Stedentrip met kinderen in Nederland

5x een stedentrip met kinderen in eigen land

Soms heb je geen tijd of geld voor een buitenlandse stad. Helemaal niet erg, want ook in eigen land zijn er genoeg leuke bestemmingen voor een stedentrip. En stedentrips met kinderen zijn superleuk! We zetten daarom onze favoriete bestemmingen in eigen land voor je op een rij.

1. Rotterdam

Stedentrip met kinderen in nederland, RotterdamZelfs na meerdere weekendjes Rotterdam raak je niet uitgekeken! Zeker voor kinderen die niet in een grote stad wonen is het heel indrukwekkend om de wolkenkrabbers te zien. De stad heeft daarnaast leuke musea voor kinderen, denk aan het bekende Maritiem Museum of het minder bekende Villa Zebra. Een rondvaart in de haven is indrukwekkend en ga daarna met de watertaxi naar de Euromast.

2. Arnhem

Arnhem is een ideale stad voor een stedentrip met kinderen: niet te groot en toch heel veel te doen. Bezoek het Watermuseum in het Sonsbeekpark, ga winkelen in de leuke winkeltjes in de binnenstad en eet daarna aan de Rijnkade. Daarnaast kan je je een hele dag vermaken in Burgers’ Zoo of het Openluchtmuseum.

3. Leeuwarden & Sneek

Combineer deze twee Friese plaatsen voor een heerlijk weekendje weg. In Sneek is het Fries Scheepvaart Museum een aanrader. Voor kinderen is er een speciaal kindermuseum en zijn er leuke speurtochten uitgezet. In de zomer kan je het Zandsculpturenfestival bezoeken en varen in de omgeving. De topper in Leeuwarden is het Fries Natuurmuseum met elke keer aansprekende wisselende tentoonstellingen.

4. Den Haag

Stedentrip met kinderen in nederland, madurodamMadurodam blijft leuk en is een mooie aanleiding om een stedentrip Den Haag te boeken. Ga naast Madurodam ook naar het Kinderboekenmuseum, Omniversum of Museon. Met kinderen in de middelbare schoolleeftijd mag een rondleiding in het gebouw van de Tweede Kamer niet ontbreken. Genoeg cultuur gezien? Dan ben je met de tram zo op het Scheveningse strand.

5. Haarlem

De hofjes in Haarlem zijn wereldberoemd. Nog nooit gezien? Doe dan samen met je kinderen een stadswandeling. Of nee, het is meer een speurtocht, want wie kan als eerste het goed verstopte hofje vinden?

Ook shopliefhebbers zullen zich niet vervelen. Een pauze hou je bij Meneer Paprika of bij La Place op de 6e verdieping van V&D. Cultuursnuiven kan bij het Teylersmuseum, zeker voor kleine archeologen in de dop een heerlijke plek.

Wist je dat een stedentrip met kinderen in eigen land ook heel leuk is om met één kind te doen als je er meerdere hebt? Maak er een moeder-dochter of vader-zoon weekend van. Succes gegarandeerd!

Fotografie: Kiwisoul | Shutterstock.com

 

Over de auteur

Saskia

Saskia is altijd op zoek naar de leukste vakanties en uitjes met kinderen. Met haar gezin verkent ze Europa en treedt ze net buiten de gebaande paden: van citytrip tot kanotocht en van wandeling tot grote mensen museum. Met haar ervaringen inspireert ze andere ouders op haar blog KidsErOpUit.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *