Witte kerst, wintersport

Witte kerst! Waar moet je naartoe als je de feestdagen in de sneeuw wilt vieren?

Wanneer je aan een willekeurig persoon vraagt wat er bij de feestdagen hoort, dan zal de kans groot zijn dat het antwoord “een witte kerst” is. Groot gelijk, kerst is eigenlijk niet compleet zonder sneeuw. Helaas bestaat er een grote kans dat we het in Nederland ook dit jaar zonder witte kerst moeten stellen. Jammer is het zeker, maar er is nog een mogelijkheid voor sneeuw tijdens de feestdagen: je kunt namelijk ook gewoon de sneeuw opzoeken!

Mensen zien de feestdagen vaak als een fijn samenzijn met familie en vrienden. Waarom vier je deze dagen dan niet, met familie en vrienden, in de bergen? Sneeuw buiten, een knisperende open haard en… een oud en nieuw feestje op de piste is toch een stuk leuker dan ergens op straat in Nederland? (meer…)

Lees meer

Mooiste skigebieden Salzburgerland

Op wintersport in Oostenrijk; de mooiste skigebieden van het Salzburgerland

In het midden van Oostenrijk vind je de regio Salzburg. Dit gebied staat bekend om haar afwisselende pistes, ongerepte landschappen en comfortabele accommodaties. Het is dan ook niet voor niks dat hier massa’s toeristen naartoe trekken voor een wintersportvakantie. Wij zetten de mooiste skigebieden van het Salzburgerland voor je op een rijtje!

(meer…)

Lees meer

Wintersport in Tsjechië

Opkomend! Wintersport in Tsjechië

Wanneer we wintersport en Tsjechië in één zin zeggen wordt er een beetje raar opgekeken. Meestal volgt dan al snel de vraag of dat eigenlijk wel mogelijk is. Natuurlijk is dat mogelijk! Maar goed, in welke mate en waar moet je zijn? Lees er alles over in dit artikel.

We geven meteen toe dat dit land niet te vergelijken is met landen als Oostenrijk en Zwitserland. Maar een wintersport in Tsjechië, de opkomende wintersportbestemming van dit seizoen, heeft wel degelijk veel te bieden. En nog tegen een gunstige prijs ook. (meer…)

Lees meer

Wintersport in Winterberg

Binnen drie uur in de sneeuw? Ga voor een wintersport in Winterberg

Winterberg, de plek waar Nederlanders hun heil zoeken voor een korte wintersportvakantie. Maar waarom eigenlijk? Wat heeft het gebied te bieden buiten de korte afstand vanaf Nederland? Wij zijn er in gedoken en zetten alle pluspunten van een wintersport in Winterberg op een rij.

Een paar uurtjes rijden en je staat al volop in de sneeuw. Dat is de reden waarom Winterberg al jarenlang  populair is onder de Nederlanders! Verder scheelt het natuurlijk ook dat je hier een dagje op de ski’s mee kan pakken zonder dat je gelijk een dosis vakantiedagen hoeft aan te breken. Ideaal! (meer…)

Lees meer

Wintervakantie Lapland: husky-tocht

Wintervakantie Lapland: wintersport, maar dan anders…

Ieder jaar vertrekken er flink wat Nederlanders naar het buitenland om de besneeuwde bergen op te zoeken. Want waar sneeuw op de bergen ligt kun je vaak goed wintersporten! Op je ski’s of snowboard van de piste af en rond een uur of vier après-skiën en dat een aantal dagen achter elkaar.. Toch willen we je overtuigen eens voor iets anders te kiezen: een wintervakantie in Lapland. Het lijkt op een gewone wintersportvakantie, maar dan nét even (heel) anders…

Lapland is een prachtig, veelzijdig gebied dat delen van vier verschillende landen beslaat: Finland, Noorwegen, Zweden en Rusland. Met name het Finse deel van Lapland is populair voor een wintervakantie. De Lappen, dat zijn de inwoners van Lapland, noemen het gebied ook wel Sápmi. Eens zien wat er zoal te beleven valt in het Finse deel van Lapland. Kijk je mee? (meer…)

Lees meer

Wintersport Bulgarije

Wintersport in Bulgarije: upcoming én verrassend betaalbaar

Frankrijk, Oostenrijk en Zwitserland zijn de populairste landen onder wintersporters. Toch hebben deze landen er vanaf dit seizoen een concurrent bij. Het sneeuwzekere en betaalbare Bulgarije is in opkomst als wintersportbestemming.

Waarom je nog dit seizoen een wintersport in Bulgarije moet boeken

Toegegeven: vraag 100 Nederlanders naar een goede favoriete bestemming en weinig van hen zullen Bulgarije nemen. Zonde, want het land biedt met haar prachtige natuur en mooie berghellingen in de winter volop mogelijkheden voor een geslaagde wintersport.

Bulgarije heeft in de winter een gemiddelde temperatuur van 2 graden onder 0, de zon schijnt er uitbundig en de sneeuwzekerheid is hoog. Hoger dan in bijv. Tsjechië en in de maanden januari tot april gelijk aan bijv. het Oostenrijkse Gerlos. (meer…)

Lees meer