Leukste steden Nederland

De leukste steden in Nederland. Voor welke ga jij?

Het voorjaar; de perfecte tijd voor een stedentrip in eigen land. De mussen vallen niet van het dak en het is het perfecte weer voor een dagje shoppen, een terrasje pakken en fijn dineren. Maar wat zijn nu de leukste steden in Nederland? We zetten ze op een rij!

Bruisend Amsterdam

Stedentrip Nederland, AmsterdamEen weekend toerist in eigen land uithangen? Overweeg eens onze eigen hoofdstad, die – ondanks dat het zóveel te bieden heeft – vaak vergeten wordt. Zonde!

Laten we dan drie belangrijke redenen (er zijn er natuurlijk veel meer) geven waarom Amsterdam een van de leukste steden in Nederland is:

  1. Geen één binnenstad is zo charmant als die van Amsterdam als je het ons vraagt. Wat kan er nu tippen aan de mooie Amsterdamse grachtengordel met historische panden uit de Gouden Eeuw?
  2. Nergens in Nederland vind je zoveel musea bij elkaar. Bezoek het Rijksmuseum, het Anne Frank huis, Madame Tussauds en het Rembrandthuis. Ook leuk: The Dungeon, waar je op een interactieve manier alles leert over de tijd van de beulen. Met kinderen is het leuk om een bezoek te brengen aan Science Center NEMO.
  3. Je kunt er winkelen als de beste! En dan hebben we het niet over de drukke Kalverstraat of de poep-chique PC Hooftstraat, maar over de gezellige Negen Straatjes. In dit gebied rondom de bekendste grachten vind je kleine boetiekjes en knusse eettentjes.

Tel daarbij de centrale ligging in Nederland op, het feit dat Amsterdam goed bereikbaar is per openbaar vervoer (parkeren is hier helaas niet goedkoop) en de ruime keuze aan hotels. Deze stad staat toch terecht in ons lijstje met leukste steden in Nederland?!?

NH Collection Amsterdam Grand Hotel Krasnapolsky, AmsterdamNH Collection Amsterdam Grand Hotel Krasnapolsky is het summum onder de hotels in Amsterdam. Het chique hotel is gevestigd in een prachtig 19e-eeuws pand en ligt direct aan de Dam. En het restaurant? Die heeft een Michelin-ster.

All time favorite Maastricht

Stedentrip Nederland, MaastrichtAls er één stad in Nederland uitspringt voor culinaire liefhebbers, is het Maastricht wel. De Zuid-Limburgse stad is dé stad voor bourgondiërs. Je vindt er het ene na het andere leuke restaurantje, gezellige kroegjes zijn er in overvloed en vlaai móet je er simpelweg wel eten.

Bovenop al dit lekkers biedt de stad een hoop cultuur. Zo kun je een kijkje nemen in ondergronds Maastricht, in de Mergelgrotten, en vind je nog delen van de oude stadsmuren in de stad. Samen met een gids vanuit VVV Maastricht kun je daarnaast tijdens een stadswandeling die geschiedenis in duiken.

Shopaholic? De smalle straatjes in het oude centrum zijn vergeven van leuke boetiekjes, maar je vindt er ook de bekende winkelketens. Wandel ook even naar de overkant, de Wyck is een buurt in opkomst met tal van kleine winkeltjes.

Eden Designhotel Maastricht, MaastrichtEden Designhotel Maastricht heeft een ligging in misschien wel de leukste wijk van Maastricht, Wyck. Je kunt er daarnaast rekenen op unieke kamers met luxe faciliteiten.

Opkomend Rotterdam

Stedentrip Nederland: RotterdamLonely Planet riep Rotterdam enkele jaren terug uit tot topstad (wereldwijd!). En als Lonely Planet het zegt… dan geloven we het! Los van het feit dat we sowieso zelf goede ervaringen hebben met de stad.

In het Manhattan aan de Maas, zoals de stad ook wel wordt genoemd vanwege de geweldige skyline, heb je alles binnen handbereik voor een geslaagd weekendje weg. Een breed aanbod aan winkels, een van Europa’s mooiste foodhallen, bijzondere architectuur en een wereldhaven.

Over haven gesproken; het is een must-do om tijdens een stedentrip Rotterdam in een watertaxi te stappen en de stad vanaf het water te bekijken. Dan is deze pas echt indrukwekkend. En hoe cliché ook; voor het mooiste uitzicht beklim je de Euromast.

Stedentrip in Nederland, SS RotterdamRotterdam is – o.a. door Diergaarde Blijdorp – ook leuk met kinderen. Extra leuk wordt het als je verblijft in SS Rotterdam, een hotel gevestigd in een voormalig cruiseschip in de haven van Rotterdam.

Nog meer leuke steden in Nederland

Leukste steden Nederland: EindhovenKunnen we het bij drie steden houden? Nee, natuurlijk niet! Ons land heeft nog zoveel meer te bieden. Dus we gooien er wat bonustips (incl. hoteltips) voor je tegenaan:

  • ‘Stad van het licht’; deze bijnaam heeft Eindhoven te danken aan het feit dat Philips er is gevestigd. Philips heeft ook gezorgd voor dé hotspot van de stad, Strijp S. Strijp S is het voormalige Philipsterrein en nu het thuis van hippe koffietentjes, luxe boetiekjes, bijzondere panden en street art. Of we ook nog een hip hotel voor je in petto hebben? Ja hoor! Design Hotel Glow in het centrum.
  • Op zoek naar Brabantse gezelligheid? Breda it is! De bourgondische stad heeft veel te bieden op cultureel gebied, staat bomvol met terrasjes voor een hapje en drankje én heeft een artistieke kant. Voor dit laatste maak je een wandeling langs de street art van de Blind Walls Gallery. En als je uniek wilt overnachten is Hotel Nassau Breda de beste optie. Je slaapt dan in een voormalig klooster.
  • Houd je van compacte steden? Dan is Middelburg een aanrader. De Zeeuwse stad kent een prachtig historisch centrum met tal van bezienswaardigheden, waaronder de Oostkoepel, de Abdij en de Lange Jan (die vanaf haast elke plek te zien is). Naast mooie monumenten vind je er geweldige winkeltjes en een breed aanbod aan restaurants. Extra pluspunt: je bent in een kwartiertje rijden op het strand. Zoek je nog een plek om te overnachten? We tippen Fletcher Hotel-Restaurant Arneville.
  • Op onze lijst van leukste steden in Nederland mag onze ministeriële hoofdstad eigenlijk niet ontbreken, Den Haag. De levendige stad heeft – net als Middelburg – als voordeel dat je stad & strand eenvoudig kunt combineren. En je vindt er luxe hotels! Check maar eens Staybridge Suites The Hague – Parliament. Zoals de naam al verklapt, verblijf je om de hoek van het Binnenhof en het torentje van Rutte.

Naar welk van deze leukste steden in Nederland ga jij graag een weekendje?

Bekijk alle stedentrips in Nederland

OVER DE AUTEUR

Laura

Naast mijn werk als online content marketeer bij dé VakantieDiscounter reis ik graag de wereld over. Om daarna mijn reisverhalen te delen in woord én beeld. Het liefst over en van de minder bekende plekken in Europa, hoewel Europese steden ook op mijn favorieten-lijstje staan. Ook droom ik graag weg bij tropische bestemmingen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *