Strandvakantie Maleisië

Strandvakantie Maleisië: het hele jaar door een succes

Het schiereiland Maleisië kent een tropisch regenwoudklimaat, met een hoge luchtvochtigheid én een hoge temperatuur. Hierdoor is het in Maleisië het hele jaar heerlijk vertoeven. Tel daarbij de aanwezigheid van de vele strandvakanties op… Wat staat je dan nog in de weg om een strandvakantie in Maleisië te boeken? Zo kun je mooi de Nederlandse kou ontvluchten.

Maleisië heeft een meer dan 4.800 km lange kust met witte zandstranden, verborgen baaien en helderblauw zeewater. Vooral aan de oostkust van het schiereiland vind je mooie stranden waar je uren kunt zonnen, spannende watersporten kunt beoefenen en een prachtige zonsondergang kunt bekijken. Genoeg mogelijkheden voor een strandvakantie in Maleisië dus. Maar waar moet je nu zijn? Wij zetten de opties voor je op een rij.

Langkawi

Strandvakantie Maleisië: LangkawiLangkawi is het hoofdeiland van de gelijknamige eilandengroep voor de kust van Maleisië. Het eiland staat bekend om haar stille schoonheid, natuurwonderen, mooie stranden en vogel- en vlindersoorten die je nergens anders in Maleisië tegenkomt. Rondom het eiland vind je een aantal onbewoonde eilandjes waar snorkelaars en duikers aan hun trekken komen. De stranden van Langkawi, door de inwoners Pantai genoemd, nodigen daarnaast uit voor andere watersportmogelijkheden.

Langkawi staat bekend als grotteneiland. Wanneer je je vakantie op dit eiland doorbrengt, moet je zeker een bezoek brengen aan één van deze grotten: Gua Cerita (legendengrot), Gua Kelewar (vleermuizengrot), Gua Buaya (krokodillengrot) en Gua Landak (stekelvarkengrot). De meeste grotten zijn met een bootje te bereiken, bij andere kun je te voet komen.

Langkwai heeft een groot aanbod aan mooie resorts. We selecteerden voor jou onze favorieten voor een strandvakantie Maleisië:

  • Federal Villa Beach Resort is een eenvoudig, maar comfortabel driesterren hotel. Maak o.a. gebruik van de nette kamers, twee restaurants, twee zwembaden, diverse kinderfaciliteiten en een uitgebreid wellnesscentrum. En dat allemaal betaalbaar!
  • Een sfeervol hotel, gelegen in een tropische tuin en met vele faciliteiten, dat is Meritus Pelangi Beach Resort & Spa in het kort. De twee buitenbaden en twee kinderbaden zorgen voor verkoeling en in de directe omgeving kun je tal van uitstapjes maken of sportieve activiteiten ondernemen.

Perhentians

Strandvakantie Maleisië: Perhentian KecilDe eilandengroep Perhentians bestaat uit het grotere Perhentian Besar en het kleinere Perhentian Kecil. Kleinschaligheid is desondanks iets dat beide eilanden typeert. Mocht je in alle rust willen verblijven dan zit je hier zonder twijfel goed. Je bereikt de eilandengroep eenvoudig vanaf de haven van Kuala Besut aan het vasteland van Maleisië.

Watersporters opgelet: de Perhentians bieden volop mogelijkheden om te scuba diven, snorkelen, diepzee vissen en zwemmen. Daarnaast biedt het genoeg voor natuurliefhebbers. Je vindt op de Perhentians oerwouden met apen, leguanen, eekhoorns en vlinders, maar ook palmbomen, hagelwitte stranden en helderblauw zeewater met prachtig koraal. Het is niet voor niets dat de Perhentians ook wel Malaysia’s Marine Paradise worden genoemd.

Strandvakantie Maleisië, Bubu Long Beach ResortEen echte aanrader voor een verblijf op de Perhentians is Bubu Long Beach Resort. Het hotel ligt direct aan het strand en heeft een goed restaurant, een miniclub én een wellnesscentrum. Klinkt dat niet als muziek in de oren?

Een strandvakantie in Maleisië is een unieke ervaring. Bekijk dus snel ons volledige aanbod en boek. Wij wensen je alvast heel veel plezier toe en natuurlijk horen we graag wat jouw ervaringen zijn!

OVER DE AUTEUR

Donna

Als online content writer bij dé VakantieDiscounter droom ik elke dag weg bij de mooiste plekjes. Van lange zonvakanties tot aan indrukwekkende stedentrips!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *