Strandvakantie Cuba, Varadero

Varadero: hét Cuba voor strandliefhebbers

Op zoek naar een tropische zonvakantie aan de andere kant van de Atlantische Oceaan? Sla de Nederlandse Antillen eens over en boek een strandvakantie naar Cuba. Hier vind je namelijk Varadero, ook wel Playa Azul genoemd. Playa Azul betekent ‘blauw strand’ en dat zegt toch wel genoeg? Stop die bikini en strandhoed maar vast in je koffer!

Strandvakantie Varadero, CubaMet maar liefst 20 km aan witte stranden en een helderblauwe zee is Varadero, dat op 142 km van de Cubaanse hoofdstad Havana ligt, een populaire plaats onder toeristen. En dat is het al sinds 1870!

Waar het in vroegere jaren vooral een bestemming voor rijke reizigers was, zijn er tegenwoordig steeds meer betaalbare reizen naar deze droombestemming te vinden. Zodat ook jij kunt genieten van het 20 km lange strand, dat wordt gezien als een van de mooiste stranden van Midden-Amerika. Geniet hier onder het genot van een verkoelend tropisch briesje van een zalige zonvakantie.

Extra pluspunt: direct aan het strand vind je tal van mooie hotels om uit te kiezen. Onze favorieten? Die vind je onderaan dit artikel.

Wat is er te doen in Varadero?

Strandvakantie Varadero: CubaHoewel Varadero een strandwalhalla bij uitstek is, is het nooit goed om continue in de zon te liggen. Ga voor de afwisseling slenteren door het centrum van de stad. Verdwalen zul je niet snel, alle straten zijn genummerd (oplopend vanaf 1) en hierdoor dus zeer overzichtelijk.

Extra leuk: hier maak je kennis met de locals. Deze zul je niet snel zien op het strand, het strand is voor toeristen gereserveerd. Borrel tussen de locals op terrasjes en in bars of maak een praatje met de eigenaren van souvenirwinkeltjes.

Shoppen doe je in het overdekte winkelcentrum, Plaza Américas. Naast een sigarenwinkel (hoe kan het ook anders in Cuba) vind je hier een boekwinkel, postkantoor, verschillende restaurantjes en kledingwinkels van bekende merken.

Hoe je van jouw hotel naar het stadscentrum komt? De leukste manier is om je te laten vervoeren door de gele bromfietstaxi’s die je in veelvoud rond zal zien rijden. Deze zijn geschikt voor maximaal drie personen.

Zonnebaden & meer

Strandvakantie Cuba, VaraderoBen jij geen vakantieganger die de hele dag met een boek (of cocktail in je hand) op het strand kan liggen? Varadero biedt genoeg actieve mogelijkheden.

Zo kun je vanaf het strand de onderwaterwereld van Cuba ontdekken tijdens een duiktochtje of, iets laagdrempeliger, met snorkel. Ook zijn er mogelijkheden tot waterskiën, diepzeevissen, windsurfen en zeilen. En wat dacht je van paardrijden over het strand of in het binnenland? Daarnaast biedt Varadero de mogelijkheid tot golfen, parachutespringen en parasailing.

Wil je meer van het eiland Cuba ontdekken? Boek ter plaatse mooie tripjes. Maak bijvoorbeeld een boottocht over de rivier Rio Canimar. Boek een jeepsafari door het binnenland en maak kennis met de Cubaanse cultuur. Of bezoek de hoofdstad Havana. Natuurliefhebbers mogen de grotten van Bellamar niet overslaan.

Wel behoefte aan nog meer strand? Maak een catamarancruise naar het Cubaanse eiland Cayo Blanco. Ook de stranden die je hier vindt zijn om bij weg te dromen.

Een vakantie Cuba is niet compleet zonder…

Cubanen staan bekend om hun voorliefde voor salsa muziek en ’s avonds moeten de voetjes dus van de vloer onder het genot van een Cubaanse rum (of nog beter: een mojito). Vertoon je kunsten op de dansvloer van een van de vele karaoke- en cocktailbars.

Nergens anders in Cuba vind je zoveel restaurants en nachtclubs als in Varadero. Je kunt doorgaan tot in de vroege uurtjes. Het is ook om precies deze reden dat Varadero regelmatig wordt vergeleken met Miami Beach.

Onze favoriete hotels in Varadero

De vergelijking met Miami komt overigens niet alleen door de aanwezigheid van restaurants en nachtclubs, Varadero heeft net als Miami een groot scala aan luxe hotels. Het gros van de hotels heeft vier of vijf sterren en je kunt je er dus onderdompelen in luxe. Tijd om onze meest gewaardeerde accommodaties uit te lichten:

  • Royalton Hicacos Resort & Spa is het perfecte hotel als je met zijn tweetjes wil genieten in alle rust. Dit hotel is namelijk een adults only hotel en rust staat hier hoog in het vaandel. Direct aan het hagelwitte strand!
  • Met het hele gezin naar Cuba? Boek dan een vakantie naar Paradisus Varadero Resort & Spa. Terwijl je kinderen zich vermaken in de miniclub kom jij bij aan een van de zwembaden. ’s Avonds dineer je in één van de zeven restaurants.
  • De Spaanse keten H10 hotels staat bekend om haar hotels met exclusieve en moderne uitstraling. Dat geldt ook voor het hotel Ocean Varadero El Patriarca. Extra bijzonder: je kunt hier terecht met je kinderen, maar als je geen kinderen hebt, is er ook een kindervrij gedeelte (privilege), waar je in alle rust kunt genieten. Ook dit hotel ligt direct aan het strand.
  • Een van de meest luxe hotels in Varadero is Iberostar Selection Varadero. Geniet hier van een 24-uurs all inclusive formule met uitzicht op de kristalheldere zee.

En het mooie is: dit Cubaanse paradijs is ook nog eens betaalbaar. Vanaf ca. € 800,- boek je al een complete vakantie naar Varadero, waar je veelal o.b.v. all inclusive verblijft. Kijk je mee naar al onze aanbiedingen?

Fotografie: possohh | Shutterstock.com

OVER DE AUTEUR

Laura

Naast mijn werk als online content marketeer bij dé VakantieDiscounter reis ik graag de wereld over. Om daarna mijn reisverhalen te delen in woord én beeld. Het liefst over en van de minder bekende plekken in Europa, hoewel Europese steden ook op mijn favorieten-lijstje staan. Ook droom ik graag weg bij tropische bestemmingen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *