Stedentrip Marrakech

De perfecte stedentripbestemming voor het najaar: Marrakech!

De zomervakantie is alweer even ten einde, maar dat betekent niet dat we bij dé VakantieDiscounter stil zitten. Sterker nog, we kijken vooruit en verzamelen de leukste adresjes en bestemmingen voor in het najaar. Een perfecte stedentripbestemming voor dit najaar vinden wij bijvoorbeeld Marrakech. Lekker weer, gezellige souks, kleinschalige riads én hamam’s om compleet tot rust te komen.

Het kloppende hart van Marrakech: Jemaa-el-Fna plein

Stedentrip Marrakech: SouksWaar je zeker niet aan ontkomt – en ook niet wilt ontkomen! – tijdens een stedentrip in Marrakech is het kloppende hart van de stad, het Jemaa-el-Fna plein en de aangrenzende eeuwenoude medina met honderden steegjes en straatjes.

Alle zintuigen worden geprikkeld tijdens een wandeling door de medina. Je maakt kennis met verschillende soorten kruiden en koopt traditionele producten in een van de souks. Je vindt er souks met elk hun eigen specialisme. Wolsouks, leersouks, potten- en pannensouks, tapijtsouks en kruidensouksen; het zijn slechts een paar voorbeelden. Eerlijk is eerlijk, de souks zijn vooral georiënteerd op het toerisme. Maar hoe hoger je gaat, hoe minder ‘toeristisch’ de souks worden. Je maakt dan steeds meer kennis met de échte souks.

Aan het Jemaa-el-Fna plein vind je tot slot uiteenlopende straatartiesten variërend van acrobaten en slangenbezweerders tot muzikanten en vuurspuwers. Denk maar niet dat je je hier alleen overdag goed zult vermaken, ook ’s avonds wemelt het hier van de gezelligheid. Neem vooral ’s avonds plaats in een van de restaurantjes met mooi uitzicht op het plein.

Houd er rekening mee dat bij veel lokale eettentjes geen alcohol te verkrijgen is. Bij de meer internationaal georiënteerde restaurants is de kans groter dat je een wijntje of biertje kunt bestellen.

Koutoubia Moskee

Stedentrip Marrakech: Koutoubia MoskeeVanuit het Jemaa-el-Fna-plein torent de 77 meter hoge Koutoubia Moskee overal bovenuit. Het is de allergrootste moskee van Marrakech én tevens het symbool van de stad.

Overigens is het niet meer de originele moskee; deze bleek namelijk niet goed t.o.v. de heilige stad Mekka te liggen. Wel vind je er nog pilaren van de eerste moskee.

Als niet-moslim is het helaas niet toegestaan om de moskee te betreden, maar je hebt wel toegang tot de prachtige tuin die bij de moskee hoort.

En heel eerlijk; van buiten alleen al levert de moskee geweldige foto’s op. Fotografeer deze ook zeker bij avondlicht.

Palais de la Bahia

Op een paar minuten lopen van het Jemaa-el-Fna plein vind je het Palais de la Bahia.

Dit paleis, waarvan de bouw in 1880 startte, moest vooral heel groot worden. Si Moussa, de eigenaar en opdrachtgever, wilde hier namelijk zijn 4 echtgenotes en 24 bijvrouwen onderbrengen. Zonder dat ze elkaar tegen het lijf zouden lopen of konden zien vanuit de tuin. Gelukt! Het paleis is een verzameling van oude huizen en riads met prachtige binnentuinen.

stedentrip marrakech, jardin majorelleBen je een fan van tuinen? Breng dan sowieso ook een bezoek aan de Jardin Majorelle, een prachtige tuin vol met cactussen, palmbomen en andere bijzondere planten. De tuin is ook geliefd bij vogels!

Museumhoppen in Marrakech

Breng jij tijdens een stedentrip graag een bezoek aan een museum, doe dit dan ook zeker wanneer je in Marrakech bent. Je komt meer te weten over het verleden van Marrakech in het Dar Si-Saïd museum. Er zijn regelmatig tentoonstelling en je kunt Berber kleding en sieraden bewonderen. Je komt ogen tekort dankzij de vele tapijten en indrukwekkende meubels.

Op het plein Place Ben Youssef vind je het Paleis Dar M’Nebhi uit de 19e eeuw. In dit paleis is het Marrakesh Museum gevestigd. Het paleis staat bekend om zijn vele hoekjes en fonteinen. De voormalige hamam en keuken van het paleis doen nu dienst als toonzaal voor de kunstcollecties.

Kom tot rust in een Marokkaanse hamam of in een Riad

Stedentrip vermoeiend? Niet als je tussendoor kiest voor een bezoek aan een hamam. Marrakech beschikt over talloze Marokkaanse hamam’s, een traditionele spa waar je heerlijk tot rust komt. In deze badhuizen kun je diverse bad rituelen boeken. Daarnaast zijn de locaties en de omgeving van de badhuizen sprookjesachtig. 100% ontspanning gegarandeerd!

Waar je ook tot rust komt is in een riad. Een riad is een luxe Marokkaans huis of paleis dat vakantiegangers de mogelijkheid geeft om de typische, Marokkaanse sfeer en cultuur te beleven. Veel riads beschikken over een prachtige binnentuin, waardoor je in een oase van rust helemaal afgesloten wordt van de drukte van een stad.

Stedentrip Marrakech: Riad & Spa EsepritRiad & Spa Esprit du Maroc is een van de meest luxe riads die we in ons aanbod hebben. Het luxe vijfsterren hotel (met slechts 10 kamers!) beschikt over een eigen fitness- en wellnesscentrum en je kunt er dineren in het 18e eeuwse restaurant. Er is daarnaast een binnenbad aanwezig en genieten van de Marokkaanse zon doe je vanaf dakterras.

Meer informatie over de riads in Marrakech? Lees ons eerder geschreven artikel over de mooiste riads in Marrakech.

Wil jij kennismaken met de prachtige Marokaanse cultuur en de kleinschalige riad’s? Bekijk ons volledige, voordelige aanbod en geniet van een heerlijke najaars-stedentrip Marrakech! 

OVER DE AUTEUR

Anouk

Ik werk bij dé VakantieDiscounter als product specialist. Ik vind het heerlijk om te reizen en vervolgens mijn ervaringen te delen en (hopelijk) jullie te enthousiasmeren!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *