Mooiste stranden Algarve

Relax! De mooiste stranden van de Algarve

De Algarve staat garant voor een zorgeloze zonvakantie. De regio in het zuiden van Portugal staat namelijk bekend om haar ruige kustlijn met prachtige rotsformaties en baaien. Tijd om de mooiste stranden van de Algarve op een rij te zetten.

Maar liefst 200 kilometer aan kustlijn, dat biedt de Algarve. En dat betekent dus ook talloze stranden. Ideaal voor jong én oud, want het gros is bijzonder kindvriendelijk. Je vindt daarnaast schattige, kleine straatjes verscholen tussen de enorme rotspartijen en kliffen, die soms wel tientallen meters hoog rijken. Maar waar moet je écht zijn? We zetten de mooiste stranden van de Algarve op een rij.

Praia Dona Ana

Mooiste stranden Algarve, Praia Donna AnaPraia Dona Ana is één van de meest bekende én mooie stranden van de Algarve. Het strand, dat om de hoek van Lagos ligt, wordt aan beide kanten omringd door bomen en rotsen.

Het goudgele zandstrand, dat via een trap bereikbaar is, nodigt uit om een dag flink te ontspannen en Portugese zonnestralen op te vangen. Er kunnen tegen betaling ligbedden en parasols worden gehuurd en in de zomer is er een strandwacht aanwezig. Doordat er geen sterke stroming is en je ook geen last hebt van hoge golven, is het een ideaal strand voor families.

De kliffen rondom Praia Dona Ana zijn geweldig mooi. En dat ontdek je het beste door een wandeling te maken. Zo kun je via de kliffen in ca. 20-25 minuten lopen naar het verderop gelegen Lagos. Of andersom; als je daar verblijft, loop je via een geweldige route naar dit prachtige strand.

Hotel Dom Manuel I Residence, LagosHotel Dom Manuel I Residence is een aanrader als je gaat voor rust en wilt genieten van al het  moois dat Lagos én de Algarve te bieden hebben. Het kleinschalige boutique hotel ligt op loopafstand van het centrum en stadsstrand.

Praia da Fálesia

Mooiste stranden Algarve, Praia da FálesiaStel het je even voor: rode rotsen om je heen, zand zover het oog reikt en jij op een handdoek of ligbed met niks meer dan het zonnetje. Praia da Fálesia is met recht één van de mooiste stranden in de Portugese streek. En dat niet alleen; het is meer dan 3 km (!) lang.

Los van dat je er heerlijk kunt zonnebaden is het door haar lengte ook nog eens geschikt voor een lange wandeling. Trek je schoenen uit en voel het warme zand tussen je tenen. Je kunt jouw strandwandeling o.a. eindigen in Olhos d’Água (letterlijk vertaald betekent dit ‘ogen van water’). Aan het strand van dit dorpje vind je zoetwaterbronnen waar bij eb water omhoog bubbelt.

Breng ook eens een ochtendje in het kleine centrum aan het stadje door. Er zijn leuke souvenirwinkeltjes en boetiekjes. Als je van een feestje houdt, is er ook nog de mogelijkheid om naar Albufeira te gaan. Aan de Strip vind je tal van uitgaansgelegenheden en dat geldt ook voor Barstreet in het oude gedeelte van de badplaats.

Adriana Beach Club Hotel Resort, AlgarveAll inclusive genieten? Dat kan bij Adriana Beach Club Hotel Resort. Een zorgeloze vakantie voor lekker eten & drinken, een breed aanbod aan faciliteiten en ligging nabij dit prachtige strand is gegarandeerd.

Praia da Marinha

Ooit eens een reisgids gelezen over de Algarve? Dikke kans dat een foto van Praia da Marinha, nabij Lagos, op de omslag werd gebruikt.

De grotten, rotsformaties en gouden stranden maken Praia da Marinha tot een van de populairste stranden van de Algarve, met name bij gezinnen. Het strand loopt langzaam af in zee en het water is er schoon. Het strand heeft dan ook niet voor niets een Golden Beach Award ontvangen.

Genieten is het niet alleen op het strand, maar ook tijdens de wandeling ernaartoe. Je bereikt Praia da Marinha via een wandeling door de natuur. Houd er wel rekening mee dat je onderweg trappen passeert; het strand is dus niet voor iedereen geschikt.

Vila Alba Resort, AlgarveStressvrij genieten aan de Algarve? Vila Alba Resort is the place to be. Vanaf het zwembad kijk je prachtig uit over zee en Praia da Marinha ligt praktisch om de hoek.

Nog meer mooie stranden in de Algarve

Met meer dan 200 kilometer aan kustlijn is er natuurlijk véél meer strand te vinden. We zetten nog een paar extra mooie stranden aan de Algarve voor je op een rij:

  • Voor wat meer rust ga je naar Praia da Figueira. Dit strand is nog relatief onbekend. Ultieme rust en genieten van de natuurlijke schoonheid van de Algarve dus! Bijzonder: de zeldzame katachtige Iberische lynx is in de omgeving van het strand te vinden én het strand is het thuis van de bedreigde visarend. De vogel nestelt hier.
  • Praia do Vau is een fijn strand voor families door het rustige en schone water. Er zijn ligbedden te huur en bij diverse restaurants kun je verkoelende versnaperingen bestellen. Er heerst een gemoedelijke sfeer.
  • Surfen aan de Algarve? Praia do Amado is populair onder surfers omdat er vaak een verkoelende wind staat. En doordat er weinig faciliteiten zijn, is het er vaak ook nog relatief rustig.
  • Praia da Salema grenst aan het gelijknamige vissersdorpje. Aan het strand zie je hoe lokale vissers aankomen met hun dagvangst. Na een dag chillen op het strand geniet je van diezelfde vis in een van de restaurants.

Aan welke van deze mooie stranden in de Algarve zie jij jezelf wel relaxen?

OVER DE AUTEUR

Laura

Naast mijn werk als online content marketeer bij dé VakantieDiscounter reis ik graag de wereld over. Om daarna mijn reisverhalen te delen in woord én beeld. Het liefst over en van de minder bekende plekken in Europa, hoewel Europese steden ook op mijn favorieten-lijstje staan. Ook droom ik graag weg bij tropische bestemmingen!

1 thoughts on “Relax! De mooiste stranden van de Algarve

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *