Strandvakantie Thailand: Railay Beach

Strandvakantie Thailand: bounty stranden waar je u tegen zegt

Thailand staat bekend als ideale bestemming voor backpackers. Dat is ook niet zo gek, want dit land heeft een aantal prachtige culturele bezienswaardigheden, leuke hostels en is relatief goedkoop. Maar niet alleen backpackers zijn hier aan het goede adres. Met dank aan de prachtige bounty stranden is het een must voor zon- en strandliefhebbers.

Je vindt vaak prachtige plaatjes op het internet, in reisboeken of in fotoalbums van familie of vrienden. De foto’s lijken haast surrealistisch mooi, kan dat echt? Ja, dat kan echt! Boek een strandvakantie Thailand en ervaar het zelf!

Zuid-Thailand meest populair voor strandvakantie Thailand

Het zuiden van Thailand gooit hoge ogen als het aankomt op bounty stranden. Met name Phuket is een geliefde bestemming onder strandliefhebbers. Of je nu op zoek bent naar rust en privacy, romantiek of juist drukte en vertier: Phuket heeft een breed aanbod.

Patong Beach is waarschijnlijk het bekendste en meest bezochte strand in Phuket. Sommige reizigers beweren zelfs dat dit het meest populaire strand van heel Thailand is! Patong Beach is populair onder jongeren vanwege de clubs die je in dit gebied treft, maar je zal hier ook gezinnen en oudere mensen tegenkomen.

strandvakantie Thailand, Seaview Patong HotelWil jij met eigen ogen zien of Paton Beach inderdaad het meest populaire strand van heel Thailand is? Verblijf in Seaview Patong Hotel. Juist ja, mét uitzicht op Patong Beach.

Andere populaire stranden in en rond Phuket zijn Nai Harn Beach, Karon Beach en Freedom Beach. Meest populair onder gezinnen is Kata Noi Beach. De hotels liggen hier allen op korte loopafstand van het strand en de zee is er rustig.

Naast de mooie stranden die je hier vindt, wordt de onderwaterwereld in het zuiden gekenmerkt door prachtige koraalriffen. Duikliefhebbers komen hierdoor graag naar Zuid-Thailand. Daarnaast vind je in dit deel van Thailand prachtige nationale parken, bergen, watervallen en wildlife-reservaten.

Strandvakantie Thailand: Ao Nang

Authentiek Krabi

Krabi, een relatief kleine provincie aan de Andaman Zee, is na Phuket de populairste bestemming voor een strandvakantie Thailand. Krabi ligt dichtbij Phuket en heeft net zoals dit deel van Thailand indrukwekkende rotsformaties welke zorgen voor schitterende jaloersmakende foto’s.

Krabi is nog een stukje authentieker dan Phuket; hier maak je nog kennis met het echte Thailand, toerisme heeft hier minder de overhand. Het meest populaire en mooiste strand van Krabi is Ao Nang. Vanaf Ao Nang kun je o.a. de boot pakken naar een aantal schitterende eilanden, waaronder het bekende Koh Phi Phi.

strandvakantie Thailand, Centara Grand Beach Resort & Villas KrabiOptimaal genieten van Ao Nang kan tijdens een verblijf in Centara Grand Beach Resort & Villas Krabi. Geniet in een privé baai met een cocktail in je hand van het adembenemende uitzicht.

Andere mooie stranden in Krabi zijn o.a Railay Beach, Phra Nang Beach en Laem Tong Bay. Voor andere vormen van natuur moet je landinwaarts rijden; daar vind je rotsen, grotten, watervallen en ongerepte oerwouden.

Mooiste stranden volgens de Thaise overheid

Met de komst van social media delen steeds meer mensen hun mening maar ook foto’s na afloop van hun vakantie. Dit maakt dat we al snel een beeld hebben van bepaalde bestemmingen of stranden zonder dat we er geweest zijn. Niet altijd geheel objectief dus. Dat geldt uiteraard ook  voor de toplijstjes van de Thaise overheid, die elk jaar het liefst zoveel mogelijk toeristen hun kant op ziet gaan. Toch delen we graag de stranden die volgens hen het beste zijn.

Strandvakantie Thailand: Phi Phi IslandsStranden die van de Thaise overheid vijf sterren hebben gekregen zijn Adan Island Beach in Satun, Long Beach op de Phi Phi Islands en Bilae Beach op Hong Island bij Krabi. Sai Kaew Beach op Samet Island bij Rayong, Hua Hin Beach op Koh Samui en Chaweng Beach (eveneens op Koh Samui) zijn goed voor vier sterren.

Het strandleven in Thailand

Kom je voor een strandvakantie naar Thailand, dan kom je vast graag gebruind terug. Terwijl jij geniet van het zonnetje tijdens je strandvakantie Thailand, komen strandverkopers langs met ijs, koude drankjes, verse vruchten en verse vis. Zo hoef je je bedje niet te verlaten en val je ook niet om van de honger.

Toch zou het zonde zijn om de hele dag op je strandbedje te liggen. De stranden nodigen ook uit voor een actievere vakantie! Je kunt er verschillende watersporten beoefenen. Huur bijvoorbeeld een jetski, ga duiken of snorkelen. Thailand behoort tot de beste duikbestemmingen ter wereld en heeft veel koraalriffen, flora en fauna onderwater.

Ben jij een minder actieve vakantieganger? Boek letterlijk op het strand een Thaise massage en keer helemaal zen terug in Nederland. Ook een manicure- of pedicurebehandeling is mogelijk op de Thaise stranden.

Denk je nog steeds dat een strandvakantie Thailand te mooi is om waar te zijn? Neem een kijk in ons aanbod en wie weet lig jij deze winter nog op een van bovenstaande stranden. Liever binnen nu en zes weken met je voeten in het hagelwitte strand staan? Bekijk onze speciaal geselecteerde last minutes naar Thailand.

OVER DE AUTEUR

Anouk

Ik werk bij dé VakantieDiscounter als product specialist. Ik vind het heerlijk om te reizen en vervolgens mijn ervaringen te delen en (hopelijk) jullie te enthousiasmeren!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *