagage te sealen. Zo voorkom je niet alleen diefstal, maar ook beschadiging aan je koffer. Dit kan vaak eenvoudig op het vliegveld worden gedaan, tegen een kleine vergoeding. Het sealen wordt altijd zo gedaan dat de handvatten en wieltjes vrij zijn, zodat je nog steeds je koffer kunt rollen.

Check of jouw paspoort up-to-date is

Een up-to-date paspoort betekent niet slechts dat je paspoort niet verloopt voordat je weer veilig terug bent in Nederland. Sommige landen (bijv. Amerika) stellen als eis dat jouw paspoort nog minimaal zes maanden geldig is vanaf de datum van de terugvlucht. Een noodpaspoort is duur en vergt tijd waardoor je mogelijk jouw vlucht mist. Even dubbelchecken dus!

Huur een auto

Stressvrij vakantie, auto hurenWaag je niet aan een eeuwige zoektocht door een zee aan autoverhuurders, maar boek direct een auto bij ons tijdens het boeken van je vakantie.

Waarom? Ga je zelf op zoek naar een autoverhuurbedrijf dan loop je risico. Niet alle bedrijven zijn even betrouwbaar of hebben een volledige dekking. Ze proberen daarnaast op allerlei manieren extra verzekeringen aan te smeren zodat je uiteindelijk de hoofdprijs betaalt.

Dat levert een hoop stress op! Als je verzekerd wilt zijn van een goede huurauto dan kun je ervoor kiezen een auto op onze website te reserveren, direct bij je boeking! Bekijk maar eens alle mogelijkheden.

Zorg dat je internationaal kan bankieren

Niet iedere bankpas is automatisch ingesteld op internationaal bankieren. Bij veel Nederlandse banken kan je bijv. wel in Europa pinnen, maar niet daarbuiten. Zij doen dit om skimming te voorkomen.

Controleer wat er voor jouw pas geldt voor je weggaat. Het zou zonde zijn als je in Amerika opeens niet blijkt te kunnen betalen. Handig: bij veel banken kan je dit in je eigen internetbankieren-omgeving zelf aanpassen.

Misschien nog wel eenvoudiger is een creditcard. Al is het soms lastig bij lokale restaurantjes met een creditcard te betalen, hotels zijn op de meeste bestemmingen juist ingesteld op het accepteren van een creditcard.

Heb jij jouw stressvrije vakantielocatie al in het vizier? Missie geslaagd!

Over de auteur

Marieke

Marieke is gek op reizen én schrijven. Ze heeft al flink wat van Europa gezien, maar is nog lang niet klaar met de wereld verkennen. Ze neemt je mee naar de mooiste plekken op de wereld.

1 reactie op “Zo ga jij stressvrij op vakantie!

  1. Fijn en attent om deze informatie te ontvangen.
    Je denkt altijd dat je het allemaal wel zelf weet, maar er staat altijd wel n tip tussen die je kunt gebruiken. Dankjewel!

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *